Dertig bomen langs de singel in Utrecht gesnoeid om vogelnesten te voorkomen | De Utrechtse Internet Courant Dertig bomen langs de singel in Utrecht gesnoeid om vogelnesten te voorkomen | De Utrechtse Internet Courant

Dertig bomen langs de singel in Utrecht gesnoeid om vogelnesten te voorkomen

Dertig bomen langs de singel in Utrecht gesnoeid om vogelnesten te voorkomen
Luchtfoto Google Maps
Er worden vandaag dertig bomen, die langs de singel staan, gesnoeid om te voorkomen dat er vogels in gaan nestelen. Het gaat om bomen die op de plek staan waar straks het water van de Catharijnesingel stroomt. In april staat de kap van deze bomen gepland.

Er worden vandaag dertig bomen, die langs de singel staan, gesnoeid om te voorkomen dat er vogels in gaan nestelen. Het gaat om bomen die op de plek staan waar straks het water van de Catharijnesingel stroomt. In april staat de kap van deze bomen gepland.

Er gaat nu gesnoeid worden om de bomen zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor vogels, want als er toch vogels in de bomen nestelen kan er in april niet gekapt worden.

Het kappen van de bomen is ook afhankelijk van de vergunningprocedure die nu nog loopt. Er zijn ook bomen die op de plek van het toekomstig water staan, die niet gekapt worden, maar in het najaar worden verplant. Deze worden nu niet gesnoeid.

De aannemer van de sloopwerkzaamheden gaat dit voorjaar ook starten met de inrichting van het werkterrein waar de singel straks weer moet stromen. De komende tijd wordt er nog een omgevingsvergunning aangevraagd. In augustus start de aannemer met de sloop van de bestaande constructies. Daarna volgt het terugbrengen van het water en de herinrichting van de kades en het groen. Als alles volgens planning verloopt, is rond de zomer van 2020 het hele werk afgerond en kun je een rondje om de binnenstad varen.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
  1. henk

    Het is natuurlijk een hele klus met kabels & leidingen vervangen, heipalen weghalen, betonbak verwijderen, grondvervuiling opruimen, belangen van omwoneneden qua werkuren/geluid en wat al niet meer, maar wat duurt het nog lang…

    @ redactie: Had er ook even het kaartje bijgedaan met de plaats van de bomen, dan kan je zien dat ze echt midden in de singel zouden staan

    http://cu2030.nl/archive/2018-03-09/bomen-snoeien-langs-de-catharijnesingel

  2. Katja

    Waarom die betonbak (was toch al waterdicht) niet gewoon vol laten lopen ? Kun je de recente geschiedenis van Utrecht (met de HC-ramp) in ieder geval nog zien. En de bomen kunnen gewoon blijven staan. Of heeft BAM hier ook al een vinger in ?

  3. erwin

    He Katja, wat een enorm goed idee om gewoon die betonbak vol te laten lopen! Dat niemand anders dat niet verzonnen heeft! En verhip, ja zeg: dan kunnen die bomen laten staan. Moet je die rare knik in de singel maar even wegdenken. Ik raad je aan je diensten bij BAM of een ander bureau aan te bieden en voorzie een grote toekomst voor je. Succes!

  4. Cico

    @Katja

    Een bevriende kunstenaar stelde jaren geleden precies hetzelfde voor. Hij verzon een soort Utrechts Atlantis waar je onder water kennis kan maken met het Hoog Catharijne uit de jaren ’60. Inclusief autowrakken (Opel Kadett, DAF), Hoog Catharijne letters vol algen en half vergane paspoppen uit die tijd. Je kan met een duikbootje alles zien.
    Ik vond het geweldig en bestelde meteen een nieuw rondje bier.

  5. VincentDV

    Katja: De betonbak liep vanaf het Paardenveld tot het Moreelsepark. Aan de uiteinden had deze een flauwe helling, waardoor die delen niet geschikt zouden zijn als gracht. In het stuk daartussen moest die bak wijken voor de uitbreiding van de parkeergarage en de tunneltjes die daar toegang toe geven en voor twee enorme ‘berg-bezink-bassins’ die overvloedig regenwater opvangen bij erg nat weer. Daarmee worden overstromingen en/of vervuiling van de grachten voorkomen.

    En dan de belangrijkste reden: de bak was niet diep genoeg om voldoende diepte in het vaarwater te realiseren. De rijstroken lagen maar net iets dieper dan het wateroppervlak van de gracht, het zou dus een onbevaarbaar pierenbadje zijn geworden..

    Redenen genoeg dus om die betonnen badkuip te slopen.

  6. Wim

    Dank je Vincent met je duidelijke uitleg, dit neemt de iedeen van onze dagdromers weer weg.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).