Crowdfunding ‘Camping Ganspoort’ van start: groot horecaplan op Rotsoord | De Utrechtse Internet Courant Crowdfunding ‘Camping Ganspoort’ van start: groot horecaplan op Rotsoord | De Utrechtse Internet Courant

Crowdfunding ‘Camping Ganspoort’ van start: groot horecaplan op Rotsoord

Crowdfunding ‘Camping Ganspoort’ van start: groot horecaplan op Rotsoord
Het nieuwe gebouw 'De Kade' op Rotsoord waar Camping Ganspoort in zit
Op de Trip in Rotsoord is de crowdfunding gestart van een bijzonder project: Camping Ganspoort. Een grote horecagelegenheid waar onder andere bewoners en ondernemers elkaar kunnen ontmoeten. 

Op de Trip in Rotsoord is de crowdfunding gestart van een bijzonder project: Camping Ganspoort. Een grote horecagelegenheid waar onder andere bewoners en ondernemers elkaar kunnen ontmoeten. 

“Van het aanbrengen van vloerverwarming tot en met de plaatsing van de keuken: er moet nog veel gebeuren voordat we open kunnen gaan”, zegt directeur Marijke Morriën. “En die investering moet wel gefinancierd worden.” Als alles volgens plan verloopt opent Camping Ganspoort begin mei haar deuren.

“De naam ‘Camping Ganspoort’ is heel bewust gekozen”, vult Joris Daalhuisen aan. Hij is een van de initiatiefnemers. “Ganspoort is de naam van de voormalige voorpoort bij Utrecht die fungeerde als buitentoegang tot het zuidelijke gerecht Tolsteeg. En met ‘Camping’ benadrukken we dat we een ontmoetingsplek willen zijn. Vergelijk het maar met het hoofdgebouw op een camping, waar iedereen samenkomt met bekenden en nieuwe mensen ontmoet.”

Het grootste gedeelte van de investering wordt gedragen door een vijftal ondernemers, een deel van de lening wordt verzorgd door de bank en het resterende bedrag moet uit crowdfunding komen.

“Het idee achter crowdfunding is dat een flink aantal particulieren en ondernemers allemaal een klein bedrag investeren, dat ze na een paar jaar met rente terug ontvangen. Deze manier van financiering geeft ons ook gelijk de mogelijkheid om de buurtbewoners bij dit initiatief te betrekken”, zegt Daalhuisen.

Mee-investeren in Camping Ganspoort kan vanaf 50,- euro en levert in totaal 20% rendement op over 5 jaar. “Maar wie bijvoorbeeld 1.000,- euro investeert krijgt daarnaast ook nog een vermelding op onze ‘Wall of Founders’.” De crowdfunding wordt georganiseerd via het Utrechtse crowdfunding platform CrowdAboutNow.

De buurt

Camping Ganspoort wordt gevestigd op de begane grond van gebouw ‘De Kade’, direct aan het kanaal ‘Vaartsche Rijn’ in Rotsoord en vlakbij het onlangs geopende NS-station Vaartsche Rijn.

In de buurt opende eerder de HKU zijn deuren in de oude fabriek van Pastoe, is er met de Watertoren (luxe restaurant), LE:EN (Aziatisch restaurant), Klein Berlijn (eetcafé) en poppodium De Helling veel te doen en te bezoeken.

Daarnaast zijn er meer plannen voor horeca en ook staat een hip design hotel gepland. Op de eerste verdieping van het gebouw waarin Camping Ganspoort is ondergebracht komen verschillende bedrijven, waaronder reclamebureau DDK, advertentiebureau Elbee, mediabureau Mediaklapper en mediabedrijf DUIC.

8 Reacties

Reageren
 1. Michiel B

  Leuk, horeca!

  Jammer van de naam, want “camping” roept op geen enkele wijze warme gevoelens van hoogwaardige horeca op. En dat terwijl Ganspoort zo’n chique naam van zichzelf oplevert.

  Moeten we zeker ook het eigen toiletpapier onder de arm meenemen…

 2. Geologic

  Toch makkelijk, DUIC interviewt DUIC, kom maar op met de gratis reclame.

  On-topic: Kennelijk loopt het toch niet zo geweldig in het gebied, als dit soort initiatieven nodig zijn om de dure vierkante vastgoedmeters te vullen.

 3. Stom.

  En alle horeca in Utrecht concurrent elkaar kapot waardoor het aanbod verschraald. Stom.

 4. Katja

  Vreselijke architectuur, kan men echt niets mooier verzinnen ?

 5. Barend

  Het is zo’n prachtig plekje daar langs de Vaartsche Rijn. Maar wat wordt er een stedebouwkundig zooitje van gemaakt. Rommelige verzameling nietszeggende gebouwtjes zonder enige uitstraling. Zo jammer.

 6. Andres

  Niet handig om het ‘Camping’ te noemen. Het is wachten op Duitsers/Engelsen met een caravan of Italiaanse backpackers die een plekje voor de nacht zoeken…..

 7. Otto

  He! Joris Daalhuizen, is die niet van Duic..?
  Vond het al zo’n lang artikel!

 8. Simon

  Erg geforceerde naam.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).