Er komt een Italiaans restaurant op de plek van Speck aan Ledig Erf - De Utrechtse Internet Courant Er komt een Italiaans restaurant op de plek van Speck aan Ledig Erf - De Utrechtse Internet Courant

Er komt een Italiaans restaurant op de plek van Speck aan Ledig Erf

Er komt een Italiaans restaurant op de plek van Speck aan Ledig Erf
Eind november opent restaurant Piero’s de deuren op ‘t Ledig Erf in het vroegere Speck Bar & Grill. Het restaurant is vernoemd naar een van de drie eigenaren en wordt een Italiaans restaurant en bar.

Eind november opent restaurant Piero’s de deuren op ‘t Ledig Erf in het vroegere Speck Bar & Grill. Het restaurant is vernoemd naar een van de drie eigenaren en wordt een Italiaans restaurant en bar.

Op de kaart bij Piero’s komen bijvoorbeeld Napolitaanse pizza, antipasti, dagverse pasta, cocktails en veel Italiaanse wijnen. Veel ingrediënten zullen rechtstreeks vanuit Italië worden geïmporteerd.

De nieuwe zaak is vernoemd naar een van de nieuwe eigenaren en gastheer Piero Rossi. Hij gaat de zaak runnen samen met Joris Visser en Niels van Nieuwenhuizen, bekend van Firma Pickles en het voormalige Speck. “In Italië is het heel normaal dat de zaak de naam van de eigenaren draagt. En aangezien ik de enige Italiaan van het drietal ben, werd het mijn naam”, lacht de in Lombardije geboren Piero.

In het restaurant moeten bezoekers betaalbaar kunnen dineren. Piero’s komt in de plaats van Speck Bar & Grill, dat sinds 2015 op deze plek zat. Het naastgelegen restaurant Stelios sloot enkele maanden eerder al de deuren om plaats te maken voor een nieuwe zaak. Daar is nu een vestiging van De Beren geopend.

Piero’s zal vanaf eind november zeven dagen per week open zijn voor borrel en diner vanaf 16.00.

Gekoppelde berichten

20 Reacties

Reageren
 1. Jeroen

  Ik ben benieuwd, wordt het een Italiaans restaurant of een op-Italië-geinspireerde-studenten-vreetschuur-met-pizza-en-pasta?

 2. Gerard Brugmans

  Goed zo, eindelijk iets dat we nog niet hebben in de stad, en vast veel beter dan al die andere studentenzaken. Nu komt het ook vast goed met die Lekker500 lijst (zie elders op DUIC).

 3. Rob H.

  Een plekkie in die Top 100 komt hiermee niet dichterbij…

 4. Thom

  Jeroen, ik vrees met vreze…..

 5. Yoshua

  O’PANUOZZO krijgt dus zware concurrentie met zijn originele Napolitaanse houtoven pizza’s.
  Napolitaanse houtoven pizza’s met mooie zwarte plekken op de korst zijn voor mij de lekkerste pizza’s.
  Ben benieuwd naar de echte Napolitaanse pizza van Piero’s, de concurrentie in de stad is enorm.

 6. Cor

  Haha, na het levendige hoofdstuk “evnementen in de binnenstad” zijn we als DUIC-reaguurders aanbeland bij het hoofdstuk “studentikoze eettenten in de stad” uit het boek “Waar wij ons graag over beklagen in Utrecht”.

 7. Scherpschutter

  @Succes heren!

  Onthou: het hoeft alleen maar warm en eetbaar te zijn en gemiddeld twee duppies te kosten en dan ben je al snel succesvol in de Utrechtse eetcultuur. Dan nog zul je van de Utrechter niets dan gezeik oogsten, maar is er in ieder geval nog een stuivertje te verdienen.

