Na ruim dertig jaar sloot in 2017 Broodje Ploff aan de Ganzenmarkt in Utrecht, nu drie jaar later is Twintig in het pand geopend. Een hele andere zaak dan Ploff, waar veel Utrechters in de nachtelijke uren kwamen om nog wat te eten na het stappen.
De verbouwing van het hoekpand heeft lang geduurd. In april 2017 maakte Melissa Ma bekend Broodje Ploff te sluiten. “Van zwervers en studenten tot mannen in pak; iedereen komt hier langs”, liet ze toentertijd nog weten. De zaak was jarenlang een begrip, maar het werk was ook fysiek zwaar en ze besloot te stoppen.
Twintig
Na de sluiting werd al gauw bekend dat er een nieuwe horecazaak zou openen. Dat heeft ruim drie jaar geduurd. De zeer grondige verbouwing verliep niet altijd even soepel. Maar sinds 1 juni verwelkomt Twintig gasten. Vanwege de coronamaatregelen verliep de opening niet met een groot feest, maar eigenaar David Lambers noemt het wel een feestelijk moment. Hij is ook bedrijfsleider van het naastgelegen Ubica en nu hebben hij en de eigenaar van Ubica samen Twintig geopend.
De nieuwe zaak is een café-restaurant waar geborreld kan worden en waar gasten ook welkom zijn voor het diner. Ze gaan ‘s ochtends om 09.00 uur open en blijft open zolang het gezellig is. De naam Twintig verwijst naar het huisnummer maar ook naar het aantal bieren, wijnen en cocktails die er op de kaart staan.
Gekoppelde berichten

Broodje Ploff gaat na ruim dertig jaar sluiten
Snackbar Broodje Ploff aan de Ganzenmarkt gaat sluiten. Dit laat een medewerker van Broodje Ploff…

Op bezoek bij Broodje Ploff: “Als je het aankan, is ’s nachts werken hartstikke leuk”
Broodje Ploff is al meer dan dertig jaar een begrip in Utrecht. Bijna iedereen die…
12 Reacties
ReagerenWens Twintig alle goed maar och er zijn nog best avonden op weg naar huis dat je “de hamburger van de plaat” van broodje Ploff mist.
Hatsekidee, nog een 13 in een dozijn kroeg. Had liever een snackbar! Waar moet ik nou snacken tijdens het bieren??
Ziet er heel mooi uit, de koffie is heel lekker, maar onbegrijpelijk dat de verbouwing 3 jaar moest duren.
Zouden de glas-in-loodramen van Twintig al die tijd onder de betimmering van Broodje Ploff hebben gezeten? Want dan is het een fijn staaltje van behoud van erfgoed van Melissa Ma.
Het pand is erg mooi verbouwd als je het met de oude foto’s van Broodje Plof vergelijkt. Een mooie aanwinst voor de binnenstad!
@J:
Dat is waar, maar het pand is wel prachtig gerenoveerd. Qua straatbeeld is het een grote vooruitgang.
Op culinair vlak hangt het m.i. af van hoe laat en in welke toestand je er passeert.
Goede patat friet is zeldzaam. En nog zeldzamer als ze je vaste hap kennen.
Leuk zaakje geworden hoor. Lekker eten en mooi uitzicht over het plein.
@William Poutsma het lijkt erop dat ze in ieder geval grondig gerestaureerd zijn maar op oude foto’s op Het Utrechts Archief is te zien dat dit in ieder geval wel het ontwerp is van de oude ramen, dit is niet nieuw bedacht.
Hiero bovenbuurman
Het duurde even , maar dan heb je ook wat
Complimenten ,ziet er prachtig uit
Sukses!!
RIP Utrechtse kwaliteits snackbarren. Er zijn nauwelijks meer zaken waar je vers gesneden patat kan eten. Sowieso zijn snackbarren een uitstervend ras. Denk met weemoed terug aan Broodje Ploff. Het was mijn favoriet plek voor me-time: aan een houten tafeltje een Telegraaf vol vetvlekken lezen, met ernaast een bakje verse patat en een berelul met pinda met op de achtergrond die HAZES vlag met glitters. Goddomme wat een mooie tent was het.
achteraf at iedereen wekelijks bij broodje ploff…