Camping Ganspoort op Rotsoord open voor publiek: ‘Het is hier heerlijk aan het water’ | De Utrechtse Internet Courant Camping Ganspoort op Rotsoord open voor publiek: ‘Het is hier heerlijk aan het water’ | De Utrechtse Internet Courant

Camping Ganspoort op Rotsoord open voor publiek: ‘Het is hier heerlijk aan het water’

Camping Ganspoort op Rotsoord open voor publiek: ‘Het is hier heerlijk aan het water’
Het restaurantgedeelte van Camping Ganspoort. Foto's Robert Oosterbroek
Na een succesvolle crowdfunding en verbouwing in een gloednieuw pand op Rotsoord opent Camping Ganspoort zaterdag de deuren. Het gebouw met groot terras aan het water heeft een open karakter en hoge ramen. “Zo willen we het ook. Alles out in the open”, aldus directeur Marijke Morriën.

Na een succesvolle crowdfunding en verbouwing in een gloednieuw pand op Rotsoord opent Camping Ganspoort zaterdag de deuren. Het gebouw met groot terras aan het water heeft een open karakter en hoge ramen. “Zo willen we het ook. Alles out in the open”, aldus directeur Marijke Morriën.

Camping Ganspoort is gevestigd op de begane grond van gebouw ‘De Kade’, direct aan de Vaartsche Rijn in Rotsoord tussen de watertoren en De Helling. Doordeweeks vanaf 08.00 uur en in het weekend vanaf 09.00 uur ‘s ochtends tot in de late uurtjes zal de horecagelegenheid open zijn.

“Ja, het was de laatste weken wel even stressen, maar we kunnen nu morgen eindelijk open”, begint Morriën haar rondleiding. Het pand is grofweg opgedeeld in twee gedeeltes. Het bargedeelte heeft dubbele wanden (‘dan heeft de buurt geen last van ons als we de muziek iets harder aan hebben’) en het L-vormige restaurantgedeelte langs het water. “De inrichting is een mix van spullen. Daar staat bijvoorbeeld een ‘campingtafel’ waar meerdere mensen aan een tafel kunnen eten, maar lekker met z’n tweetjes een rustig plekje of onderuitzakken in de chillhoek kan ook.”

Uitzicht op de Jutfaseweg met uiterst links Marijke Morriën.

Internationaal

In de grote open keuken wordt inmiddels al hard gewerkt voor de eerste lunch van zaterdag. De geuren van verschillende gerechten uit alle winstreken komen je tegemoet: “We hebben ook diversiteit in het menu. Het is Europees, dus goulash, schnitzel of frietjes met een gehaktbal.” Ook het team is internationaal vertelt Morriën. “Gevarieerd, zoals dat op de camping ook is.” Bij Ganspoort kunnen mensen ook ontbijten, lunchen of een koffie to go halen.

Er is meer te zien wat het campinggevoel versterkt bij Ganspoort. Opblaasdieren aan het plafond, een wasrekje en natuurlijk zitplek aan het water. “Dat vind ik het tofste. Het is echt zo leuk om te zien dat er veel gebeurt aan het water. Je ziet hier heel veel bootjes voorbij komen en krijgt echt een vakantiegevoel van deze plek”, aldus Morriën met een grote glimlach. “We willen ook nog een aanlegplek voor boten. Dan kan je zo een bitterbal bestellen vanaf je rubberboot.”

Groot terras

Er kunnen zo’n honderd man binnen terecht en nog eens tachtig buiten op het terras van 150 vierkante meter. Morriën terwijl ze langs een oude piano loopt: “Het is groot en we willen dan ook van alles organiseren. We zijn bezig met een festival op Rotsoord samen met de andere ondernemers om ons heen. Daarnaast willen we een plantjesmarkt, yoga-lessen of pubquizzen organiseren. Allemaal wel no-nonsense, want dat hoort bij ons.”

Met ‘camping’ wil Morriën ook benadrukken dat Ganspoort een ontmoetingsplek wil zijn. “Vergelijk het maar met het hoofdgebouw op een camping, waar iedereen samenkomt met bekenden en nieuwe mensen ontmoet. Vanaf morgen zijn we dus echt open. Spannend, maar ik heb er enorm veel zin in!”

Fotoverslag

5 Reacties

Reageren
 1. Rianne

  Gisteren bij Camping Ganspoort heerlijk gegeten! Erg leuk concept ook, je kunt de gerechtjes samen te delen. Mooie plek aan het water in een modern gezellig pand. Aanrader!

 2. Julia

  Vandaag geluncht bij camping ganspoort op de eerste echte openingsdag. Wat een leuke tent. Mooie inrichting en lekker eten. Aanrader!

 3. Willem

  Klopt het dat er een relatie bestaat tussen gansoord en duic..?

 4. Henk

  Super leuke locatie en heerlijk eten in een mooi pand

 5. riannejuliawillemhenk

  Nog nooit zo lekker gegeten op zo’n mooie locatie echt helemaal super een aanrader en wat leuk dat je de gerechtjes samen kunt delen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).