Eetbar KookaBarra na paar maanden weer te koop | De Utrechtse Internet Courant Eetbar KookaBarra na paar maanden weer te koop | De Utrechtse Internet Courant

Eetbar KookaBarra na paar maanden weer te koop

Eetbar KookaBarra na paar maanden weer te koop
De Utrechtse eetbar KookaBarra staat alweer te koop. De horecazaak ging een paar maanden geleden open nadat L’ami Jac in het pand de deuren sloot. De eigenaren van KookaBarra willen zich meer gaan richten op Héron, hun andere restaurant.

De Utrechtse eetbar KookaBarra staat alweer te koop. De horecazaak ging een paar maanden geleden open nadat L’ami Jac in het pand de deuren sloot. De eigenaren van KookaBarra willen zich meer gaan richten op Héron, hun andere restaurant.

Hoewel de eetbar pas net open is na een crowdfundingscampagne, laten de eigenaren Joyce en Victor Stukker weten de zaak van de hand te willen doen. Begin 2019 ging de zaak aan de Burgemeester Reigerstraat open.

Casual

Joyce en Victor zijn ook de huidige eigenaren van Héron aan de Schalkwijkerstraat. Bij Héron wordt er vaak uitgebreid gedineerd met 3-, 4- of 5-gangen. Bij KookaBarra is het meer casual. Gasten kunnen binnenlopen voor een drankje en er worden kleine hapjes geserveerd.

Het hebben van twee zaken is volgens de eigenaren te intensief. Ze willen zich met alle aandacht kunnen focussen op hun werk om zo de kwaliteit hoog te houden. Zo hebben ze direct contact met alle leveranciers en producenten. Dat is volgens Joyce en Victor lastig met twee restaurants. Daarom is KookaBarra te koop gezet.

De verkoop van de eetbar kan nog wel even duren. De komende tijd kunnen mensen dus gewoon nog langskomen.

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Fijn om te zien dat mijn voorspelling van 13/2/2019 is uitgekomen en dat dit niet bepaald het succes was waar men destijds van uit ging. Wellicht dat er nu een waardevol en levensvatbaar alternatief komt.

 2. Katja

  Crowdfunders geld kwijt ?

 3. Simon

  @Katja, dat is inderdaad de meest interessante vraag die in het artikel beantwoord had moeten worden.

 4. w

  wen er maar aan, de economie gaat stagneren en de komende jaren zien we weer lege panden verschijnen van bedrijven die t niet meer redden

 5. bee

  @Katja
  jij hebt het begrepen.
  ik dacht precies hetzelfde.

 6. Herman

  Wat een Horeca nieuws allemaal, alsof er niets anders gebeurt in de stad….?

 7. Harry

  @Katja: Lijkt mij niet. De boel is niet failliet maar staat te koop. Aan crowdfunding worden meestal ook gewoon voorwaarden gesteld. Meestal ga je een vorm van een lening aan met een onderneming, al zijn er ook vormen waar je het geld “doneert” aan een ondernemer. Dit is echter altijd duidelijk in de voorwaarden waar je mee akkoord gaat vooraf aan een crowdfunding.

  Zonde trouwens dat ze er mee stoppen want het is een leuk concept met goede hapjes die je niet zomaar bij een andere tent vind.

 8. Angelique

  Als ik de campagne opzoek, zie ik dat het een lening van 35000 was van 2 jaar met 20% afgesproken rendement. Kunnen ze misschien terugbetalen met de verkoop?

 9. Henk

  Voorbode van een naderende recessie. Dit gaat veel van die leuke, hippe, “moet je geweest zijn”- tentjes de kop kosten. Dat krijg je met een eenzijdig aanbod.

 10. Katja

  “Het hebben van twee zaken is volgens de eigenaren te intensief”. Dat kon je van tevoren bedenken.

 11. Scherpschutter

  w 16:23

  Correct. De moeder alle crisissen is onderweg. Het is inherent aan het door de Staat gehanteerde fiat valutasysteem. Handig voor de houders van staatsmacht omdat ze zich helemaal ongans kunnen lenen op kosten van de burger, en ook handig voor hun criminele handlangers genaamd banken die niet bestaand geld kunnen uitlenen, maar het is natuurlijk niet voor niets dat ieder fiat valutasysteem in de geschiedenis ingestort zijn. Waarop burgers de lul zijn…en de overheid nauwelijks.

  We naderen het moment dat er geen nieuwe schuldenaren meer te vinden zijn. Geen nieuwe kredieten betekent geen nieuw geld. Overheden en burgers zitten er tot aan de nek in. De rente staat dankzij het wanbeleid van de ECB in de laatste jaren nu bijna op 0, in de hoop de laatste potentiele schuldenaren te bereiken. En dan komt de klap, zoals altijd om de 7 a 8 jaar, als de cyclus rond is. In Denemarken krijg je zelfs betaald(!) als je geld wil lenen voor een hypotheek….Negatieve rente.

  Huizenprijzen skyrocketen hierdoor uiteraard en iedereen zit lekker maximaal in de schulden. En dan komt de klapper…

  De horeca is een van de eerste sectoren die de klappen van het roofbeleid van de Staat te verwerken krijgt. Het worden loodzware jaren voor de binnenstad van Utrecht. De vorige crisis was peanuts bij wat er nu onderweg is…en de crisis die daarop weer zal volgen zal de aanstaande crisis weer doen verbleken.

  Allemaal omdat uw overheid graag nepgeld zonder intrinsieke waarde gebruikt om op massieve schaal koopkracht van burgers te kunnen roven voor arbitraire politieke of private doelen.

 12. Massegast

  @Scherpschutter — Ik denk dat je meer dan gelijk gaat krijgen. De recessie/depressie heeft de ECB sinds de kredietcrisis van 2008 weten uit te stellen. De welvaart van de afgelopen jaren is met fiat-geld en lage rente ‘gekocht’. De horeca en de Utrechtse binnenstad zullen het een stuk rustiger krijgen. Ook het toerisme zal niet de toppen bereiken die men voorzien heeft. Gelukkig is de belangrijkste bouw in het Stationsgebied klaar. Maar aan de Croeselaankant zal significante vertraging ontstaan. Het wachten is op de lont in het kruidvat, waardoor eerst de effectenbeurzen zullen crashen. Met als vervolg een terugval, die ik alvast maar de Trump-depressie zal noemen.

 13. Jeroen

  Gelukkig is er hier altijd plek voor een optimistisch geluid…en dat terwijl de eigenaars dit van de hand willen doen omdat ze het te druk hebben.

 14. Marcel

  @jeroen,
  Inderdaad. Die azijn plassers zijn meestal wel hetzelfde met hun teksten van hel en verdoemenis. Laat ik ondernemers nou altijd leuk vinden. :-))

 15. Tim

  Dus je vangt geld via crowdfundig voor je etttent om vervolgens maar verder te gaan in je andere tent. Nooit meer crowdfunding voor hun denk ik dan…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).