Café Teatro wil verhuizen; pand aan de Oudegracht in Utrecht staat na ruim een jaar weer te huur Café Teatro wil verhuizen; pand aan de Oudegracht in Utrecht staat na ruim een jaar weer te huur

Café Teatro wil verhuizen; pand aan de Oudegracht in Utrecht staat na ruim een jaar weer te huur

Café Teatro wil verhuizen; pand aan de Oudegracht in Utrecht staat na ruim een jaar weer te huur
Café Teatro, voortzetting van het bekende Filmcafé, staat na ruim een jaar weer te huur. Dit omdat de eigenaar op zoek is naar een nieuwe locatie waar meer geluid gemaakt mag worden. Een nieuw pand heeft de eigenaar nog niet, een geïnteresseerde voor Teatro heeft zich ook nog niet gemeld.

Café Teatro, voortzetting van het bekende Filmcafé, staat na ruim een jaar weer te huur. Dit omdat de eigenaar op zoek is naar een nieuwe locatie waar meer geluid gemaakt mag worden. Een nieuw pand heeft de eigenaar nog niet, een geïnteresseerde voor Teatro heeft zich ook nog niet gemeld.

Het bekende Filmcafé sloot in 2021 noodgedwongen haar deuren toen een verwoestende brand het CAB-gebouw in Utrecht trof. Sindsdien zijn de initiatiefnemers op zoek naar een nieuwe plek. In de tussentijd is café Teatro geopend. Nu staat het pand weer te huur, maar echt haast is er nog niet volgens eigenaar Omar Waseq.

Volume

Zo vertelt Waseq dat Teatro inderdaad te huur staat, maar dat ze pas actie willen ondernemen wanneer ze zelf een nieuwe locatie hebben. Echte haast zit er volgens hem dus nog niet achter. De reden voor de verhuizing is onder andere omdat zij graag meer geluid willen kunnen maken. Op dit moment mag dat op de locatie op de Oudegracht niet. Mocht een geïnteresseerde zich melden, ‘kunnen we overwegen om te vertrekken’, aldus de eigenaar.

Café Teatro is geopend nadat het Filmcafé in 2021 haar deuren moest sluiten vanwege een brand in het CAB-gebouw. Op de Oudegracht zijn voorstellingen en er kan geborreld of gedanst worden. Wat de plannen voor een potentiële nieuwe locatie zijn, wil Waseq nog niet vertellen.

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
 1. Uuutje

  Lees de reacties bij het artikel toen het filmcafé naar locatie teatro ging en laat het geen verrassing zijn. Het filmcafé was helemaal geen filmcafé meer, maar een hipster feestlocatie. Het ging om het feest, en niet om de culturele initiatieven. Gewoon horecaondernemer spelen onder een zogenaamd culturele noemer. Het was te merken dat het concept op een bierviltje bedacht is. Heeft Omar hiervoor nu ook nog subsidie los gepeuterd bij de gemeente Utrecht, die in zijn zakken is verdwenen? Lekker bezig Omar!

  https://www.duic.nl/cultuur/initiatiefnemers-het-filmcafe-komen-met-nieuw-concept-teatro-opent-de-deuren-aan-de-oudegracht/

  Dit schreef ik zelf in 2022 toen het filmcafé in Hoog Catherijne mislukt was (was toen het plan).

  “Uuutje 8/4/2022 – 11:28
  Lesje naïviteit voor deze cultureel ondernemer als hij zaken doet met überkapitalisten?

  Laat meteen weer zien waarom de gemeente Utrecht de oorlog moet openen op Kleppiere en niet te vriendschappelijk met deze onbetrouwbare geldwolven moet omgaan, inzake alle dossiers die er nog liggen. Ben benieuwd aan wie Kleppiere de oude Catherijne bioscoop denkt te kunnen gaan verhuren. Over 5 jaar staat het nog leeg waarschijnlijk. En als men de rapporten wil overnemen van deze ondernemer, dan tikt men toch lekker 10.000 euro af? Ik zou het gewoon doorverkopen als ik deze ondernemer was. Heb je meteen weer wat startkapitaal voor een andere locatie.

  Overigens had hij pas zaken op eigen kosten moeten gaan onderzoeken als er definitieve voorbereidende contracten waren ondertekend natuurlijk.

  Wat maakte het Filmcafé eigenlijk tot een succes? Dat is makkelijk opgeschreven natuurlijk, maar er kwam eigenlijk alleen een vast clubje Utrechtse hipsters (niet zulke hele leuke mensen, vooral mensen die zichzelf heel erg hip em belangrijk vinden)> niet het toekomstige publiek van een filmhuis, want daar moet je natuurlijk voor films gaan afrekenen en worden de horecaprijzen ook iets hoger automatisch, vanwege de locatie. Op alleen hipsters kan je geen filmhuis draaien en dat weet iedere filmhuisuitbater of filmhuisondernemer. Alleen in Amsterdam of Rotterdam lukt je dit een klein beetje.

  Je kan je afvragen of Utrecht nog plek heeft voor een extra filmhuisachtig theater.

