Chef Leon Mazairac noemt zijn favoriete restaurants in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Chef Leon Mazairac noemt zijn favoriete restaurants in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Chef Leon Mazairac noemt zijn favoriete restaurants in Utrecht

Chef Leon Mazairac noemt zijn favoriete restaurants in Utrecht
Leon Mazairac ten tijde van de opening van Podium onder de Dom
Waar eet Leon Mazairac, chef van restaurant Podium onder de Dom, het liefst in Utrecht wanneer hij niet in zijn keuken staat? Hij vertelt het deze maand aan de online foodblog Chefsfriends.nl.

Waar eet Leon Mazairac, chef van restaurant Podium onder de Dom, het liefst in Utrecht wanneer hij niet in zijn keuken staat? Hij vertelt het deze maand aan de online foodblog Chefsfriends.nl.

Mazairac is al bijna vier jaar eigenaar en chef-kok van Podium onder de Dom. De 39-jarige chef werd in 2015 verkozen tot meest getalenteerde kok van Nederland door restaurant- en hotelgids GaultMillau. Aan Chefs Friends vertelt hij wat zijn zes favoriete Utrechtse restaurants zijn.

Allereerst prijst hij Bistro Chez Jacqueline aan de Korte Koestraat om ’s werelds beste stroganoff en de lieve en zorgzame bediening van Stien en Caroline. Frans van Wieren noemt hij ‘de godfather van de Utrechtse koks’. Mazairac vindt het restaurant ‘honderd procent Utrechtse heritage’. Daarnaast noemt hij het concept van Le Jardin aan de Mariaplaats bijzonder verfrissend.

Bar Madeleine en visbistro The Sea Salt Saloon, vlakbij het Academiegebouw en de Domtoren, noemt Mazairac twee toppers onder leiding van Rik, Martijn en Pim. Bij Madeleine kan je volgens hem in een huiselijke sfeer bijzonder goed eten. In de Sea Salt Saloon kookt Dieter mooi plainfood vis.

Ook brasserie en restaurant Karel V ontbreekt niet in zijn lijst. Mazairac: “Een unieke parel in de binnenstad. Leuke brasserie, en bijzonder goed restaurant. Chef Vito Reekers is een topper.”

Tot slot raadt Mazairac Restaurant Concours en pastarestaurant Spaghetteria aan. Concours, aan de Biltstraat, is volgens Mazairac een ‘super sympathieke zaak’ waar er in een no nonsens setting plezier eten wordt bereid door chef Alex en souschef Maarten. Spaghetteria aan de Wittevrouwensingel heeft volgens hem een gouden concept met mooie mensen en verse pasta onder leiding van Onno Splinter.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. dikkie de vries

  Podium onder de Dom is volstrekt overhyped. Het eten komt daar echt op geen enkele manier zelfs maar in de buurt van een ster terwijl de prijzen daar wel naar zijn.
  Ergo ik kan deze meneer echt niet serieus nemen, en zijn adviezen dan ook niet.
  Al hoewel de spagetheria is een gouden concept.
  Voor weinig een spaghetti eten.

 2. Iris

  Niet eens Oudaen op de lijst? Ik heb nergens in Utrecht lekkerder gegeten dan in hun restaurant op de eerste verdieping!

 3. WvR

  @Iris: Ik kan eigenlijk niet anders dan concluderen dat je pas één keer in Utrecht een restaurant hebt bezocht.

 4. Sjaak

  De spaghetteria?!?!
  Ik kan chef Leon niet langer serieus nemen…. wat een arremoe.. zo wordt het natuurlijk nooit iets in Utrecht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).