Eerste Europese vestiging van Zuid-Afrikaanse fastfoodketen Kauai open in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Eerste Europese vestiging van Zuid-Afrikaanse fastfoodketen Kauai open in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Eerste Europese vestiging van Zuid-Afrikaanse fastfoodketen Kauai open in Utrecht

Eerste Europese vestiging van Zuid-Afrikaanse fastfoodketen Kauai open in Utrecht
Archieffoto station Utrecht Centraal
De Zuid-Afrikaanse fastfoodketen Kauai heeft de eerste Europese vestiging geopend op station Utrecht Centraal. Het restaurant staat bekend om gezond fastfood zoals vers gemaakte wraps, salades, raw juices en smoothies.

De Zuid-Afrikaanse fastfoodketen Kauai heeft de eerste Europese vestiging geopend op station Utrecht Centraal. Het restaurant staat bekend om gezond fastfood zoals vers gemaakte wraps, salades, raw juices en smoothies.

Het voor Nederland nieuwe versconcept Kauai is vanaf vandaag geopend. Het is een concept uit Zuid-Afrika waar de keten meer dan 150 locaties en 26 jaar ervaring heeft.

De naam is afkomstig van een Hawaïaans eiland. De locatie in Utrecht is de eerste in Nederland, maar intentie is om in Nederland uit te breiden.

10 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Jammer dat deze Zuid-Afrikaanse fastfood keten niet ook daadwerkelijk gerechten uit de prachtige rijke Zuid-Afrikaanse keuken serveert. Een enorm interessante keuken, vol smaken die voor veel Nederlanders relatief nieuw zullen zijn. Bunnie Chow, Boboti, Biltong, machtig mooie kruidige wildstoofpotten en boerewors van de braai; het zou een mooie aanvulling zijn geweest.

  De website bekijkende lijkt me dit helaas de zoveelste volstrekt inwisselbare fresh & healthy bar als al die andere fresh & healthy barren die Utrecht ‘rijk’ is, alwaar je terecht kunt voor een overpriced niet vullende en totaal niet onderscheidende salade of voorgebakken wrap, met dezelfde salade erin. Werkelijk niets Zuid-Afrikaans aan te ontdekken.

  Gemiste kans!

 2. Dorine

  Geen vergunningsaanvraag gezien. Noch een verlening.

 3. Jan W

  @Dorine, de stationshal is geen openbare ruimte. De NS heeft geen vergunning nodig om in haar eigen hal wraps te verkopen.

 4. Henk Joustraa

  Waarom is de wens buitenlandse fastfood ketens in Nederland/Utrecht/het stationsgebied te hebben zo groot? Five Guys, Dukin donuts, TGI Fridays, Mc Donalds, Starbucks, en ik vergeet er nog een heel stel.

  Kunnen we zelf geen lekker eten maken? Fatsoenlijke koffie zetten? Mensen voorzien van wat ze willen? Is het de macht van het grote geld? Is het onze zucht naar vet, zout eten, weggespoeld met suiker en onze obesitas epidemie die spreekt? Is het politiek?

  Ik snap het echt niet. Ja, soms is een burgertje heerlijk, maar iedereen snapt dat deze tenten niet op elke hoek van de straat hoeven zitten. Plus belastingen worden niet betaald en winsten worden weggesluisd naar het buitenland.

 5. Charlie

  In Zuid Afrika zelf staat er op elke straathoek een KFC of vergelijkbare deepfried kipformule

  Een extra KFC op centraal had dus minstens zo Zuid-Afrikaans geweest.

 6. Kadoendra

  Volgens mij kan een vastvoetketen beter schoenen gaan verkopen.

 7. Floris

  Leuk te lezen, dat iedereen zich zo druk maakt over het feit dat er een ‘nieuw’ creatief concept in Nederland is gebracht. Nog leuker te lezen dat iedereen meteen vooroordelen durft te vellen… @Henk Joustraa @scherpschutter, ik bewonder jullie ‘kennis’ over de Nederlandse fastfood markt!

 8. cas

  @ Floris, dit zijn geen nieuwe creatieve concepten. Dat zeggen ze om mensen zoals u te lokken en te doen denken dat ze vernieuwend bezig zijn. Dit is gewoon copy paste fastfood waar er veel goedkoop prefab voedsel aan de consument wordt verkocht.

 9. Cico

  Ik was blij totdat ik het daadwerkelijke menu zag. Het is eerder een inwisselbaar ‘streetfood’ tentje. Weer dezelfde TexMex wraps en bowls, smoothies, wat Aziatische gerechten en precies nul gerechten uit de Zuid-Afrikaanse cuisine. Misleiding.

 10. John

  Even op menu gekeken. Inderdaad weinig Zuid-Afrikaans aan. Volledig inwisselbaar met andere zogenaamd hippe tentjes.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).