Drie oude bekende foodtrucks behouden standplaats op het Utrecht Science Park; Last Vegas als nieuwkomer uit de bus gekomen Drie oude bekende foodtrucks behouden standplaats op het Utrecht Science Park; Last Vegas als nieuwkomer uit de bus gekomen

Drie oude bekende foodtrucks behouden standplaats op het Utrecht Science Park; Last Vegas als nieuwkomer uit de bus gekomen

Drie oude bekende foodtrucks behouden standplaats op het Utrecht Science Park; Last Vegas als nieuwkomer uit de bus gekomen
Vier foodtruckondernemers mogen vanaf 1 april de komende twee jaar hun producten verkopen op het Utrecht Science Park. Dat is bepaald nadat studenten en medewerkers van Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht mochten stemmen welke foodtrucks op de campus mogen parkeren. Eén daarvan is nieuwkomer Last Vegas. 

Vier foodtruckondernemers mogen vanaf 1 april de komende twee jaar hun producten verkopen op het Utrecht Science Park. Dat is bepaald nadat studenten en medewerkers van Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht mochten stemmen welke foodtrucks op de campus mogen parkeren. Eén daarvan is nieuwkomer Last Vegas. 

De huidige foodtrucks van Broodje Ben, Mo & Zonen en Falafel & Halloumi behouden hun standplaats. De vegetarische snackbar Last Vegas maakt als vierde foodtruck het rijtje compleet. Daarmee neemt Las Vegas de huidige plaats van Tour de la Frite over. De foodtrucks van Surinaamse EetHut en Hoi Anh vielen na de laatste stemronde af. 

In maart 2023 lopen de contracten van de huidige foodtrucks op de campus af. Daarom konden ondernemers een duurzaam, gezond en origineel concept voor een foodtruck insturen. Ook mochten de huidige foodtruckondernemers op het USP zich opnieuw inschrijven. De nieuwe contracten gaan in op 1 april. Vanaf dan zijn de foodtrucks dagelijks aanwezig en zullen deze rouleren langs vier standplaatsen op het Utrecht Science Park.

Gekoppelde berichten

20 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Merkwaardig. Eerder hier op duic een bericht dat marktkooplieden in de toekomst geen recht meer hebben op een standplaats maar moeten inschrijven in een voor heel Europa toegankelijke gunning. Voor foodtrucks is het beleid dus heel anders? Geen vergunning vanuit de gemeente maar een select clubje dat bepaald wie er op de openbare weg hun waren mogen uitventen?

 2. Bill

  Wat een geneuzel in de marge. Geef al die initiatiefnemers toch een standplaats tussen de flats, zorgt voor meer leven en het aanbod verrijkt.

 3. Herman

  Wat een idioterie, allemaal rare namen en concepten. En dan nog stemmen ook.
  Er is daar ruimte zat, laat iedereen zijn kar daar parkeren en eten uitventen. Diegene.die het juiste aanbieden blijven over, de rest verdwijnt vanzelf.

 4. Koel Hoofd

  @JdV
  Goeie vraag.

 5. TS2

  De grond van De Uithof is in eigendom van de Universiteit Utrecht, dus het lijkt me inderdaad dat die zelf mag uitmaken welke foodtrucks ze wel en niet toestaan op hun locaties. Het is dus zelfs te prijzen dat ze hiervoor nog een peiling onder studenten en medewerkers hebben gehouden.

 6. Wies

  Inderdaad wel wat gezeur om niets. Er is daar ruimte zat voor ondernemers. Wordt het tenminste ook een levendige plek. Kijk eens naar Azië waar je overal op straat lekker kunt eten! Hoe lelijker het interieur/de kar, des te beter het eten.

 7. JdV

  @ts2: dat is mooie informatie. Dank ook daarvoor.
  Goed nieuws, vanaf nu kunnen alle zaken die te maken hebben met dat gebied dus via een rekening aan de UU worden belast en komen niet langer op kosten van de inwoners van de stad. Aanleg van wegen en voorzieningen, onderhoud, reparaties. Alles wat op dit gebied plaatsvind is dan rekening UU.

 8. Realist

  Duurzaam, gezond en origineel betekent meestal dat het niet te haggelen is. Een insectenbar mist nog in dit plaatje.

 9. Bromsnor

  Bromsnor gaat Tour de la Frites missen heerlijke frites van biologische bintjes van boer Bart, Er kunnen trouwens nog wel vier foodtrucks bij, want voor Broodje Ben sta je een half uur in de rij, Maar tja, de uni houdt van schaarste. Dat levert het meeste op.

 10. W.

  @JdV: nog los van de context die Ts2 schetst denk ik niet dat direct alle foodtrucks uit de hoeken van Europa naar ons stadsie trekken om daar bammetjes en snacks aan studenten te verkopen. In de praktijk zullen het (denk en hoop ik) toch vooral lokale ondernemers zijn die inschrijven. Al is het maar uit logistiek oogpunt.

