Corona nekt restaurant De Branding aan de Croeselaan; Deuren zijn definitief gesloten Corona nekt restaurant De Branding aan de Croeselaan; Deuren zijn definitief gesloten

Corona nekt restaurant De Branding aan de Croeselaan; Deuren zijn definitief gesloten

Corona nekt restaurant De Branding aan de Croeselaan; Deuren zijn definitief gesloten
Restaurant De Branding aan de Croeselaan. Bron: Google Maps
De Branding aan de Utrechtse Croeselaan heeft definitief de deuren gesloten. Vanwege de maatregelen om het coronavirus in te dammen is het restaurant naar eigen zeggen genoodzaakt te stoppen.

De Branding aan de Utrechtse Croeselaan heeft definitief de deuren gesloten. Vanwege de maatregelen om het coronavirus in te dammen is het restaurant naar eigen zeggen genoodzaakt te stoppen.

Op 6 november liet De Branding via sociale media al weten tijdelijk dicht te gaan. “Wij zijn tijdelijk gesloten om plannen te maken voor de toekomst. Helaas zijn wij dus ook niet geopend voor afhaal”, was te lezen in het bericht.

Nu is dus bekend dat het restaurant definitief de deuren sluit. “Door corona zien wij geen toekomst meer en voelen wij ons genoodzaakt te stoppen”, laat De Branding weten.

41 Reacties

Reageren
 1. Wim

  Triest

 2. Nynke

  Omg!!! We gaan jullie missen!!!

 3. Hadjememaar

  Heel vervelend voor eigenaar en personeel, starkte!

 4. alain

  Wat jammer! Heb er jaren tegenover gewoond en kwam er altijd graag.

 5. Bart Vermeulen

  Heeeeel erg jammer dit!
  Ik ga jullie onwijs missen.
  Het was altijd meer dan goed om bij jullie te eten en te drinken (Chouffe).
  Ik wens jullie allemaal alle succes in de komende tijd.
  Dank! Bart

 6. Lachgas

  Wie volgt?

 7. arbeider

  Wie er volgt?
  Nog veel meer bedrijven natuurlijk, het College kijkt en doet niets. Die geven liever het geld van de burgers uit aan weer een bestemmingsplan voor auto’s….de grote hobby van GroenLinks en D’66.

  Gebruik dat geld eens 3 jaar om de middenstand te redden ipv de stad te ontwrichten.

  Utrecht is toch voor iedereen, zoals het College stoer roept?

 8. Marjolein

  Wat ontzettend jammer!! Zoveel leuke en goede herinneringen: spelletjes doen aan tafel, heerlijk borrelen en goed eten. Dank daarvoor en heel veel sterkte voor jullie allemaal

 9. Maarten Winthagen

  Wat ontzettend jammer. Al jaren mijn favoriete buurtrestaurant. Het lekkere eten én de bordspellen: ik ga het missen.

 10. Pepe00

  Jammer. Een gemis voor de buurt.

 11. Henk Vermeulen/Ellen de Wal

  We zijn heel bedroefd! De Branding was voor ons een vaste plek om naar toe te gaan na een dag klussen bij onze zoon, die sinds mei in de buurt is komen wonen van De Branding. Wat was het er altijd gezellig, wat hadden we leuke gesprekken met de personeelsleden, wat hebben we lekker gegeten en gedronken!
  Dank jullie wel voor dit alles! Heel veel sterkte voor allemaal…
  Henk Vermeulen en Ellen de Wal.

 12. Erwin

  Huh dit snap ik niet. Er zijn enorm veel steunmaatregelen, vandaag zijn deze zelfs verlengd en verder uitgebreid…
  of ston de branding sowieso misschien op omvallen?
  @arbeider: nice try, maar het Utrechts college gaat hier natuurlijk niet over.

 13. Scherpschutter

  Doodzonde, maar volkomen begrijpelijk. Het slechtste kabinet sinds WOII biedt horecaondernemers simpelweg geen enkel perspectief. Geen enkel uitzicht op een oplossing, uitweg of tijdframe. Er is enkel een oneindige donkere tunnel. Vele ondernemers zullen deze winter de stekker eruit trekken omdat dit economisch nu eenmaal het enige rationele is om te doen of wellicht wel de enige optie.

