Café Fier maakt plaats voor aardappelrestaurant Jacketz | De Utrechtse Internet Courant Café Fier maakt plaats voor aardappelrestaurant Jacketz | De Utrechtse Internet Courant

Café Fier maakt plaats voor aardappelrestaurant Jacketz

Café Fier maakt plaats voor aardappelrestaurant Jacketz
Het wordt de derde onderneming in 2 jaar tijd in het pand naast Café de Zaak. Archieffoto: DUIC / Robert Oosterbroek
Café Fier aan de Korte Minrebroederstraat is verkocht en maakt plaats voor een nieuwe vestiging van Jacketz. Het restaurant heeft aardappels poffen als specialiteit.

Café Fier aan de Korte Minrebroederstraat is verkocht en maakt plaats voor een nieuwe vestiging van Jacketz. Het restaurant heeft aardappels poffen als specialiteit.

Het voormalige lunchcafé en proeflokaal Fier opende in april vorig jaar. De eigenaren van het naastgelegen Café de Zaak waren ook de eigenaren van Café Fier. Onlangs besloten ze om het café te verkopen.

Rien van den Hoek, een van de eigenaren, vertelt dat het niet meer mogelijk was om recht te doen aan het concept van Café Fier. “Een week na de opening werd één van de compagnons ziek. En later ook de andere compagnon. De één is nu niet meer ziek gelukkig, maar de ander nog wel. We hebben met zijn drieën besloten: dit gaat ‘m niet worden. Om het concept te redden moesten we flink de schouders eronder zetten. Daar had ik de energie niet meer voor. En de anderen vanwege persoonlijke omstandigheden ook niet”, aldus Rien.

De eerste
Aardappelrestaurant Jacketz gaat in het pand hun derde locatie openen. De andere twee locaties zijn te vinden in Amsterdam. Jacketz serveert gevulde gepofte aardappels en claimt daarmee de eerste en enige hedendaagse baked potato shop te zijn.

De nieuwe eigenaar van deze franchise is Jöran Douma: “We gaan in Utrecht een nieuwe versie van het concept neerzetten. Deze locatie krijgt meer een barfunctie. Met het mooie terras is dat geen probleem”. Eerder was de planning dat Jacketz begin oktober zou openen. “We zijn echt nog in de bouwfase. Waarschijnlijk zal de opening iets later zijn”, vertelt Jöran.

Gekoppelde berichten

2 Reacties

Reageren
  1. Sjaak

    “Concept neerzetten”… waar is de tijd dat je gewoon een kroeg opende…

  2. verwardeman

    Gepofte aardappelen, dat ‘concept’ (mooi woord) is vooral gericht op de jonge en low budget toerist die zijn geld uitgeeft aan drank en blowen. Daar krijg je namelijk erg veel trek van. Dit is de nieuwste zaak die vooral gericht is op de low budget toerist. Erg jammer voor de binnenstad en de mensen die we daar graag naar toe willen hebben. Niet dus die dronken en blowende buitenlandse ‘no-budget’ toeristen tussen de 20 en 30.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).