De Pastabar opende in februari van dit jaar aan de Veilinghavenkade, maar het staat alweer te koop. In het Italiaanse restaurant konden gasten voor een klein bedrag verse pasta eten. De locatie telde al een burgertent en een Japans restaurant. Mede-eigenaar Jeroen Smeets liet bij de opening aan DUIC weten dat er nog een goede pastabar ontbrak.
Smeets klinkt teleurgesteld over de verkoop. “We sluiten om een combinatie van redenen, waarvan de grootste is dat het niet is wat we ervan verwacht hadden. We hebben twee grotere zaken en daar halen we veel meer rendement uit. In deze zaak moeten we evenveel energie steken, maar daar komt niet genoeg rendement uit.”
Hij is mede-eigenaar van twee andere Utrechtse horecagelegenheden: restaurant Ruig dat gelegen is aan het Veemarktplein, en Tiger Mama, voorheen Opium aan de Voorstraat.
11 Reacties
ReagerenNiet zo raar eigenlijk. Een pasta is gewoon niet zo bijzonder, heel veel mensen kunnen thuis ook uitstekende pasta’s in elkaar knallen.
Bovendien vraagt de Pastabar helemaal geen ‘klein bedrag’, 11-14 euro voor een pasta is best fors voor een pasta. Als alles onder de 10 euro was, dan zou het interessanter zijn. Maar goed, ik ben dan ook een zeurkous die de horeca in Nederland sowieso absurd duur vind ten opzichte van het buitenland.
In mijn reactie op het artikel hier op DUIC van 17-2-2017 gaf ik ze een hooguit een jaartje. Damned. Toch nog te optimistisch geweest. Leer ik het nou nooit.
Er is simpelweg te veel horeca in Utrecht, uitgevoerd door te veel mensen die een eenmalige bevlieging hebben gehad en denken snel binnen te lopen, door veel te grote marges te hanteren. Oftewel: je wordt afgezet en krijgt een matige kwaliteit met vaak slechte bediening voorgeschoteld. Duurzaam is het al helemaal niet allemaal.
Daarnaast wonen er te veel “protestanten” in Utrecht, die het gevoel van een bourdondier missen en het punt van uit eten en drinken niet begrijpen. Dwars getekend: een zuiderling.
Zelfstandig ondernemers zijn over het algemeen vrij naïef en vergeten zichzelf de vraag te stellen hoeveel kilo pasta/ansicht kaarten /kilos gemalen kikkererwten ( humus) / liters sinaasappel sap /of sokken en strop dassen. /Bolletjes ijs ik per uur moet verkopen om met winst de dag af te sluiten en dat alle dagen.heb ik hier vertrouwen in en is dat realistisch.mocht je dit vermogen niet hebben ga dan voor een baas werken.en niet op een TRIPPEL AAA LOCATIE met huren van 4000 euro p maand wand het is het gewoonweg ONMOGELIJK. En is het wachten op een faillissement.
Het is allemaal teveel en teveel van hetzelfde. Dit is weer de zoveelste onderneming die op voorhand al gedoemd was te mislukken. En toch duiken er op de meest gekke plekken steeds weer nieuwe tentjes op. It’s a crazy world.
Ik mis ook echt het gevoel van de bourdondier…
@Jaap, laat ik dat nou ook missen. 😉 Maar even serieus. Komt mij een beetje aanmatigend over van een bourdondische zuiderling. En hoezo protestant? Feiten graag. De ene kerk na de andere wordt verkocht. Stickers plakken dus. Net of deze mensen niet van feesten of lekker eten houden. We wonen niet op de biblebelt. En al die studenten leven ook niet erg ‘protestant’.
Feit is wel dat Utrecht stikt van de horeca. En de veilinghaven is een dure hotspot. Dan moet je heel veel verkopen voor een beetje rendement
Paar lekker onzinnige aannames:
1) Chico stelt dat een pastabar gewoon niet haalbaar is. Ga dat anders eens vertellen aan de mensen van de goedlopende Spaghetteria.
2) JdV stelde vooraf al dat het geen jaar zou duren. Ik heb het even gecheckt en dat heeft ‘ie inderdaad voorspeld. Nou is JdV nog nooit ergens positief over geweest, dus ja, dan heb je het ook wel eens bij het rechte eind.
3) Rob van Steensel suggereert dat de ondernemers een paar naïeve kerels zijn die de boel gewoon verkeerd hebben ingeschat. Let wel, dit zijn de heren die (o.a.) het succesvolle Opium hebben gerund en een transformatie naar het ook succesvolle Tiger Mama hebben gerealiseerd. Kortom: lariekoek.
Maar goed, waar ligt het dan wel aan? Feit is immers dat deze tent het niet heeft gered. Ik heb geen idee. Jaap zegt dat in Utrecht te weinig bourdondiers wonen…
@ Beestje
Toch is de sfeer enorm anders dan in een Den Bosch, Nijmegen of Maastricht. Iedereen die daar heeft gewoond of daar vaak komt weet genoeg. En ja, dat heeft wel degelijk te maken met de katholieke mentaliteit van het “let it go- fouten maken is menselijk” ipv het protestantse binnen de lijntjes kleuren (en het stiekem er buiten kleuren). Ook al kent Utrecht een goede katholieke traditie. Utrecht wordt natuurlijk overspoeld door mensen uit de nabije regio. Een regio waar calvinisme heerst. Dat komt zelfs bij je binnen als je niet praktiserend gelovig bent. Geloof me.
Het uit zich al op bedrijfsborrels, waar mensen of na 1 drankje al weer weg moeten voor andere zaken, of juist het tegenovergestelde, het jezelf compleet laten gaan. De gezellige middenweg lijkt vaak niet te bestaan.
Helemaal met Jaap eens. Utrecht stikt van de eetcafe+ tentjes. Maar het betere restaurant is zwaar ondervertegenwoordigd. Geen markt voor. Gevolg van eenzijdige bevolkingssamenstelling, studenten en starters.
@ Barend
Ook eetcaféetjes zijn heel bourgondisch hoor.
Bourgondisch zijn betekent helemaal niet dat je alleen maar chique uit eten gaat. Helemaal niet. Dat is meer een traditie van de koude kak.
Zuiderlingen gaan uit eten om: onder de mensen te zijn, gezelligheid d.m.v. het met elkaar eten. Vandaar ook vaak direct uit het werk een drankje doen en dan direct vanuit daar kleine hapjes eten, gevolgd door lang tafelen> het eten is het middel om met elkaar te zijn. Ook bespaart het je veel tijd, buiten de deur eten en drinken en kan je letterlijk werk en soms ook het thuis achter je laten.
Daarnaast bezorg je natuurlijk ook gewoon mensen werk, door ze voor je te laten koken. Zo raar is dat niet. Een professional kan het ook soms beter natuurlijk.
Juist eten voor een normale prijs (zoals je bijv. in Belgie kent), maar waarbij ook de kwaliteit voorop staat, waarbij de restaurateur weet waar zijn groente en ander eten vandaan komt, hij letterlijk de boer kent waar de planten groeien bijv. .