Nieuwe krokettenwinkel opent deuren in Bakkerstraat | De Utrechtse Internet Courant Nieuwe krokettenwinkel opent deuren in Bakkerstraat | De Utrechtse Internet Courant

Nieuwe krokettenwinkel opent deuren in Bakkerstraat

Nieuwe krokettenwinkel opent deuren in Bakkerstraat
In de Bakkerstraat in de Utrechtse binnenstad komt een krokettenzaak. In november moet de deuren openen in het voormalige pand van de inmiddels gesloten Handyman. De winkel krijgt de enigszins aanstellerige naam Croquetten Boutique.

In de Bakkerstraat in de Utrechtse binnenstad komt een krokettenzaak. In november moet de deuren openen in het voormalige pand van de inmiddels gesloten Handyman. De winkel krijgt de enigszins aanstellerige naam Croquetten Boutique.

“Onze liefde voor croquetten delen, dat is wat we willen met de Croquetten Boutique”, laten de initiatiefnemers op Facebook weten. “Met onze Boutique plaatsen we croquetten weer op een voetstuk. Daarom pimpen we het klassieke broodje croquet met verrassende toppings en huisgemaakte sauzen. De croquetten maken we trouwens zelf, naar eigen receptuur en met de hand.”

Op dit moment vindt de verbouwing plaats van het pand. Jarenlang was in het gebouw de Handyman in gehuisvest. In november kunnen Utrechters de eerste kroketten eten.

19 Reacties

Reageren
  1. Adriano Mexiquano

    Goedemiddaque wat een belachelijque onzin. Maar elque stad crijgt de culinaire creativiteit die ze verdient, zullen we maar zeggen. Suqueses!

    FYI: ik heb mijn eerste creauckqueat (want zó schijn je het officieel écht te moeten schrijven, heeft mijn oom Napoleon Sausapart me altijd geleerd) al lang geleden gegeten.

  2. JdV

    Leuk. Weer eens wat anders dan een burgerbar.

  3. Katja

    Handyman weg uit de Bakkerstraat ?
    Verdikke, gemist ! Was altijd, eh…”handig” (ja flauw) als ik in de stad moest zijn.

  4. herman

    Wauw een premium croquette voor slechts 4,95 euro!

    Extra topping voor slechts 1,75 euro….

  5. Handy

    Een handyman, dat is pas nuttig.

    Langzaam maar zeker gaat Utrecht verder met de nutellarisering van de stad.

  6. wer

    verkopen ze dan ook de albinokroket?
    (lemper)
    😉

  7. Sjaak

    Waar is de handyman heen ivm m’n stofzuigerzakken..?

  8. Iris

    Jammer, ik dacht dat ze gewoon aan het verbouwen waren. Ben het met Handy eens, nutellarisering van Utrecht winkelcentrum… Straks zijn er alleen nog maar eettentjes enzo… 🙁

  9. Scherpschutter

    Kroket: machinaal geproduceerde smakeloze meelbal vol conserveringsmiddelen, gedroogde kruiden en wat verdwaalde stukjes slachtafval en bergen zout.

    Croquet: ambachtelijk geproduceerde ragoutstaaf op basis van een prachtige bouillon, rijkelijk gevuld met langzaam gegaard vers vlees van hoge kwaliteit, met gevoel op smaak gebracht door een vakman.

    Zo moeilijk is het niet! Wil je een kroket? Koop dan lekker 30 stuks voor 3 euro bij de Aldi. Voor een croquet ga je naar een specialist.

  10. G.H.

    Hè ja, een Croquetten Boutique, eindelijk. Nu nog een Marqt en we zijn compleet!

  11. Kim Danziger

    Wat zijn jullie allemaal een partij’tje zure bitterballen 🙂

  12. utrechter

    Leuk voor de patat-tent die een paar deuren al vele tientallen jaren iedereen kan voorzien van een gewone kroket zonder k. kak.
    En wat een aderlating weer voor de binnenstad dat de handy-man verdwenen is.
    Wat er voor terugkomt… alweer een of ander vorm van horeca. TRIEST TRIEST!

  13. Anneke

    Nog even en Utrecht kent alleen nog maar winkelketens en horeca ?

  14. VoordorpPaul

    Utrecht…inmiddels een obesitas-stad geworden
    Utrecht…slecht voor hart en bloedvaten
    In het College van B&W zit al heel lang geen leven meer, anders hadden ze dit wel tegengehouden, alleen maar vreet en zuiptenten, maar helaas gaan zij alleen de barricaden op wanneer de bitterbal klem komt te zitten

  15. VincentZ

    Een goeie kroket is een culinair hoogstandje, niet vergelijkbaar met de gemiddelde kroket. Lijkt mij heerlijk en wat is er tegen horeca in de stad? Ik vind de keuze en verscheidenheid aan café’s en goede restaurants in de stad niet overweldigend. Veel koffie – en hamburgertenten, maar voor de rest.
    Alleen, een goede kroket heeft natuurlijk geen toppings nodig. En boutique? Volgens mij stond dat in de jaren zestig en zeventig voor een hip kledingzaakje of sieradenzaakje.
    Een stad heeft een regiofunctie, daar hoort een ruim winkel en horeca aanbod. Klachten daaromtrent komen wat eigenaardig op mij over.

  16. isabelle

    ..een Buoutuieque voor Cruoquettue met eigengeplette en handgemalen mosterdzaad-suaucue voor …wat zou het zijn…7.50 Euro? En dan door naar Sergio Herman’s Frituez-ZSalonge, alwaar men voor nog eens 6.50 Euro een klein bakje puatuattuez friteuz koopt met een tweeledige, handgedraaide suaucue van biodynamische eigeelpuntjes, handgeperst zonnebloem-extract en ecologisch gesprokkeld zeezout (mayonaise, in de volksmond).

    Ik zeg: dolletjes!

  17. Henk

    Ja, ja, hier zaten we echt op te wachten en jammer voor de overheid die poogt haar bevolking een gezondere leefstijl te laten lijden of bestaat er ook zo iets als een ge-zonde kroket? Voor zijn stofzakken kan Sjaak nu alleen nog terecht bij de vestiging van de Handyman in Winkelcentrum Kanaleneiland (tegenwoordig NOVA).

  18. Pop

    Het leuke is, vlees is gigantisch uit de mode, wat wil je ook met alle regelovertrededende boeren en slachthuizen, zie Lubach van afgelopen zondag.

    Daarnaast, te veel betalen voor een schamel stukje eten is alweer erg 2012 geworden. De hipstercultuur is uitstervende.

    Hipster> marketing met een dun laagje chroom (zonder inhoud en diepgang)!

  19. Cico

    Genieten, heerlijk! Maar ik wil er alleen komen als er een veganistisch volkorenmodel mijn croquetten baqt in biologisch babyolie. Anders is het te min.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).