Culinair recensent NRC over Restobar Rosie in Utrecht: ‘Een regelrechte hit’ Culinair recensent NRC over Restobar Rosie in Utrecht: ‘Een regelrechte hit’

Culinair recensent NRC over Restobar Rosie in Utrecht: ‘Een regelrechte hit’

Culinair recensent NRC over Restobar Rosie in Utrecht: ‘Een regelrechte hit’
Joël Broekaert, culinair recensent van de NRC, heeft een bezoek gebracht aan Restobar Rosie dat te vinden is aan het Lucasbolwerk in Utrecht. Hij is over nagenoeg alles zeer te spreken en noemt het restaurant ‘een regelrechte hit’. Rosie krijgt dan ook de volle vijf sterren van de recensent.

Joël Broekaert, culinair recensent van de NRC, heeft een bezoek gebracht aan Restobar Rosie dat te vinden is aan het Lucasbolwerk in Utrecht. Hij is over nagenoeg alles zeer te spreken en noemt het restaurant ‘een regelrechte hit’. Rosie krijgt dan ook de volle vijf sterren van de recensent.

Om te beginnen vindt Broekaert het ‘geweldig’ dat alles op de kaart hem ‘toezingt’. “Nog zeldzamer is dat al die gerechten op het bord ook daadwerkelijk zó goed of nog beter zijn dan het beeld dat ze op papier opriepen. We struck gold deze week: Rosie is een regelrechte hit.”

De chef van Rosie is Jac Rijks. Tot 2018 had hij de zaak L’ami Jac aan de Burgemeester Reigerstraat. “Rosie is losser, rauwer, maar wel verzorgd en zelfs een beetje wulps. En dat past ’m. Jac staat hier te rocken”, schrijft Broekaert.

Flair

De recensent noemt de bediening van Rosie ‘kundig’ en zij besteden volgens hem veel aandacht aan de muziek en sfeer. “En schenkt met flair.” Tot slot laat hij blijken erg te spreken te zijn over de dranken die het restaurant te bieden heeft.

“Het mag duidelijk zijn: Rosie is een beetje mijn droomvrouw. […] In mijn hoofd hoor ik de rauwe waarheid van Bon Scott: She ain’t exactly pretty, Ain’t exactly small… [but] you could say she’s got it all…”

Lees hier de volledige recensie van Joël Broekaert.

16 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Geeft die recensent nou een recensie over Rosie of over zichzelf? De helft van het artikel bestaat uit een vorm van schaamteloze zelfpijperij.

  Rosie verdient een betere recensent.

 2. Sanne

  Haha, ditzelfde gevoel heb ik altijd bij de schrijfsels van Scherpschttert: hoop zelfpijperij. Duic verdient beter

 3. rmn

  Ik had niet anders verwacht. Amberes en L’ami Jac waren ook al zo fantastisch. Het is goed dat we in Utrecht weer een restaurant van enige statuur en kwaliteit hebben. Er zijn inmiddels echt wel genoeg hamburgertenten, fastfood ketens, en vreetschuren.

 4. Scherpschutter

  @Sanne

  U heeft volkomen gelijk (ik ben een rationeel-egoïst pur sang), maar ik ben geen recensent mevrouw…

 5. Putjesschepper

  @Scherpschutter: Ik heb het artikel even gelezen en hij heeft het maar 1 alinea over zijn persoonlijke menu keuzestress. Misschien is die zgn. ‘schaamteloze zelfpijperij’ waar u het over hebt wel een door u gemaakte projectie? (Projectie is onder andere een term uit de psychologie. Van projectie kan sprake zijn wanneer men eigenschappen of emoties van zichzelf tracht te ontkennen, verbergen of verdringen door deze toe te schrijven aan iets of iemand anders)

 6. P

  Onze ervaring was het tegenovergestelde. Ja de wijn was top maar daar hield het bij op.

 7. Twan Schenkels

  Zelfpijpers, putjesscheppers, en mensen die Sanne heten zijn allemaal welkom bij Rosie. X

 8. Piet

  @SS, rationeel egoisme bestaat niet, er bestaat wel een vorm van ‘morele’ egoïsme. Dit wordt over het algemeen als een negatieve eigenschap beschouwd.

  Egoïsme , ook wel ikzucht of zelfzucht, is een menselijke eigenschap waarbij iemand streeft naar eigen voordeel en geluk met verwaarlozing van de belangen en het geluk van anderen.

 9. Scherpschutter

  @Putjesschepper 11/2/2023 – 18:13

  Het kan niet bijna anders dan dat u het artikel met een blinddoek om gelezen heeft.

  @Piet -8:45

  Doe niet zo mal. Natuurlijk bestaat rationeel-egoïsme. De term beschrijft het principe dat een handeling alleen en uitsluitend rationeel is, als deze iemand’s eigenbelang maximaliseert.

 10. JdV

  Best wel verwarrend deze commentaren. Iemand die putjesschepper is/heet pretendeert een afgestudeerd psycholoog te zijn, of is dat niet en is dan ongekwalificeerd om psychologisch advies te geven. Nou ja, gelukkig is het eten lekker bij Rosie? Ik heb het menu bekeken en voor wat mij betreft geen reden om daar te gaan eten kijkende naar de gerechten en de prijzen. Daar zullen vast veel mensen blij mee zijn, dan weten ze zeker dat ze mij daar niet tegenkomen.

 11. Christel van Walveren

  @ Piet

  Het is duidelijk dat Misschuttert niks in de groep/ kudde/ samenleving te zoeken heeft. Hij wil dingen centraal geregeld hebben die tegen het belang van de groep als geheel in gaan, ter meerdere eer en glorie van hemzelf. 1 van de schadelijkste factoren in onze samenleving die alle fundamenten onderuit schoffelt.

 12. Scherpschutter

  @Christel van Waveren

  In welke groep, kudde of samenleving, mevrouw?

 13. Marieke

  Vreemd dat een restaurant dat zoveel dierenleed serveert zo’n goede beoordeling krijgt. Niet meer van deze tijd! (eigenlijk was er nooit een tijd voor dierenleed)

 14. Koel Hoofd

  Gut, de meute rent weer als een kudde dolle koeien over Scherpschutter heen.
  Die recensent had echter tijdens zijn maal al een oraal orgasme wat nog eens werd herbeleefd tijdens het schrijven van zijn stuk (lees die link maar).
  Zegt genoeg over de kwaliteiten Rosie denk ik?
  Dag vega knijnenknabbelvoer hallo smaak cuisine?
  Om Scherpschutter’s woorden te gebruiken, op naar de baggervette winsten!

 15. Bert

  maar iemand die 10 jaar doet over geschiedenis aan de Uva, is meer dan geschikt om culinair recensist te zijn, dat weet iedereen.

 16. N.

  Ach Bert, we weten het toch: (een studie) geschiedenis kan iedereen, en dan word je voorts zoiets als (culinair) journalist! Ik vind die hele restaurantrecensierubriek in de NRC een enigszins pervers iets; vaak wanneer ik aan het eind ervan de prijs van een en ander bezie, lijkt het voornamelijk gericht op (te) duur eten en drinken; voor de recensent ongetwijfeld betaald door de krant, en dus de abonnees.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).