Café DeRat maakt kalender van eigen katten en doet ‘poezenfoto-oproep’ Café DeRat maakt kalender van eigen katten en doet ‘poezenfoto-oproep’

Café DeRat maakt kalender van eigen katten en doet ‘poezenfoto-oproep’

Café DeRat maakt kalender van eigen katten en doet ‘poezenfoto-oproep’
Achter het raam hangt een foto van hoe de kalender ongeveer moet worden.
Net zoals veel andere Utrechtse kroegen, zit ook de eigenaar van Café DeRat niet stil. Ondanks de sluiting van de horeca, worden er allerlei initiatieven in de stad bedacht om het hoofd boven water te houden. Zo ook door Café DeRat op de hoek van de Lange Smeestraat: Josefien en Stip’s Grote Café DeRat Verjaardagskalender.

Net zoals veel andere Utrechtse kroegen, zit ook de eigenaar van Café DeRat niet stil. Ondanks de sluiting van de horeca, worden er allerlei initiatieven in de stad bedacht om het hoofd boven water te houden. Zo ook door Café DeRat op de hoek van de Lange Smeestraat: Josefien en Stip’s Grote Café DeRat Verjaardagskalender.

De kans is groot dat als je ze wel eens hebt gezien tijdens een bezoekje aan DeRat: Josefien en Stip zijn de kroegkatten. Deze week deed het café een oproep, onder meer via Facebook: “Poezenfoto-oproep! Heb jij een mooie foto gemaakt van Stip of Josefien? Wil jij jouw Café DeRat poezenfoto in de Café DeRat kalender hebben?”

Het idee is om van de ingezonden kattenfoto’s een verjaardagskalender te maken. Iedereen die graag zo’n kalender wil, moet zich van tevoren aanmelden. Half november maakt DeRat de balans op en vervolgens kan iedereen de kalender nog voor Sinterklaas en Kerst komen ophalen.

Jubileumplankjes

De kalender gaat 20 euro kosten. Op de website wordt uitgelegd waarom. “We snappen dat zo’n kalender normaal geen 20 euro kost. Toch willen we dit vragen. Het gaat immers om steun aan het café, dat de schoorsteen bij ons kan blijven roken en we na de crisis nog overeind staan.”

Toen de horeca in maart moest sluiten, verzon DeRat ook al een bijzonder initiatief om geld op te halen. Van de oude vloer maakte eigenaar Erik Lebbing zogenoemde jubileumplankjes om te verkopen. Café DeRat vierde op 6 september het 125-jarig bestaan.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Rinke Doornekamp

  Katten zijn verantwoordelijk voor het uitroeien van zangvogels en alle andere kleine vogeltjes. En dat doen ze niet omdat ze honger hebben maar omdat ze het leuk vinden!

 2. Linlin

  @Rinke. Overdrijf niet zo zeg. Katten hebben een jachtinstinct. Zo werkt de natuur nou eenmaal.

 3. Hetty

  Mooi initiatief, ik hoop, dat er veel van deze kalenders verkocht gaan worden. Wellicht wil het Stichts Asyl ook wel helpen met de verkoop, door er een aantal af te nemen en weer te verkopen.
  Wellicht een idee, om het cafe De kat en de kater te gaan noemen?

 4. Natte Otter

  Rinke: mooi.

 5. Cor

  @Rinke: bedankt, nobody asked.

 6. Cico

  @linlin: Ik ben dol op katten, maar het is wel flauwekul om te zeggen ‘zo werkt de natuur’ als mensen die beesten massaal aanschaffen en verzorgen. Dat is het tegenovergestelde van natuur.

 7. Kadoendra

  @Rinke Doornekamp

  Josefien en Stip zijn geen katten maar ratten die eruit zien als katten.
  Daarom heet het café Café DeRat en niet Café DeKat.

 8. Linlin

  @Cico. Jazeker, zo werkt de natuur. Kat ziet vogel. Kat vangt vogel.
  Overigens komen mijn katten niet buiten. Heb geen zin om ze van de weg af te moeten schrapen als ze aangereden worden. En ze hebben niks te zoeken in de tuin van de buren. Dus.

 9. R

  De azijn was weer in de aanbieding zo te lezen. 😀

  On topic : origineel idee van Café de Rat. Ik ga zeker een kalender aanschaffen!

  Wie liever heeft dat zijn favo-kroeg gedurende corona overeind blijft, kan beter zijn bier / drank via hun webshop bestellen. De AH valt niet om, maar van alle unieke Utrechtse kroegjes zoals DeRat, Kafé Belgie, de Drie Dorstige Herten enzo is dat niet te zeggen. Laten we de middenstand dus helpen wanneer we dit najaar cadeaus aan elkaar willen schenken met Sint of kerst, dan hebben we na corona nog een leuke binnenstad om te vieren dat alle ellende voorbij is.

 10. Loesje

  Mijn kat komt een aantal keer per jaar met een grote rat binnen…. en de cirkel is weer rond!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).