 11. HenQ

  Prima, maak er maar wat levendigs van ipv. die eeuwige broodje Ben of een standaard kebabkar. Verder vind ik het enigsinds zorgelijk dat ondanks al die grappige foodtrucks de inwoners van Science Park / De Uithof geeneens toegang hebben tot een normaal geprijsde supermarkt. Wordt volgens mij al sinds 1998 geroepen..

 12. Claudia M.

  Tour de la Frite, heeft niet eens de kans gekregen want het was niet plant based…, we hebben het hier over piepers/aardappelen/patat/friet! Plantjes en nog biologisch ook. Ik ga ‘m zeker missen.

 13. Klose

  @JdV

  Bijzonder slecht geïnformeerd, zoals altijd (bij jou en je collega-reaguurders/ alter ego’s) en toch blijf je er dagelijks op lostoeteren.

  Zonder kennis van zaken of relevante feitenkennis.

  De UU financiert de meeste/ zo goed als alle zaken op de Uithof zelf. Het is dan ook hun eigen grond. Daarnaast zorgt de UU voor heel veel bijdragen aan investeringen in de stad. En indirect levert ze de stad sowieso tientallen/ honderden miljoenen (misschien zelfs wel een miljard) op door indirecte investeringen en doorwerking in de Utrechtse economie.

  Als eigenaar van de Uithof mag men zelf eisen stellen. En het zelfs Science Park noemen.

 14. Ken uw taal

  Zucht, JdV.
  ‘Bepaald’ moet zijn ‘bepaalt’. ‘Plaatsvind’ moet zijn plaatsvindt’.
  Misschien je tijd eens aan een taallesje besteden in plaats van hier rabiate meningen verkondigen?

 15. Koel Hoofd

  @TS2
  Dank voor het antwoord. UU= grootgrondbezitter in Utrecht en dus steenrijk, dat verklaart een hoop.

  @Realist
  Een goeie (NB!) verse (NB!) falafel is anders erg lekker. Die insectenbar komt er vanzelf, geef het een jaartje of 5 en je kan er gefrituurde spinnen met saus kopen.

  on topic
  Hoeveel studenten studeren daar, 60.000 o.i.d.?
  Daar komt dan nog het onderwijzend en ondersteunend personeel bij, nog wat niet nader te benoemen randverschijnselen dus een slordige 90.000 man wat daar dagelijks rondloopt? UMC even niet meetellend, die hebben eigen cafetarias.
  En die moeten het dan allemaal maar doen met slechts 4 foodtrucks?
  Wat is dit, een cursus hongerlijden in het kader van “verbeter de wereld, begin bij de student?”

 16. Len

  Helemaal eens met @Wies

  De foodtruckmaffia heeft het goed bekeken.

 17. Bram de Goede

  Wat een armzalige wijk. Waarom voelt niemand zich hier thuis. Waarom wordt wonen en werken en recreëren en natuur hier niet gecombineerd.

 18. Utrechtvoorutrecht

  @Bram de Goede Er wordt gewoond, gewerkt, gesport en gedronken. Het is vrij groen, nog los van de Botanische Tuinen. Wat bedoel je!?

  @ Koel Hoofd Zouden er nog andere plaatsen zijn om te eten? Bijvoorbeeld binnen? Waar eet de rest van Utrecht? Want de foodtrucks, afgezien van wat ijs- en oliebolventers, is vrij beperkt op niet-marktdagen.

 19. HenQ

  @Bram
  Inderdaad zo jammer dat het leven daar na kantoortijden en in het weekend practisch dood is. Monofunctionele gebieden zijn niet meer van deze tijd. Ik heb als student 4 jaar op de Uithof gewoond en als Science Park is het in het weekend nog steeds een winderig stileoord, rijdt zelfs geen tram. Ik kon de natuur zo aan de rand van de stad wel waarderen, maar behandel SP als een gewone gemixte woonwijk en kom nou eens met voorzieningen waar men al sinds 1998 om roept, zoals een gewone supermarkt bijv en laat gewoon trams rijden

 20. Verena

  Meer foodtrucks in de hele stad! :p

  *Toen ik nog regelmatig met mijn ex-hond op de diverse hondenveldjes kwam, miste ik met name bij het Griftpark en het Vechtzoompark een Drankjes- en hapjestruck waar je meteen ook spullen voor je viervoeter kon kopen: bal, riem, stok (grapje :p), hondensnacks.
  Ook bij het Lepelenburg en bij Maarsseveen zou een Foodtruck op zn plaats zijn! Dus: meer vergunningen voor Foodtrucks (bij parken)

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).