Café Ledig Erf en Café Het Hart staan samen te koop | De Utrechtse Internet Courant Café Ledig Erf en Café Het Hart staan samen te koop | De Utrechtse Internet Courant

Café Ledig Erf en Café Het Hart staan samen te koop

Café Ledig Erf en Café Het Hart staan samen te koop
Het terras van café Ledig Erf op het gelijknamige plein
Twee bekende Utrechtse cafés, Ledig Erf en Het Hart, staan te koop. Beide zaken zijn eigendom van één partij en die wil ervan af. De kroeg aan het gelijknamige plein Ledig Erf en op de Voorstraat worden gezamenlijk verkocht.  

Twee bekende Utrechtse cafés, Ledig Erf en Het Hart, staan te koop. Beide zaken zijn eigendom van één partij en die wil ervan af. De kroeg aan het gelijknamige plein Ledig Erf en op de Voorstraat worden gezamenlijk verkocht.  

De huidige eigenaar, Anna-Liisa Toivonen, kocht in 1998 Café Het Hart en in 2005 Café Ledig Erf. In 2017 sprak DUIC de in Finland geboren Utrechtse nog voor de rubriek Allemaal Utrechters. Iedereen zou haar in 1998 voor gek hebben verklaard toen ze het café aan de Voorstraat kocht, de buurt stond toen veel minder goed bekend dan nu. De buurt rondom Café Het Hart is de afgelopen jaren verbeterd en de Voorstraat is tegenwoordig een bekende plek met veel horecazaken.

Over de koop van Ledig Erf droomde ze ook al jaren, totdat ze in 2005 de beslissing nam en de zaak kon overnemen. Café Ledig Erf is vooral erg populair door het grote terras van 250 zitplaatsen op een van de bekendste pleinen van de stad. Waarom de twee zaken te koop staan is niet bekend, de eigenaresse geeft liever geen toelichting. De cafés worden gezamenlijk verkocht via een openbare inschrijving.

6 Reacties

Reageren
 1. BramD

  Even voor de nauwkeurigheid: het cafe Ledig Erf ligt aan / op de Tolsteegbarrière.
  Het Ledig Erf is over de Tolsteegbrug aan de andere kant van de Singel

 2. Inez

  Het zou fijn zijn als de nieuwe eigenaar de wc’s van Café Ledig Erf zou vervangen, die zijn vreselijk oud en vies.

 3. Hans Dortmond

  BramD bedankt, ik ben al jaren bezig om uit te leggen dat het Ledig Erf aan de overkant van de Singel ligt. Het Ledig Erf was ooit een open plek bij een stadspoort. Was de poort dicht, dan kon men daar in de koets overnachten.

 4. JvS

  @Inez, vast dezelfde bouwvakkers als die bij het Hart de Wc hebben gemaakt. Daar gooi je gewoon je schoenen weg als je daar eens bent geweest.

 5. Jeroen

  Jammer dat oud mede-eigenaar Edie Renes helemaal niet wordt genoemd in het artikel terwijl hij de twee zaken toch ook echt maakte. Een man die niet zomaar vergeten mag worden.

 6. Branda Renes

  Fijn Jeroen , eindelijk iemand , die Edi noemt en zo het plaatje compleet maakt.
  Edi zit in mijn hart.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).