Café Zanzibar sluit; klap voor eigenaar was genadeklap - De Utrechtse Internet Courant Café Zanzibar sluit; klap voor eigenaar was genadeklap - De Utrechtse Internet Courant

Café Zanzibar sluit; klap voor eigenaar was genadeklap

Café Zanzibar sluit; klap voor eigenaar was genadeklap
Café Zanzibar. Beeld: Google Streetview
Henk Cirkel sluit zijn café Zanzibar na 32 jaar aan het roer te hebben gestaan met zijn vrouw. De reden voor sluiting is zijn hoge leeftijd van 71, maar de klap die Cirkel opliep tijdens Koningsnacht gaf de doorslag. “Ik heb er nog steeds last van.”

Henk Cirkel sluit zijn café Zanzibar na 32 jaar aan het roer te hebben gestaan met zijn vrouw. De reden voor sluiting is zijn hoge leeftijd van 71, maar de klap die Cirkel opliep tijdens Koningsnacht gaf de doorslag. “Ik heb er nog steeds last van.”

Café Zanzibar aan de Willemstraat gaat weg. Eigenaar Henk Cirkel heeft besloten dit weekend voor het laatst de deuren te openen voor genodigden. Het gebouw doet al sinds 1904 dienst als buurtcafé. “In 1948 namen mijn schoonouders het over en sinds 1985 doen mijn vrouw en ik het zelf. Ik sta in totaal al 46 jaar achter de bar.”

Klap

Cirkel vindt zijn leeftijd een goede reden om met het café te stoppen. “Ik ben al 17, maar dan omgedraaid,” maar sinds Koningsnacht is het duidelijk voor hem dat het genoeg is geweest. “Ik werd geslagen door een vreemde, omdat diegene niet naar binnen mocht. Het was met Koningsnacht heel druk en veel mensen wilden alleen maar van de wc gebruik maken. Daar komt nog de combinatie van drank en drugs bij die mensen tot zich namen. Toen ik iemand dus de deur weigerde, kreeg ik een klap. Ik heb er nog steeds last van.”

Genieten

“Er komt een feestje vanwege de sluiting, maar alleen voor genodigden. We zijn al wel bezig met het verhuizen van de spullen.” Wat er met het café gebeurt nadat Cirkel vertrekt is niet duidelijk. “We hebben wel gezocht naar iemand die het wil overnemen, maar dat is niet gelukt. Ook mijn beide dochters nemen het niet over. Het is nu aan de huisbaas wat het gaat worden. Volgens mij blijft het wel horeca, maar ik weet niet wat.” Cirkel heeft nog geen plannen voor de tijd na komend weekend. “Ik denk dat ik eerst een paar maanden lekker ga genieten van mijn vrije tijd en daarna zien we wel weer.”

8 Reacties

Reageren
 1. yvonne

  Lieve mensen en altijd erg naar me zin gehad. Jammer maar alle respect voor besluit. Zou het ze niet na doen zo lang achter de bar. Gr yvonne.

 2. Berty van kommer

  Beste Henk en marian respecteren het besluit van jullie hebben lang mogen genieten van jullie in de zanzibar ook mannetje veel foto,s mogen maken bij jullie .
  Lekker genieten samen .
  Fotograaf Wenhian en berty cv de lappiedollers bedank

 3. Ton Mattei

  Zo jammer dat een dergelijk incident de absolute reden moet zijn cafe de Zanzibar te sluiten jammer jammer wij hopen in iedergeval dat er nog hele fijne jaren voor jullie in de toekomst zullen zijn.
  Ton en Mieke Mattei

 4. JdV

  Jammer weer een Utrechts icoon dat verdwijnt. Zal wel weer een hippe burgerbar in komen. Of tapas/sushi/poke etc.

 5. Ans ter Dammer

  Zo hip zijn de burgerbars/tapas/sushi/poke in Utrecht echt niet JdV

 6. JdV

  @Ans ter Dammer. Klopt helemaal, ik bedoelde het ook sarcastisch. Volgende keer zal ik “hippe” tussen aanhalingstekens zetten 🙂

 7. rolf

  Dit was toch het stamcafe van Youp van t hek?

 8. Claudia neef

  Dacht dat het café in Amsterdam was.
  Bestaan schele en rooie wel?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).