  In het gebied van HC ligt al Springhaver, voor jong en oud (weliswaar commercieel, maar toch), Stelling heeft ook al Louis Hartlooper voor de wat oudere en rijkere bezoeker en daar komt dus Slachtstraat bij dat bijna open gaat. ‘t Hoogt heeft de zaal in de bieb in het Postkantoor in het centrum; en ‘t Hoogt krijgt zijn gebouw in het Werkspoorgebied.

  Als ik deze ondernemer was zou ik eens de mogelijkheden op de Uithof gaan onderzoeken. 1 of 2 filmzalen zouden gemakkelijk overdag als collegezalen kunnen fungeren en het zorgt voor extra levendigheid op de campus en biedt ook nog eens een (extra) filmhuislocatie voor mensen in de omgeving De Bilt, Bunnik en Zeist die hier op de fiets naartoe kunnen. Maak er een interessant restaurant en café bij en succes gegarandeerd bijna.”

 2. Kim

  Teatro en haar acts verdienen een plek waar veel meer mogelijk is. Kan niet wachten, succes!

 3. Joes

  @ Jesse Voerman

  Sta je er wel eens bij stil dat de buurman geen zielige zeikerd is, maar gewoon meerdere avonden achter elkaar in overlast moet wonen en leven en slapen? Lees je mijn bericht ook echt vanuit intresse of ga ja vanaf mijn eerste zin als kleuter de hakken in het zand zetten?

  Probeer dat zel maar eens, week in, week uit, een jaar lang. Of langer. geludisoverlast is bewezen zeer slecht voor je gezondheid. Zeker wanneer het structureel is.

  Dat Tatro zich niet aan de akkoestische regels houdt geeft die man gewoon gelijk.

  Dat jij hem hier, als bezoeker nota bene, meent door het slijk te moeten halen vind ik nogal laag. Jouw pleziertjes boven iemand anders zijn LEVEN. Jouw uitgaan boven iemand anders zijn woning.

  Ik kan je vertellen, ik heb met expatburen te maken die het samenleven niet helemaal begrijpen en zit avond aan avond in de geluidsoverlast. Zij hebben geen zin om rekening te houden met iemand anders. Zeggen ze ook letterlijk. Het gevolg is dat in mijn woonkamer iedere avond van 19:30 tot 1:00 de bassen dreunen en ik ieder gesprek woord voor woord kan volgen. Ik kan zelfs na mijn werkdag niet tot rust komen, geen boek lezen, geen film kijken of zelf geen muziekjes luisteren. Als ik overdag eens op mijn gitaar speel gaan ze op de muren bonken, typisch.

  Zo goed als iedere dag van de week in overlast leven is niet leuk en niet fijn en een ware nachtmerrie. Ik hoop dat je dit zelf nooit hoeft mee te maken of ervaren, maar het zal wel een goed gevoel van karma zijn als je vanaf nu, de rest van je leven, met geluidsoverlast te maken krijgt in je eigen levenssfeer. geen geluidsoverlast waar je mee kan leven, maar geluidsoverlast die door merg en been gaat.

  Ik vraag me eigenlijk af hoevel culturele voorstellingen in Teatro waren, of at het gewoon een verkapt uitgaanscafe was. De vraag was of dit wel in het bestemmingsplan op die plek paste. Zo niet, dan heeft de ondernemer de gemeente misleid.

  En dat gelul altijd over het niet op de Oude Gracht gaan wonen………….Kleuterargumentatie.

  1) Die man, de buurman, woonde er eerst. Teatro zit er pas een jaar. Voor hem was het opeens een nieuwe situatie: overlast. En let wel: OVERlast, geen last. En hij staat in zijn gelijk, op basis van de regels van de gemeente. Teatro staat niet in zijn gelijk.

  Misschien heeft hij in de beginperiode van Teatro wel gewoon op vriendelijke wijze het gesprek gezocht met het personeel en de eigenaar, maar is hij niet gehoord, genegeerd of uitgelachen? Dat verklaar misschien zijn felle manier van gedrag later.

  2) Voorgaande zaken op die plek hebben zich altijd aan de akoestische regels gehouden, want daar had hij geen overlast van waarschijnlijk/ klaarblijkelijk

  2,5) Akkoestische regels voor horecazaken zijn er niet voor niets, daar dien je jezelf aan te houden. Als je dat niet wil of kunt, dan ben je als ondernemer geen knip voor de neus waard. Je wist van te voren, voordat je er de zaak opende, wat de regels waren, als het goed is.

  3) Op dit deel van de Oude Gracht zit geen overlastgevende horeca. Lijkt me eigenlijk prima om dit te houden zo.

  4) Als voormalig bezoeker van café Flits weet ik dat het personeel van Flits bezoekers altijd vriendelijk verzocht dat als men in de avond even buiten ging staan er fluisterstilte bij gesprekken van je verwacht werd vanwege de omwonenden. Woonstraatje namelijk. De mensen van de zaak zelf hielden rekening met de buren en de vaste bezoekers van Flits luisterden gewoon naar het personeel. Stond je wel luidruchtig gesprekken te voeren op straat, kwam je de zaak niet meer in en werd je huiswaarts gestuurd. Als goede vaste bezoeker van deze zaak accpeteerde je dat ook en ging je niet in disccusie met het personee van Flits. En hield je uiteraard rekening met de buren. Woonstraatje namelijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).