Café De Zaak verbouwt én neemt buurman Stegeman over | De Utrechtse Internet Courant Café De Zaak verbouwt én neemt buurman Stegeman over | De Utrechtse Internet Courant

Café De Zaak verbouwt én neemt buurman Stegeman over

Café De Zaak verbouwt én neemt buurman Stegeman over
Het wordt de derde onderneming in 2 jaar tijd in het pand naast Café de Zaak. Archieffoto: DUIC / Robert Oosterbroek
Drukke tijden voor Thomas Marcin van Café de Zaak aan de Korte Minrebroederstraat. De eigenaar laat zijn bekende kroeg de komende twee weken verbouwen. Ook heeft hij het naastgelegen Stegeman overgenomen, daar komt een heel nieuw café.  

Drukke tijden voor Thomas Marcin van Café de Zaak aan de Korte Minrebroederstraat. De eigenaar laat zijn bekende kroeg de komende twee weken verbouwen. Ook heeft hij het naastgelegen Stegeman overgenomen, daar komt een heel nieuw café.  

De Zaak is momenteel een kleine twee weken gesloten vanwege een verbouwing. De toiletten zullen verplaatst worden naar de kelder, waardoor er in het café zelf meer ruimte komt. “De wc’s waren echt veel te klein”, vertelt Marcin. “Helemaal voor de mannen. Op deze manier willen we de wachtrijen en het comfort een stuk gaan verbeteren.”

Jaren geleden is eenzelfde soort aanvraag voor een verbouwing als deze ingediend bij de gemeente. Toen kwam hier geen goedkeuring voor. Inmiddels is de gemeente ruimer geworden in de regelgeving en kwam de aanvraag er dit keer wel door. “Er is inmiddels zoveel horeca op dit plein, dat deze extra paar meters ook niet meer uitmaken, denk ik.”

Stegeman 

Marcin heeft nog meer nieuws: hij heeft Stegeman, het café dat naast De Zaak zit, overgenomen. “We gaan van de ene verbouwing door naar de andere. We gaan van Stegeman een heel ander concept maken. Wat precies houd ik nog even voor me, maar ik kan wel zeggen dat het niet één grote zaak wordt. Het blijven twee aparte zaken.”  In april moet het nieuwe café opengaan. “Ik kan al wel de naam verklappen: Café Fier”, besluit Marcin.

4 Reacties

Reageren
 1. Ben

  Gefeliciteerd! Ik heb de afgelopen 20 jaar veel in de zaak gezeten en meegemaakt, de laatste jaren wat minder, maar wat een fijne tent is dit. Hulde aan de appeltaart, de tosti’s en de muzikale voorkeuren van het personeel!

 2. Exklant

  Sukses!
  Nou maar hopen de de bediening niet brutaal opkijkt als je er wat van zegt dat het koffiekopje nog ongewassen is en onder de lippestift zit
  Brrr wat smerig

 3. Nog steeds klant

  Nog steeds klant.. exklant heeft altijd wel iets te klagen.. daarom is het een exklant.. zou exklant beter even gezegd hebben tegen de eigenaar. Om daarom exklant te worden en hier je een dag niet geklaagd is een dag niet geleefd principe op te hangen.. kunnen ze alleen maar blij mee zijn dat exklant exklant blijft

 4. ilvy

  Hopelijk verandert de service ook in goede zin en mag je gewoon een glas water vragen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).