Restaurant en werkplekken in voormalige Lubro-fabriek op Zijdebalen | De Utrechtse Internet Courant Restaurant en werkplekken in voormalige Lubro-fabriek op Zijdebalen | De Utrechtse Internet Courant

Restaurant en werkplekken in voormalige Lubro-fabriek op Zijdebalen

Restaurant en werkplekken in voormalige Lubro-fabriek op Zijdebalen
De commerciële ruimtes op de begane grond en de eerste twee verdiepingen van het voormalig kantoordeel van de Lubro-fabriek aan de Vecht zijn verkocht aan de Utrechtse horeca- en vastgoedondernemer Oscar de Goede en de familie Hardeveld.

De commerciële ruimtes op de begane grond en de eerste twee verdiepingen van het voormalig kantoordeel van de Lubro-fabriek aan de Vecht zijn verkocht aan de Utrechtse horeca- en vastgoedondernemer Oscar de Goede en de familie Hardeveld.

Oscar de Goede is onder meer mede-eigenaar van de Metro City Kitchen onderin het nieuwe WTC in Utrecht en tot vorige week mede-eigenaar van zes restaurants in de Drieharingstraat. Samen met de familie Hardeveld zal De Goede een multifunctioneel concept van horeca en kantoren in de voormalige broodfabriek realiseren van circa 1.250 m2.

Lubro-fabriek

De fabriek van de Utrechtse Luxe Brood- en Banketbakkerij (Lubro) in Utrecht werd in 1948 gerealiseerd en in 2004 sloot de broodfabriek haar deuren. Arjan den Boer schreef eerder op DUIC al over het bijzondere pand.

De renovatie en verbouwwerkzaamheden van de Lubro starten dit najaar. De opening wordt verwacht in het voorjaar van 2020. Naast een commerciële invulling met horeca en bedrijfsruimten komen er in de voormalige Lubro-bakkerij 6 luxe herenhuizen met een woonoppervlak van circa 275m2. De woningen worden begin 2019 in verkoop gebracht.

Rogier Middelburg en Coen Klijsen – ontwikkelingsmanagers namens Hurks en Van Wijnen – zijn verheugd met deze overeenkomst: “Het past in onze doelstelling met Zijdebalen een bijzonder woon- en verblijfsgebied aan de stad Utrecht toe te voegen. Deze creatieve invulling met onder meer een restaurant en een heerlijk terras in de Zijdebalenstraat en aan de Vecht zal de fabriek tot een aantrekkelijke ontmoetingsplek in Zijdebalen maken.”

3 Reacties

Reageren
 1. anna

  creatief? het zoveelste terras en eetgelegenheid? En elitewoningen?

 2. Tjeerd

  Hopelijk neemt Oscar deze keer een goede chef in dienst (er is helaas wel een tekort) die wel creatief is, want tot nu toe zijn het prima restaurants geweest, maar altijd met weinig creativiteit op de kaart. Eerder veilige keuzes. Misschien ligt dat ook wel aan de focus om vooral geld te verdienen?

  Het gebrek aan creativiteit is sowieso een beetje een probleem in de Utrechtse restaurant wereld

 3. Mark

  Tjeerd, dat komt omdat er in concepten en vanuit ondernemen wordt gedacht (op zich prima) en niet vanuit passie etc. Maar goed dat kan ook niet als er geen goed personeel te vinden is en er wel geld verdiend moet worden. Dan blijft een concept marginaal, maar blijkbaar altijd nog goed genoeg voor de meerderheid van de vooral dagjesmensen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).