Coronapolsbandjes worden vooralsnog niet opnieuw ingezet in Utrechtse horeca Coronapolsbandjes worden vooralsnog niet opnieuw ingezet in Utrechtse horeca

Coronapolsbandjes worden vooralsnog niet opnieuw ingezet in Utrechtse horeca

Coronapolsbandjes worden vooralsnog niet opnieuw ingezet in Utrechtse horeca
Zolang de Utrechtse horecazaken tot 22.00 uur de deuren mogen openen, worden de coronapolsbandjes niet opnieuw ingevoerd. Wanneer het kabinet besluit deze openingstijden verder te versoepelen wordt opnieuw gekeken of het middel weer ingezet kan worden.

Zolang de Utrechtse horecazaken tot 22.00 uur de deuren mogen openen, worden de coronapolsbandjes niet opnieuw ingevoerd. Wanneer het kabinet besluit deze openingstijden verder te versoepelen wordt opnieuw gekeken of het middel weer ingezet kan worden.

De coronapolsbandjes werden in Utrecht op 7 oktober 2021 ingevoerd. Mensen konden op donderdag, vrijdag of zaterdag bij een van de afgiftepunten het coronatoegangsbewijs en een geldig ID-bewijs laten zien en vervolgens zo’n bandje krijgen. Het personeel van de horecazaken kon hierdoor in één oogopslag zien of iemand voldeed aan de eisen van het coronatoegangsbewijs.

In november 2021 werd het systeem echter weer afgeschaft, omdat het kabinet toen besloot dat alle horecazaken om 20.00 uur de deuren moesten sluiten en de gemeente daarom geen meerwaarde meer zag in de polsbandjes.

Gesprek

Later in 2021 werden de maatregelen nog strenger en moest de horeca tijdelijk helemaal dicht. Afgelopen dinsdag zijn weer versoepelingen aangekondigd en sinds woensdag mag de sector tussen 05.00 en 22.00 weer gasten ontvangen, mits deze bezoekers een coronatoegangsbewijs laten zien.

De gemeente heeft daarom gesproken met de Koninklijke Horeca Nederland en in dat gesprek is onder meer besloten om de coronapolsbandjes vooralsnog niet in te zetten. “Bij ruimere sluitingstijden wordt dit middel weer in overleg overwogen”, aldus de gemeente Utrecht.

Uitbreiding terrassen

Daarnaast zijn er 55 aanvragen van horecaondernemers binnengekomen voor een tijdelijk terras. Daarvan zijn al 50 tijdelijke vergunningen verleend. De gemeente zegt deze aanvragen zo snel mogelijk in behandeling te nemen en de ondernemers waar nodig te helpen als een aanvraag bijvoorbeeld niet compleet is.

“Gezien de nog altijd nijpende financiële situatie van horecaondernemers heeft het college de raad een voorstel voorgelegd om de precario en leges voor de tijdelijke terrassen te laten vervallen.”

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Het kan niet op in Utrecht voor de zielige horecaondernemers: geen precario, geen leges, gedienstige hulp bij het verlengen van de ‘tijdelijke’ vergunningen en openlijk wegzetten van omwonenden. Maar is er onder die horecaondernemers nou helemaal niemand die snapt dat deze schaamteloze politieke ‘bescherming’ vroeg of laat vreselijk gaat stinken?

 2. Erwin

  De afgelopen dagen veelvuldig de Utrechtse horeca gefrequenteerd. In werkelijk geeneen etablissement is de qr-code gecontroleerd, laat staan in samenhang met een id-bewijs.

 3. passalacqua

  @Erwin
  heb je er iets van gezegd in al die cafes die je hebt bezocht, of eerst lekker uitgaan en een dag later op duic je ongenoegen uiten?

 4. Len

  Heel goed @ Erwin, alleen samen krijgen we corona onder controle, simpelweg door ons er niet meer mee bezig te houden

 5. Lombok

  Schaf alle maatregelen af, virus van niks. Het is klaar.

 6. Erwin

  @.passalacqua: zeker iets van gezegd, tevens over het feit dat het meerendeel van het personeel zonder mondkapjes rondliep en dat de anderhalve meter afstand tussen tafels nergens aangehouden werd.
  En waarom jou men op Duic geen ongenoegen mogen uiten? U is wellicht horecaondernemer?

 7. FS

  Helaas heeft Erwin niet gelijk. Ik ben zelf niet gevaxt en test ook niet, en in Utrecht betekend dat dat je eigenlijk nérgens in komt, de ondernemers hier handhaven helaas wél braaf is mijn ervaring, in tegenstelling tot Amsterdam waar je er nog wel mee weg komt.

 8. passalacqua

  @Erwin
  en wat was het antwoord in al die cafe’s die u bezocht??

 9. Peter

  Wel gek dat de essentiële taak van de overheid, het beschermen van onze rechten, voor horeca is omgezet naar uitsluiting en identiteitscontrole.

 10. Erwin

  @passalacqua:
  – mondkapjes alleen voor klanten, niet voor personeel
  – dat ze geen politieagenten zijn
  – dat het te druk is om te controleren
  – anderhalve meter is losgelaten
  En nog wat drogredenen.
  Misschien zelf eens proef op som nemen

 11. passalacqua

  @Erwin
  de horeca die ik sinds openstelling bezocht daar ben ik gecontroleerd, dus ik heb een andere ervaring

 12. Baliekluiver

  Beste @Erwin:
  Er klopt helemaal niets van wat je zegt!
  1. Mondkapjes zijn verplicht voor klanten én personeel
  2. Het zijn geen politieagenten, maar ze konden het toch prima zelf veilig handhaven?
  3. Te druk mag niet, er is dus niet voldoende overzicht en controle
  4. Anderhalve meter is verplicht

  Zo’n tent is dus op alle punten in overtreding, sluiten die hap!

 13. Baliekluiver

  @Erwin: excuses, helemaal verkeerd gelezen!

 14. Fabio

  Toch een andere ervaring in de cafés. Wel controle door personeel met een mondkapje op en ook alle tafels met stoelen die allemaal dezelfde kant op stonden. Er werden geen mensen bijgeplaatst en het was dus bijna allemaal in tweetallen.

  Vergeet niet ook de bezoeker heeft verantwoordelijkheden. Je kan ook niet naar een tent gaan waar je hutjemutje moet zitten.

 15. jan

  Ik heb helaas moeten constateren dat er nog teveel kroegen zijn die het wel handhaven
  Hou er toch mee op met die qr onzin

 16. Bernhard

  Totale onzin en uit steeds meer onderzoek blijkt dat het niet eens het beoogde effect heeft. Snelle alle maatregelen loslaten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).