De nieuwe DUIC krant is weer uit | De Utrechtse Internet Courant De nieuwe DUIC krant is weer uit | De Utrechtse Internet Courant

De nieuwe DUIC krant is weer uit

De nieuwe DUIC krant is weer uit
De 44e editie van de DUIC krant is weer uit en ligt weer verspreid door de hele stad. In deze editie een verhaal over eenzaamheid in Utrecht, een interview met Barry Atsma en gingen wij terug in de tijd naar de allereerste editie van Thunderdome. Ook namen we een kijkje in de keuken van restaurant Madeleine, gingen we op bezoek bij klassieker Chez Jacqueline en dronken Jette & Jildou drinken koffie bij Ohøj. We vroegen ons verder af of Utrecht alle buitenlandse studenten nog wel aan kan en we vroegen aan Kyteman wat hij tegenwoordig doet. Dit en nog veel meer is te lezen in de nieuwe krant.

De 44e editie van de DUIC krant is weer uit en ligt weer verspreid door de hele stad. In deze editie een verhaal over eenzaamheid in Utrecht, een interview met Barry Atsma en gingen wij terug in de tijd naar de allereerste editie van Thunderdome. Ook namen we een kijkje in de keuken van restaurant Madeleine, gingen we op bezoek bij klassieker Chez Jacqueline en dronken Jette & Jildou drinken koffie bij Ohøj. We vroegen ons verder af of Utrecht alle buitenlandse studenten nog wel aan kan en we vroegen aan Kyteman wat hij tegenwoordig doet. Dit en nog veel meer is te lezen in de nieuwe krant.

Deze krant, vol met achtergrondverhalen, interviews en reportages, is door de gehele stad gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

Hoofdredactioneel commentaar

Culinaire aanraders

In de serie Kijken in de keuken gingen we op bezoek bij Madeleine. Een restaurant aan het Wed waar de oesters, artisjokken en de coquilles (vers in de schelp) uit Bretagne komen. Waar sauzen uit zakjes met walging aan de deur worden geweigerd.

Rik de Jonge is daar een gepassioneerde chef-kok die de keuken regelmatig verlaat om met collega’s culinaire reisjes door Europa te maken. Hij kan moeiteloos een mooie lijst van culinaire aanraders in Parijs of Barcelona opnoemen. En in Utrecht? Daar hoeft hij geen moment over na te denken: Chez Jacqueline. “Daar vind je nog de echte klassieke Franse keuken.”

Geheel toevallig ging Agnes Peijster voor de serie De Klassieker op bezoek bij deze zaak in de Korte Koestraat. Het is de eerste keer dat de keuze niet op een café maar op een restaurant viel. Twijfelgevalletje? Nee, zei Agnes bij terugkeer, dit is een bedrijf met mooie verhalen. En ze had gelijk. Welk Utrechts restaurant heeft een uitbater die je naar huis rijdt als je te veel gedronken hebt? Of, nog mooier, die je op de bank laat slapen? Anton Geesink moest na een borreltje te veel ook wel eens naar huis gebracht worden. Welk restaurant in Utrecht mag zich schuldig noemen aan een veel te laat optreden van Bruce Springsteen? Inderdaad, Chez Jacqueline, waar de muzikant ooit uitgebreid zat te dineren. Tegen die achtergrond is het eigenlijk heel normaal dat burgemeester Van Zanen er ook regelmatig komt buurten (tijdens het interview belt zijn secretaresse om weer te reserveren).

Frans en Carolien van Wieren bestieren nu veertig jaar de zaak. Omdat in de familie geen opvolgers zijn te vinden, zal het over een paar afgelopen zijn. “Niet erg”, zegt Carolien. “Het is dan mooi geweest.” Laten we tot dat moment deze zaak vooral koesteren. Veel Utrechtser kun je ze niet vinden.

Michaël Kroonbergs

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).