De bekende Utrechtse zaak Stairway aan de Mariaplaats sluit de deuren De bekende Utrechtse zaak Stairway aan de Mariaplaats sluit de deuren

De bekende Utrechtse zaak Stairway aan de Mariaplaats sluit de deuren

De bekende Utrechtse zaak Stairway aan de Mariaplaats sluit de deuren
Het interieur van Stairway to Heaven in 2007. Bron: Flickr CC Fech
De bekende Utrechtse horecazaak Stairway aan de Mariaplaats gaat sluiten. Na 25 jaar is het tijd voor een gedaanteverwisseling schrijven Henk Westbroek en Julia Harris op Facebook. De twee gaan met pensioen. Dochter Chrissie Westbroek en partner Dani Aguilera gaan wel verder op dezelfde locatie, maar er komt een nieuw concept.

De bekende Utrechtse horecazaak Stairway aan de Mariaplaats gaat sluiten. Na 25 jaar is het tijd voor een gedaanteverwisseling schrijven Henk Westbroek en Julia Harris op Facebook. De twee gaan met pensioen. Dochter Chrissie Westbroek en partner Dani Aguilera gaan wel verder op dezelfde locatie, maar er komt een nieuw concept.

In 1995 ging Stairway to Heaven open. Daarvoor zat er een andere bekende club op het adres, Cartouch. Nu komt er dus weer iets nieuws. Stairway to Heaven kan gerust een iconische zaak genoemd, al is de identiteit van de zaak de afgelopen jaren wel veranderd. Lang hing de zaak vol met gouden platen en gitaren. Later veranderde ook de naam naar de kortere versie, Stairway.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Jarenlang een van de topstukken in Stairway to Heaven: een gitaar die is gesigneerd door Nirvana-zanger Kurt Cobain

Maar Stairway gaat sluiten. 24 augustus start de gedaanteverwisseling, zoals Henk Westbroek en Julia Harris het noemen op Facebook. Ze leggen uit: “Vorig jaar besloten mijn vrouw en ik om na het 25 jarig bestaan van Stairway met pensioen te gaan. En om de sleutels van de zaak in handen te geven van onze dochter Chrissie Westbroek en haar partner Dani Aguilera. Het is een familiebedrijf en dat blijft het.”

750 artiesten

Eigenlijk zou er in april een groot feest zijn geweest, om het 25-jarig jubileum te vieren. Dat ging om de bekende reden, het coronavirus, niet door. Maar het pensioen van Henk en Julia gaat wel door. “Julia en ik willen iedereen bedanken die ons de afgelopen 25 jaar bezochten om iets te drinken, te eten of te genieten van live muziek. We zijn er trots op dat in de loop der jaren pakweg 750 artiesten bij ons een podium vonden. (Onder andere Alanis Morisette, Herman Brood, Shania Twain, Golden Earring, Lil Kleine, en rapper Snelle).”

Stairway gaat sluiten, maar er komt dus wel een nieuw horecaconcept in het pand. Henk schrijft daarover: “Chris en Dani koesteren namelijk de opvatting dat Utrecht toe is aan iets nieuws op horecagebied. En dit nieuwe duo is de directie dus die gaan over de toekomst, zoals Julia en ik over het verleden gingen. Chris en Dani gaan zes weken radicaal verbouwen om vervolgens de poorten weer te openen. Met een nieuwe naam, die naadloos moet passen bij hun nieuwe concept.”

12 Reacties

Reageren
 1. Berend

  In de jaren 90 veel geweest, goede hap voor weinig en lekkere muziek van Tommy. De afgelopen jaren was de sfeer er wel uit, na iedere verbouwing wat soberder. Goed dat er wat nieuws komt! Het is erg groot, dus veel mogelijkheden.

 2. JdV

  Cartouch. Dat warennog eens tijden. De gebroeders Poppes. De studio 54 van 030. Daarna ging het bergafwaarts.

 3. Pee

  Veel succes gewenst.
  Ben benieuwd wat ze er van gaan maken.

 4. Herman

  Altijd al zaak geweest die vooral dreef op de naam Westbroek en de ligging nabij Utrecht Centraal.
  De zaak zelf was 13 in een dozijn.

 5. TeringJantje

  Eind jaren 90 / begin 00 de deur aardig plat gelopen daar. Vooral die bankjes tegen de muur waren ideaal! Het takelde daarna aardig af wat mij betreft qua muziek en publiek. Mooi toch mooie herinneringen!

 6. Wim Vreeswijk

  Misschien wil Henk gaan solliciteren als de nieuwe burgemeester van Utrecht. Het wordt tijd dat Utrecht weer eens flink ‘opgeschud’ gaat worden.

 7. Cico

  Een Rockcafe was super hip in de jaren ’90. HardRock cafe shirts waren trending, grunge, britpop, bandjescultuur. We stonden te headbangen op de dansvloer, mensen speelden airguitar op het podium. Maar rock is al heel lang niet meer in, op wat mainstream bands na. Dat zag ik meteen terug in het type bezoekers dat steeds ouder werd, totdat het een inwisselbare eettent werd.
  Hopelijk vindt de dochter een nieuwe niche, want de voorgangers waren inderdaad iconisch

 8. Erwin

  @wim: de tijd dat henk de zaken opschudde ligt al ver achter ons hoor…

 9. Pieter

  Henk solliciteer voor burgemeestet !!
  Schud deze stad lekker op !!

 10. Andre

  Was een bere gezellige tent goede rock muziek geen disco troep

 11. Janah

  Westbroek burgemeester? Heaven verhoede het!

 12. Peet

  Westbroek for burgemeester

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).