Foto’s: Dit is het nieuwste dakterras van Utrecht bij het Stationsplein | De Utrechtse Internet Courant Foto’s: Dit is het nieuwste dakterras van Utrecht bij het Stationsplein | De Utrechtse Internet Courant

Foto’s: Dit is het nieuwste dakterras van Utrecht bij het Stationsplein

Foto’s: Dit is het nieuwste dakterras van Utrecht bij het Stationsplein
Met de opening van de eerste vestiging van Vapiano in Utrecht aan het nieuwe Stationsplein heeft de stad er ook een mooi dakterras bij. De restaurantketen, gericht op Italiaanse gerechten, heeft nu tien locaties in Nederland.

Met de opening van de eerste vestiging van Vapiano in Utrecht aan het nieuwe Stationsplein heeft de stad er ook een mooi dakterras bij. De restaurantketen, gericht op Italiaanse gerechten, heeft nu tien locaties in Nederland.

Het nieuwe restaurant aan het Stationsplein telt 531 zitplaatsen verdeeld over 1.300 vierkante meter met twee verdiepingen. De horecazaak heeft een groot dakterras waar bezoekers kunnen uitkijken over het plein en station Utrecht Centraal. De Milanese ontwerper Matteo Thun heeft het design ontworpen van het interieur. Er staat ook een honderd jaar oude olijfboom in het restaurant.

Mensen kunnen bij Vapiano terecht voor vers bereide Italiaanse gerechten als huisgemaakte pasta, steenovenpizza’s en salades. Het restaurant biedt tevens een optie tot Take Away voor (trein)reizigers. Sinds kort serveert Vapiano in alle filialen in Nederland ook glutenvrije pasta en pizza.

Fotoverslag

18 Reacties

Reageren
 1. Berend

  Wat een gezellig terras..

 2. herman

  Op de foto´s ziet het er genoeglijk en beschermd uit, het lijkt dat het terras geheel onder het Hardebollen dak gelegen is, in het echt is dit maar deels het geval. . Daarnaast ontbreekt op foto´s wind en temperatuur en is de invalshoek nogal anders. Ben bang dat het er in het echt nogal kil, fris en winderig is….

 3. G.H.

  Dat ziet er gaaf uit!
  Leuk ook dat je daar vlak onder het bollendak zit.

 4. Met je stoel onder de bus.

  Plaats dat terras eens wat dichter op het spoor. Dit is Utrecht.
  Kijken of de NS dan net zo timide reageert als rolstoelers die de (binnen)stad niet meer veilig door kunnen vanwege de welhaast neurotische drang om overal in de binnenstad en her en der in de wijken rondom de stoepen vol te zetten met terrassen.

 5. Peter van Zoest

  Helemaal top!

 6. Jelle

  @Met je stoel onder de bus
  Hoe krijg je het voor elkaar een DAKterras te vergelijken met een STOEP? Volgens jou logica zou jij dit juist moeten aanmoedigen? Zeurpiet.

  Ik vind het terras er erg gezellig uit zien. Ik weet bijna zeker dat ik er een keer ga zitten. Ben erg benieuwd naar alle geluiden om je heen..

 7. Carolien

  Dit ziet er potjandorie goed uit

 8. SommelierR.

  Wat zal dat een enorme ramp worden qua personeel met die nieuwe horeca in Utrecht!
  Mensen in de bediening zonder werkelijk besef hoe het moet.
  Tja dat is wel Nederland: leuke plekken, maar personeel: het is er niet. En wat er is: zelden horeca-gevoel.

 9. Katja

  In ieder geval geen zicht op dat foeilelijke WTC.

 10. Cico

  Hahaha hardebollen dak. Herman, ik weet niet of je het zelf hebt verzonnen, maar briljant!

 11. Jan

  Ik ben er gisteren even gaan kijken en het ziet er prachtig uit. Ik ga daar zeker een keer lunchen.

 12. Lachende Frans

  En mooie tafels en stoelen

 13. Elsje van Ree

  Leukleukleuk. Maar een honderd jarige olijfboom? Had die maar op zijn plaats gelaten. We hebben hier wilgen, eiken, en nog veel meer. Die zijn ook mooi.

 14. Alma

  Eeuwig Zonde dat een honderd jaar oude olijfboom van zijn plek is gehaald om een commercieel bedrijf op te leuken. Dat maakt t voor mij onaantrekkelijk om daar iets te kopen.

 15. Luuk Upuuk

  Leuk, mooi uitzicht ook op daken en betonnen kolossen. Zelfs een 100 jaar oude olijfboom!!

 16. karel

  Ik kwam net over het nieuwe stationsplein maar echt een gezellige uitgang was het niet….te kotteren en te boren……het is nog niet af dus….dat terras ga ik zeker een keer bekijken;dat HC is er alleen nog maar voor de chicque hoor…Een nieuwe Miss Etam,ik dacht dat ie falliet was?…..De Stadsbrasserie aan het Vredenburg 40 is zeker een aanrader! Groetjes

 17. Bezoeker

  Een kok die vroeg of ik mijn rundvlees medium wilde (ik wilde medium rare). Later vroeg hij ‘is het zo goed?’ – nee, het is nu gewoon goed gebakken! Hij keek me aan, knikte, en liet het vlees verder bakken.

  Toen hij het in mijn salade legde, herhaalde ik weer dat ik ‘nee’ zei. Hij sneed het vlees in 2, het was binnen en buiten even bruin . ‘dat is medium rare’ zegt ie. Ik zeg weer nee maar hij stelde het gerecht verder samen, zonder enige reactie of erkenning dat ik iets zei. Super raar.

  Een moment later sprak een andere kok hem in het Engels aan. Ik weet dus niet eens of hij überhaupt verstond wat ik zei.

  Ik zou niet graag terug komen.

 18. D

  Op een drukke avond gisteren waren we weggejaagd door een medewerker van de tafel waar we zaten.

  Die tafel was de enige die niet bezet was bij onze aankomst en 20+ min later toen we ons eten hadden. Er was blijkbaar een papieren tas op één stoel om een tafel voor 4 te ‘reserveren’.

  Heel stom. Zo veel klanten konden in die halfuur al hebben gegeten en weg zijn. In plaats daarvan vraagt de medewerker on om weg te gaan omdat iemand anders aan die tafel al 30 minuten niet heeft gezeten!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).