Chinees restaurant Paradijs aan Vredenburg gaat sluiten | De Utrechtse Internet Courant Chinees restaurant Paradijs aan Vredenburg gaat sluiten | De Utrechtse Internet Courant

Chinees restaurant Paradijs aan Vredenburg gaat sluiten

Chinees restaurant Paradijs aan Vredenburg gaat sluiten
Beeld: Google Streetview
Het Chinees restaurant Paradijs gaat sluiten. Het restaurant laat op de website weten dat de laatste dag zal op maandag 27 november zijn.

Het Chinees restaurant Paradijs gaat sluiten. Het restaurant laat op de website weten dat de laatste dag zal op maandag 27 november zijn.

Het restaurant aan Vredenburg is al 36 jaar open voor publiek en is voor veel Utrechters een vaste prik. In 2013 werd al bekend dat het pand te koop stond.

“Na 36 jaar tot uw dienst te zijn geweest gaan wij dit hoofdstuk afsluiten. We danken U voor het vertrouwen die U de afgelopen decennia in ons restaurant heeft getoond”, aldus de mededeling op de site.

De eigenaar zegt tegen de Telegraaf het jammer te vinden te moeten stoppen. “Ik kan nauwelijks goede koks vinden en moet zelf het meeste werk doen”, aldus eigenaar Liew Huet tegen de krant. Hij zegt dat er een Healthy Food concept zal komen in het pand. Vanaf 2010 ging het minder goed met de zaak.

21 Reacties

Reageren
 1. MH te U

  Neeee!!!! Aaarrrrgggghhhh. En wat komt er voor in de plaats? Trendy modieus hipstergeneuzel.

 2. Frans Kooijman

  SNCKBR uit Amsterdam

 3. Katja

  @MH te U : Helemaal gelijk !

 4. Drieka

  “Healthy food concept”.
  Pffffffff.

 5. Petra

  Wat MH te U zegt. Verder commentaar overbodig.

 6. Peter R

  Dat wekt geen verbazing natuurlijk, dit restaurant was ernstig vergane glorie, na ooit een echte Geheimtipp voor de ware culi’s te zijn geweest. Merkwaardig is wel dat het blijkbaar heel lastig is aan de overkant van een hotspot als als Tivoli Vredenburg een restaurant te vestigen dat een beetje behoorlijk draait. Er zijn meer restaurants troosteloos ten onder gegaan in dat rijtje bij Paradijs.

 7. Floor

  En nu, waar moet ik nu mijn chinees gaan halen, ik heb altijd goede maaltijden kunnen halen daar. Jammer maar begrijpelijk.

 8. Siemen

  36 jaar! Zo lang al. Zaten nogal veel Chinezen daar, dacht dat moest goed zijn! Verdorie is, naar mijn smaak, ook! Nu zie ik ook vaak Chinezen bij Tai Soen in Hoog Catherijne zitten. Volgens mij doen ze ook Dim Sum, net als Paradijs. Ben benieuwd.

 9. Mikel

  Al dat gelul over: O jammer was de beste Chinees van utreg.
  Had er dan de afgelopen jaren naar toe gegaan. Dan had ie niet hoeven sluiten.
  En die eigenaar ook: ik kan geen goede kok vinden.
  Tja als hij een omzet van een half miljoen gehad had, dan had hij er wel eentje kunnen betalen.
  Vergane glorie. Heeft zijn goede tijd gehad. Next.

 10. Gerard vd Vecht.

  Is de Voedsel en waren autoriteit daar onlangs ook niet op bezoek geweest.

  Gerard vd Vecht.

 11. Marvin

  Wat jammer zeg! Ik kom er al 28 jaar met mijn ouders, heb hier met stokjes leren eten toen ik klein was en mocht altijd met de ober mee een snoepje halen. Dat zal ik nooit meer vergeten! De Dim-sum was goddelijk!!!

 12. Jojo

  Heel jammer! De beste Chinees van Utrecht en idd Dim Sum is echt heerlijk!

 13. Marga.Vlot

  Wanneer gaat het dicht dan.

 14. Sho

  Zooooo jammer om dit bericht te lezen. Paradijs had zijn service en nog steeds. Als ik eten afhaalde en je moest even wachten, vroegen ze meestal of je iets wilde drinken. Er lag ook altijd standaard snoepjes of pinda’s/nootjes op tafel die je kon pakken. Ik ken geen andere chinese restaurant, waar ze dat ook hebben.

  Het eten bij paradijs was zo authentiek… de smaken in hun gerechten was in al die jaren, dat ik er kwam nooit veranderd. Service en kwaliteit, daar stond paradijs ook erg bekend om. Helaas helaas… ze moeten sluiten dat betekend dat ik zeker nog voor de sluiting bij hun binnen stap… om te eten!

 15. Maarten

  Helaas, weer gaat een stukje Utrechtse historie verloren. Goede koks zijn niet te vinden en dat komt mede door de doorgeslagen regelgeving in dit land. In dit pand zal dan wel weer zo’n modern hip restaurant inkomen, dat eventjes storm loopt en over twee jaar ook weer gesloten is.

 16. Cico

  Jammer dat het weggaat, ik vond het een goed ‘Chinees’ restaurant (de eigenaar is Maleisisch, las ik elders). Afgeragd interieur, fel licht en een willekeurig gerecht bestellen dat altijd werd gebracht op zo’n piepend ijzeren karretje dat tegen de tafels botste… ik vond het erg charmant!

 17. K.h.tan

  Jammer want het is een heel goed
  chinese restaurant. Hr Kok geniet van je pensioen.fam Tan Amersfoort

 18. Lex Van

  Siemen: Inderdaad, Tai Soen heeft ook een Cantonese specialiteitenkaart waar je wel om moet vragen anders krijg je de Chin. Indische kaart. Hun hoofdgerechten zijn vaak niet zo best maar de dim sum is prima en er is veel keus.

  Verder zit op de Jacobsstraat sinds een paar jaar Dim Sum Bar Pacifica. Hier hebben ze uitsluitend Cantonese gerechten en een uitgebreid fotomenu. De bezoekers zijn vrijwel allemaal Chinees. Zowel dim sum als hoofdgerechten zijn erg goed.

  Toch zal ik het Paradijs ontzettend missen.

 19. Gerard Vos

  Wat een smoes Maarten, dat er geen goede koks zijn door ‘regelgeving’ in dit land. Er is een heleboel middelmatigheid in Utrecht qua keukens, maar ik weiger van je aan te nemen dat er een regel is dat er alleen maar middelmatige koks mogen zijn.

  In Amsterdam eet je duizend keer beter, met precies dezelfde regelgeving.

 20. G.H.

  Gerard Vos “In Amsterdam eet je duizend keer beter,” Whoehaha tuurlijk! De Nutella-bar, de Frozen-yoghurt bar en niet te vergeten de Marqt zijn inderdaad duizend keer beter dan het eten hier!

 21. Gerard Vos

  Ah, G.H. is ook een keer op de wallen geweest? Als voorbeelden van restaurants noem je frozen yoghurt bars en een biologische supermarkt, okay.

  Eet smakelijk bij de Jumbo 🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).