Eigenaren café De Vrienden openen Spaanse bar aan de Voorstraat: Los Amigos | De Utrechtse Internet Courant Eigenaren café De Vrienden openen Spaanse bar aan de Voorstraat: Los Amigos | De Utrechtse Internet Courant

Eigenaren café De Vrienden openen Spaanse bar aan de Voorstraat: Los Amigos

Eigenaren café De Vrienden openen Spaanse bar aan de Voorstraat: Los Amigos
Er komt een nieuwe bar aan de Voorstraat waar eerder The Malt Vault zat. Horecaondernemers Roy Rops en Mick Pieters ook wel bekend van Grand Café De Vrienden, openen daar eind oktober een champañeria: Los Amigos.

Er komt een nieuwe bar aan de Voorstraat waar eerder The Malt Vault zat. Horecaondernemers Roy Rops en Mick Pieters ook wel bekend van Grand Café De Vrienden, openen daar eind oktober een champañeria: Los Amigos.

Los Amigos komt in het voormalige pand van The Malt Vault aan de Voorstraat 56. De whiskeybar is inmiddels vertrokken naar de Oudegracht.

De champañeria moet een ongedwongen sfeer krijgen waar je na het werk even een glas cava en een hapje kan krijgen. Volgens Roy Rops mist Utrecht ‘de inloopcultuur’ – zoals ze die in Spanje kennen. “In Utrecht heb je al vele leuke zaken maar niet écht een zaak waar je even snel een glas lekkere cava en een klein hapje kan nuttigen. Wij willen daar verandering in brengen.”

Het idee voor de champañeria kwam afgelopen mei toen ze op vakantie waren in Barcelona. “Op elke straathoek zit daar zo’n tent. In Spanje is het heel normaal om na je werk even een drankje en een hapje te halen met je collega’s.”

Op het menu staan twee huiscava’s: een droge witte en een rosé, allebei van een cavamaker uit de buurt van Barcelona. “De hapjes die op de kaart komen zijn ook authentiek Spaans.” Rops schat in dat een gemiddelde avond 15 euro kost. “Als een groep flessen bestelt in plaats van glazen, zullen ze nog minder kwijt zijn.”

De bar die zeven dagen per week opengaat zal in het weekend ook een lunch aanbieden. Een gerecht waar ze nu al trots op zijn is de kalfshamburger. “De keuken wordt meteen de bar. Gasten kunnen meekijken hoe we de Pata Negra snijden en hun eten bereiden. Precies zoals dat in Spanje ook gaat.”

8 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Als je met Utrecht het centrum bedoeld is dit al een onzinnig verhaal, maar al enige tijd is op de burg. Reigerstraat Cerveceria Boulevard geopend. Waar je in kan lopen voor een drankje en tapas. Ook in het centrum zit El Mundo en iets verder op El Olivo. Beide serveren tapas en drankjes naast het restaurant. Prima dat je een tapashut wilt openen maar doe dan niet of je iets heel nieuws hebt bedacht.

 2. Wouter

  Leuk idee natuurlijk maar Utrecht zit vol met dit soort tenten. Dat café de vrienden er geen van is klopt.

 3. JvS

  @JdV, de tapas van de door jou genoemde tenten is echt niet te eten. Tijd voor wat meer kwaliteit zonder meteen een gigantisch bedrag neer te leggen zoals je bij de Zwarte vosch doet, daar is wel ruimte voor.

 4. Jasper

  “Op elke straathoek zit daar zo’n tent. In Spanje is het heel normaal om na je werk even een drankje en een hapje te halen met je collega’s.” Ja dûh, in Spanje eten ze pas om 22:00 uur ‘s avonds.

 5. Rob H.

  Als ik goed lees, gaat dit geen Tapasrestaurant worden, maar meer een (wijn)bar met een uitgebreide borrelkaart. Daar mogen er rustig meer van komen, mijns inziens.

 6. peter

  Leuk idee, maar de Nederlandse cafécultuur is héél anders dan de Spaanse, zeker ook qua prijsniveau. Neemt niet weg dat het een goed idee is een glas bubbels met een hapje te nemen na het werk of voor het avondeten.

 7. Winand

  Los van het feit dat in NL na werk gewoon stevig gegeten wordt vraag ik mij af wie er uberhaupt om de hoek van de Voorstraat werkt om daar even naar binnen te hoppen..

 8. Mark

  “Rops schat in dat een gemiddelde avond 15 euro kost”

  Glas cava minimaal €5, en pinchos zullen naar goed Nederlands gebruik ook wel minimaal 4 a 5 p/stuk kosten. Dat zullen dan wel zuinige klanten zonder honger en dorst zijn ofzo…

  Hoe dan ook, wel een goed idee, al is de Nederlandse cultuur wel wat anders (saaier), dus wie weet brengt het wat verandering.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).