Culinair recensent NRC was bang voor desillusie toen ze LE:EN na tien jaar weer bezocht Culinair recensent NRC was bang voor desillusie toen ze LE:EN na tien jaar weer bezocht

Culinair recensent NRC was bang voor desillusie toen ze LE:EN na tien jaar weer bezocht

Culinair recensent NRC was bang voor desillusie toen ze LE:EN na tien jaar weer bezocht
Hassnae Bouazza, culinair recensent bij de NRC, bracht na ruim 10 jaar weer een bezoek aan het Utrechtse restaurant LE:EN. Ze schrijft dat ze in eerste instantie niet durfde te gaan omdat ze bang was voor een desillusie, maar het tegendeel bleek waar.

Hassnae Bouazza, culinair recensent bij de NRC, bracht na ruim 10 jaar weer een bezoek aan het Utrechtse restaurant LE:EN. Ze schrijft dat ze in eerste instantie niet durfde te gaan omdat ze bang was voor een desillusie, maar het tegendeel bleek waar.

“Utrecht was lang mijn stad”, schrijft Bouazza in de NRC. “Een van mijn favoriete restaurants destijds was LE:EN, dat eerst op een sfeervolle plek aan de Westerkade gevestigd was en daarna verhuisde naar een groot industrieel pand, een voormalige lasfabriek, iets verderop in Heuveloord.”

Bouazza besluit LE:EN nog een keer te bezoeken en haar angst voor een teleurstelling werd al snel weggenomen. “De kaart was veranderd, maar de sfeer en kwaliteit niet.” Ze besloot snel daarna nog een keer langs te gaan, want, zo schrijft ze, “ieder bezoek aan een restaurant is immers een momentopname.”

4/5

Na allerlei gerechten geprobeerd te hebben concludeert Bouazza dat LE:EN geen ‘fine dining’ is, maar een plek waar mensen ‘laagdrempelig’ en ‘ongecompliceerd’ lekker kunnen eten. “Het is niet voor puristen, maar wel voor mensen die houden van funky Euro-Aziatisch voor een zachte prijs.”

LE:EN krijgt uiteindelijk een 4 op een schaal van 5 van Bouazza. Lees hier haar hele verhaal.

10 Reacties

Reageren
 1. Jacques

  Le:en had nog een restaurant: Badhu, aan het Willem van Noortplein. Na een paar succesvolle jaren hadden ze daar op een bepaald moment blijkbaar geen aandacht meer voor: het werd per week erger. Überslechte bediening, gerechten leken nergens meer op. Heeeel jammer.

 2. Ilene

  Al jaren onze favoriet! Keep up the good work Leen! Groet van Guus en Ilene (jullie vaste couchpotatoes 🙂

 3. Jes

  Gemeente en horeca, de journalistieke pijlers van DUIC.

 4. Realist

  Het lijkt op een recensent met een vooroordeel.

 5. trol

  best leuke tent, enige nadeel, als je er een uur hebt gezeten, je ruikt alsof je een bad hebt genomen in frituurvet. En incapabele bediening, maar daar maak ik me niet meer druk om en zie dat maar als een gegeven. Dan blijven er namelijk te weinig plekken over om nog heen te gaan.

 6. Ab

  ‘Prijs 135,50 euro voor twee personen’
  Het is al weer even geleden dat ik bij LE:EN heb gegeten en misschien is het daar veel duurder geworden, ook met cocktails en sake daar nooit zoveel betaald voor twee.

 7. passant

  sorry maar prijs kwaliteit werkt hier niet ik mag wel verwachten dat ik voor RUIM! honderd euro een gevoel van verzadiging mag ervaren.

 8. Decafnee

  Ik was daar eind vorig jaar uit eten en vond het een beetje raar voor zo’n grote horecagelegenheid dat ze geen cafeïnevrije koffie serveren. En dat anno 2022, waar je op elke straathoek doodgegooid wordt met hipster koffietentjes met allerlei toeters en bellen en vegan vervangers enzo… En hier kun je na het eten niet eens een gewone decafe koffie krijgen. 🙁 Eten was wel lekker.

 9. Ans

  Een artikel over een recensie in andere krant? Dat moet beter kunnen duic. Waarom niet zelf een recensie op publiceren bijvoorbeeld?

 10. WvR

  Ben er 1x geweest.
  Was niet slecht, ook niet apart goed.
  Alles smaakte voornamelijk generiek-zuid-oost-aziatisch.
  Van het niveau doe er een kafir, kokos en laos bij en *poef*: Cuisine done.
  Stond en, na dit artikel, staat dien ten gevolge niet hoog op de lijst om weer heen te gaan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).