  Zeer zeer pijnlijk. En dit waar het helemaal niet nodig is! Doe de 70+’ers eventjes tot maart (einde griepseizoen) in isolatie, dan is er over twee weken al geen zorgprobleem meer en kan heel Nederland weer open! Het zal tienduizenden ondernemingen het leven redden, honderdduizenden hun baan en bovendien een paar duizend 70+’ers het leven…

 14. Nicoline

  Echt heel triest… ik kwam er graag, ook vanwege de relaxte sfeer. Heel veel succes in de toekomst!

 15. De count

  Komt wel weer iets nieuws zodra corona over is. Geen zorgen.

 16. Manja

  Ontzettend treurig. Sterkte voor het personeel en de eigenaar.

 17. Berend

  Wat jammer, heerlijk gedronken daar en ook nog eens een escape room gedaan.

 18. HArry

  Met dank aan de intelligente aanpak van onze overheid.

  Triest

 19. De Baliekluiver

  @Erwin 9/12/2020 – 18:32
  “Huh dit snap ik niet. Er zijn enorm veel steunmaatregelen, vandaag zijn deze zelfs verlengd en verder uitgebreid…”

  Flink deel personeelskosten moet de ondernemer zelf dragen: de NOW wordt gezien als omzet wat weer ten kostte gaat van de loonsteun. Gas, water, licht, abonnementen, lease, productverlies, huur, leningen, enz gaan gewoon door en kan bij een middelgroot horecabedrijf makkelijk 10.000 a 20.000 per maand kosten. Dit jaar is de natte horeca al vijf maanden gesloten en de overige maanden onder strenge beperkingen. Dan heb je daarnaast ook nog grote liquiditeitsinvloeden doordat betalingsverplichtingen van de vorige maand vaak wordt betaald met het geld van de nieuwe maand. Voor de meeste horeca ondernemers is het geen vetpot zoals hier vaak beweerd wordt.
  Ik zit zelf vanaf mijn 16e in de Utregse horeca en zit nu op ongeveer 30 jaar ervaring dus weet denk ik wel waar ik het ongeveer over heb.

 20. Henk

  Vreemde stellingname dat de overheid niets doet. Faillissementen liggen op dit moment lager dan een jaar terug. Zie cijfers van CBS of novemberraming CPB. Uiteraard treurig voor dit etablissement.

 21. Luc Steenwinkel

  De Branding was een rots in de branding daar in de buurt! Wat jammer! Wat een ellende veroorzaakt corona ons allemaal..! Ik ben echt corona-moe en word emotioneel wat corona allemaal kapot maakt en ons mensen uit elkaar drijft en wat er allemaal niet kan.. Mensen van de Branding, jullie gun ik samen met jullie mede-horeca collega’s in het toekomstige na-corona tijdperk een goede nieuwe start! Ik zie zo uit naar de corona-maatregelen achter ons te laten!

 22. Luc Steenwinkel

  Heel veel sterkte mensen van de Branding! Jullie waren als een rots in de Branding voor daar in de wijk! Ik gun jullie na corona een nieuwe start! Ik ben zooooo klaar met corona en al die maatregelen! Wat een vernieling corona brengt! Er zal een eind aan komen!

 23. Manou De R.

  Netjes. Eerst moet half Utrecht over de kop en jarenlang in de schulden zitten voordat men een keer wakker wordt. Als men ook nog keer op keer van te voren is gewaarschuws maar niks doet zeg ik: laat maar branden alles.

 24. Joris L

  Heel triest voor de medewerkers.
  Maar gelukkig is de horeca bij uitstek een type bedrijfstak wat weer erg makkelijk op kan starten, ook ná corona.

 25. BM

  Cafe du Nord aan de Draaiweg van dezelfde eigenaar staat ook te koop.

 26. Marloes

  Ga het enorm missen! Wou dat we nog iets hadden kunnen doen, maar ja…

 27. Kees

  Heel erg dit! Wij kwamen er altijd heel graag – en vaak. Wij hadden graag een steentje bijgedragen om te helpen. Voor de buurt waren jullie een enorme verrijking en dat vonden wij niet als enigen. We missen ons loopje naar jullie nu al enorm. Ik wens jullie het allerbeste en hoop dat het je goed gaat.

 28. Ben80

  Waar zijn we toch in godsnaam mee bezig met z’n allen… alles is geoorloofd om Corona te bestrijden. Wat ontzettend sneu weer dit, we kwamen er graag. Ben bang dat het hier niet bij blijft. Net als de cultuur die ik zo mis waar de harde klappen straks pas vallen. Sterkte allemaal.

 29. Robin

  Wat jammer, zeg!

  Is het mogelijk om via crowdfunding een doorstart te maken?

