Restaurantrecensent Mac van Dinther van de Volkskrant heeft gegeten bij het Utrechtse veganistisch restaurant Oproer. “Een tikje eigenaardig, maar vriendelijk”, aldus de recensent.
Over de sfeer in Oproer is Van Dinther niet echt te spreken. “Een troosteloze hal van beton en kale muren waaraan slechts minimale verfraaiing is aangebracht. Ergens glimt een spiegelbal, aan een traliewerk hangen wat gekleurde lampjes, in de hoek verpietert een yucca.”
Maar die sfeer slaat om zodra het eten op tafel komt. Dat is volgens de recensent namelijk vrolijkmakend. Over alle vier de gerechten op de kaart is Van Dinther bijzonder enthousiast. “Oproer laat zien dat veganisme niet louter treurigheid hoeft te zijn. De vleeseter in ons is er even stil van.”
Het eten, de bediening en de prijs-kwaliteit verhouding krijgen een 7, de entourage moet het doen met een 6. Oproer is naast een restaurant ook een brouwerij. Het restaurant won in 2016 de Vegan Award. Lees de volledige recensie hier terug.
Gekoppelde berichten
Oproer meest vegan friendly restaurant van Nederland
De Utrechtse brewpub en restaurant Oproer heeft gisteravond een vegan-award gewonnen tijdens VegFest in de…
5 Reacties
ReagerenErg conservatieve insteek van de Volkskrant.
Treurig dat Oproer gekozen heeft voor zo’n kale betonnen zaak. Voor een ontspannen, uitnodigende en gezellige sfeer is nu zo onderhand wel duidelijk dat die ‘echo hallen’ ongeschikt zijn voor een avondje uit. De storende weerkaatsende geluiden hinderen steeds meer gasten, zoals ik van diverse kanten hoor. Neem een voorbeeld aan Zindering (restaurant vd Stadsschouwburg) en hang een plafond van spuitkarton in de zaak! Dat scheelt enorm. Absorberende vloerbedekking erbij en je kunt helemaal ontspannen eten en genieten.
Ach, sinds ik Vega ben, zie je hoe de vleesindustrie te werk gaat, tis hetzelfde als stoppen met roken en ff je ritme aan passen. Maor das hoge school, voor de vlees-eters onder ons!!
He alma dan kom je toch lekker niet? Ik vind het iig een suprtof restaurnant doei!
Ik vind het juist superleuk dat zo’n oude fabriekshal op zo’n mooie manier wordt gebruikt! Ik vind het helemaal niet sfeerloos, ook omdat de mensen die er komen erg relaxed zijn. En Alma, ga vooral een keer zelf kijken, ben benieuwd wat je ervan vindt. En het eten is echt meer dan een 7 waard, maar ik hoorde dat Mac van Dinther vaak niet een hoger cijfer geeft. Ik vind dit een toprestaurant op een toplocatie!