  Eerste comment met gezeik over het importeren van de ingrediënten uit Italië (in Maarssen groeien ook prima biologische tomaten, hoeven echt geen San Marzano’s te zijn…) in 3-2-1:

 8. Gajes

  Het valt me telkens op, zodra het over restaurants in Utrecht gaat, dat er zoveel geklaagd wordt. Terwijl er in mijn beleving zoveel prima tot zelfs erg goede restaurants zijn. Ja er zijn ook zaken gericht op studenten (lijkt me logisch in een stad als Utrecht) maar ten eerste hoef je daar niet heen en ten tweede gaat het maar om een deel van de restaurants.

  Misschien is de Utrechter een beetje verwend geraakt.

 9. Utrechter2

  @Gajes, nee de ‘Utrechter’ hier is gewoon een zure reaguurder. Altijd klagen, maar iets constructiefs melden lukt ze niet.

  Ik denk dat Piero’s een prima toevoeging aan de stad is!

 10. jeroen

  @Utrechter2 waarom?

 11. Sjaak

  Piero’s een toevoeging noemen voor de stad – je legt hiermee de vinger op de zere plek: de lat ligt enorm laag in utrecht.

 12. wollie

  het zijn wel xl pizza’s aan de foto te zien

 13. Mark

  Goede Napolitaanse pizza’s, zou zomaar een aanvullinkje kunnen zijn. Nu alleen nog Napolitaanse prijzen. Een Napolitaanse bijvoorbeeld Margarita moet gewoon niet meer dan 5 a 6 euro kosten (ook met dagverse buffel) en binnen een paar minuten klaar zijn.

 14. Cico

  @yoshua: ‘mooie zwarte vlekken’? Dat zijn dus aangebakken pizza’s. Ieder z’n smaak, maar een goede pizzabakker ziet dat als een mislukte pizza

  offtopic: dat restaurant moet worden vernoemd naar de ringbaard van die medewerker. Uniek in Utrecht en een toeristische bezienswaardigheid voor jongeren

 15. Janneman

  Houd toch eens op met dat gezeur over kwaliteit; blijf thuis of boek een hotelletje in de buurt van een sterrenrestaurant als je daar zin in hebt en mocht je daar geen gebruik van maken zoek dan in onze stad een leuk restaurant uit.

 16. Yoshua

  @Cico,
  De Napolitaanse pizza die moet brandplekken hebben,anders is het een Romeinse pizza.
  Napolitaanse pizza’s zijn nat (0.4cm dik de korst maximaal 2cm) en worden in plusminus 60 seconden gebakken in een houtoven op 485c.
  Napolitaanse pizza eet je dubbelgevouwen met je handen.
  De pizzabakkers die dit mislukte pizza’s noemen, die bakken bij New-York pizza en Domino’s denk ik.

 17. Anlies

  Cico is nog nooit in Napels geweest

 18. Wel Ondernemer

  Jeetje wat een sfeervolle reacties weer. Bijzonder hoe dat werkt, dat mensen het leuk vinden om anderen die hun nek uitsteken te zien falen. Mooi anoniem overigens ook, het zou eigenlijk veel interessanter worden wanneer er naam en ook wat prestaties vermeld dienden te worden. Dan konden we de reacties op waarde schatten, ik denk eerlijk gezegd dat het lachen zou worden. Ik snap dat horeca een sexy onderwerp is om een mening over te geven, maar het blijft ook gewoon iemand zijn bedrijf. Dus laat ze lekker op hun eigen manier ondernemen en geef pas een mening als je geweest bent. Ik betwijfel namelijk of de meeste DUIC reageerders uberhaupt regelmatig lekker uit eten gaan. Ik denk dat ze voornamelijk veilig op zolder achter de computer zitten zuurpruimen. Succes met Piero’s!

 19. Erik

  Horeca blijft het goed doen in de binnenstad. Alle lof voor ondernemers zoals deze die hun nek uit durven te steken en persoonlijk (!) financiële risico’s durven te nemen. En daarbij ook bijdragen aan meer werkgelegenheid. De negatieve ‘reaguurders’ kunnen daar nog veel van leren. Succes!

 20. n

  piero is frans

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).