Combinatie van restaurant en sportschool aan de Kaatstraat - De Utrechtse Internet Courant Combinatie van restaurant en sportschool aan de Kaatstraat - De Utrechtse Internet Courant

Combinatie van restaurant en sportschool aan de Kaatstraat

Combinatie van restaurant en sportschool aan de Kaatstraat
De Kaatstraat in Utrecht
Een nieuw soort sportschool in Utrecht opent op 8 mei aan de Kaatstraat. FIG – Food & Gym Bar wordt een combinatie van restaurant en sportschool. In het restaurant zal gezond eten en verantwoorde cheat meals worden geserveerd terwijl er in de sportzaal full body lessen worden gegeven.

Een nieuw soort sportschool in Utrecht opent op 8 mei aan de Kaatstraat. FIG – Food & Gym Bar wordt een combinatie van restaurant en sportschool. In het restaurant zal gezond eten en verantwoorde cheat meals worden geserveerd terwijl er in de sportzaal full body lessen worden gegeven.

FIG komt op de plek van de voormalige kantoorpanden aan de Kaatstraat op de hoek bij de Zeedijk. Volgens eigenaren Elza Voorhorst en Daan Smeltzer is de combinatie van sportschool en restaurant een nieuw concept. Ze willen met FIG antwoord geven op vragen naar een gezonde levensstijl: zowel sporten als verantwoorde maaltijden onder één dak.

Smeltzer vertelde al eerder over het concept. Op de menukaart komen gerechten met veel groente en weinig vlees te staan. Echter willen de eigenaren ook niet betuttelen, dus zal de zaak niet honderd procent veganistisch worden en zal er ook alcohol worden geserveerd.

Laagdrempelige lessen

Smeltzer is naast mede-oprichter van FIG werkzaam bij Debuut BV. Dit bedrijf is eigenaar van onder andere de restaurants Beers & Barrels, De Draeck en Belgisch Biercafé Olivier. Compagnon Elza Voorhorst: “Daan en ik komen allebei uit de horeca en wij vinden het belangrijk dat die hospitality terugkomt in de sportzaal. Mensen moeten zich op hun gemak voelen als ze sporten, dus hebben we ervoor gezorgd dat de lessen laagdrempelig zijn.”

De sportlessen bestaan uit yoga met gewichten op muziek, de les ‘burn & body’, die bestaat uit spierversterkende oefeningen, en ‘box & strength’, bokszaktraining met krachtoefeningen. Een abonnement is niet nodig: de lessen zijn te bezoeken met een strippenkaart. Op de menukaart wordt er advies gegeven over welke maaltijd het beste is na een bepaalde les.

Meer sportscholen

Eerder opende op de Kaatstraat ook al een ander nieuw soort sportschool. Rocycle is een fitnessonderneming waarbij in een donkere ruimte en op up tempo-muziek het hele lichaam wordt getraind.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  De Kaatstraat knapt nou niet bepaald op van al die sportscholen (3 inmiddels).
  En wel raar om alcohol te gaan schenken in je sportschool/restaurant.
  Laatste opmerking: cheat meals, full body, hospitality? Waarom niet gewoon in het Nederlands?

 2. cas

  @ Erwin, omdat mensen tegenwoordig gevoelig zijn voor deze Engelse inhoudsloze termen. Het liefst met een paar flitsende lichten erbij en veel te harde drukke muziek en je hebt de aandacht van onze jeugd tot ongeveer 35 jaar .

 3. Cor

  Volgens mij is het idee van cheat meals dat ze juist niet verantwoord zijn…

 4. Mark

  Als ze azijn schenken, komen jullie dan ook?

 5. Katja

  Cheat is bedriegen.

 6. cas

  @ Mark, helaas ga ik niet uit eten in een sportschool en hoef niet te sporten in een restaurant 😉

 7. Scherpschutter

  Bier zuipen, je lekker volvreten en gewoon tegen je vrouw kunnen zeggen dat je naar de sportschool bent. Dat klinkt vrij ideaal! 😉

 8. Karla

  Grappig concept. Succes!

 9. wollie

  heeft amsterdam net de bierfiets verboden, begint utrecht met bitterballen-spinning…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).