 30. wollie

  kunnen ze geen buurtparticipaties uitgeven? dan kopen we het zelf wel…

 31. Wim Vreeswijk

  Scherpschutter@ Inderdaad het meest waardeloze kabinet sinds WO-II !

 32. Hadjememaar

  @Baliekluiver en Scherpschutter, de overheid dekt 70% van de vaste lasten, die vooral bestaan uit personeelslasten, lease kosten en huur. Dus de resterende 30% moet gedekt worden uit eigen vermogen (is nu wel op), huurverlaging (of uitgestelde huurbetaling), salaris verlaging (of uitgestelde salaris betaling) of alternatieve inkomsten.

  Het lijkt me niet meer dan fair om die 30% dekking van de vaste kosten bij de ondernemer en overige stakeholders neer te leggen.

  Het blijven zware omstandigheden voor horeca ondernemers en het blijft sneu voor de slachtoffers, maar om de “overheid” daar nu de schuld van te geven vind ik overdreven. Niemand heeft om corona gevraagd en de gevolgen zijn voor ons allemaal. U en ik gaan straks wél alle steun aan het bedrijfsleven terugbetalen net zoals we de verliezen van de banken in 2008 hebben terugbetaald uit eigen zak.

 33. Theo

  Niet corona heeft dit restaurant failliet gemaakt, maar de overheidsmaatregelen die het gevolg waren van corona.
  Andere maatregelen, waarbij de horeca ruimte had om voort te bestaan, waren ook mogelijk geweest.
  Maar daar heeft onze overheid niet voor gekozen.

 34. JdV

  Ach je kan zeggen wat je wil, de sluiting van de horeca en de mondkapjesplicht heeft er in ieder geval voor gezorgd dat het met de besmettingsaantallen razendsnel de goede kant uit gaat. O nee, wacht ff ……

 35. wollie

  de markt kan het toch wel oplossen? Dat lees ik hier altijd… :-/

 36. Bert

  @hadjememaar

  Nope, die steun van de overheid is voor de personeelskosten. Huur (meestal de grootste kostenpost), lease, vergunningen etc worden daar niet mee gedekt. Not even close.

  @wollie

  Yup, maar als de er wordt verboden wordt om handel te drijven, ook wel bekend als broodroof, wordt het vrij lastig. Da’s hetzelfde als iemand vast vast binden en dan vragen waarom ie zich niet verplaatst.

  OT: heel erg triest. En volledige te wijten aan het incompetente beleid van de overheid. Horeca (onterecht) sluiten is nog tot daaraan toe, maar nul komma nul uitsluitsel geven wanneer er dan wel geld kan worden verdiend, maakt het onmogelijk om te plannen en dus te ondernemen.

 37. De Baliekluiver

  @hadjememaar. Stuur mij svp even het nummer van die overheid want dan kan ik nog ruim 70.000 euro claimen… mag jij uitrekenen wat dit grapje mij als gekost heeft….

 38. wollie

  er mag toch wel gehandeld worden? de chin-ind-rest bij mij om de hoek heeft het nog nooit zo druk gehad met afhaal- en bezorgmaaltijden. gekkenhuis.

 39. Kees

  @Wollie, die buurtparticipaties vind ik interessant, zou wel aan zoiets mee willen doen, en ik denk velen met mij.

 40. OvN

  Zonde! Zeker in de begin jaren een mooie tent en een van van mijn vaste hangouts.

  Maar, eerlijk gezegd, volgens mij ging het ver voor Corona al hard bergafwaarts met de Branding. Nogmaals; zonde! Want een leuke tent op een top plek. Maar de komst van oa De Pomp deed volgens mij pas echt pijn, Corona was de laatste zet (de horeca zaken met het minste vet op de botten donderen als eerste om).

  Hoe moeilijk ook; we moeten wel verschil blijven zien tussen zaken die de boel goed op orde hadden pre-corona en de zaken waar misschien al een ‘vlekje’ op zat, De laatste jaren was de Branding m.i. echt minder goed dan in de early days.

  Ik wens ze veel sterkte, en vooral veel wijsheid en inspiratie om sterker terug te komen! Jullie kunnen dat!

 41. Alain

  Treurig. Was een plek waar ik met plezier kwam, een heerlijke spicy chicken wrap en voor de rest een fijne en gemoedelijke tent, met goed bier en prima koffie.

  Volgens mij is de Pomp het probleem niet, maar dat de Croeselaan al maanden een bouwput is.

  Zonde hoor!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).