Er komt een Rum Club aan de Oudegracht in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Er komt een Rum Club aan de Oudegracht in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Er komt een Rum Club aan de Oudegracht in Utrecht

Er komt een Rum Club aan de Oudegracht in Utrecht
De Oudegracht gezien vanaf de Jansbrug. Foto: DUIC / Annelies Hoelen
De Rum Club opent dit voorjaar de deuren in Utrecht. Gasten kunnen hier terecht voor eten en drinken in een tropisch thema. “Als je je ogen dicht doet en een cocktail in je handen hebt, moet je je kunnen wanen op de Cariben”, aldus Wes Schreutelkamp, eigenaar van de Rum Club.

De Rum Club opent dit voorjaar de deuren in Utrecht. Gasten kunnen hier terecht voor eten en drinken in een tropisch thema. “Als je je ogen dicht doet en een cocktail in je handen hebt, moet je je kunnen wanen op de Cariben”, aldus Wes Schreutelkamp, eigenaar van de Rum Club.

De Rum Club gaat zich vestigen op de Oudegracht aan de Werf 113. Het wordt een restaurant en een bar. De club is een samenwerking tussen The Streetfood Club en Beers & Barrels. “The Streetfood Club combineert een luxe gevoel, streetfood en cocktails. Beers & Barrels is wat stoerder en geeft meer een feest-gevoel. Die twee willen we samenbrengen in de Rum Club”, vertelt Schreutelkamp.

Tropische plek

Het interieur, het eten en drinken, de muziek en de aankleding: alles moet de bezoeker kunnen transporteren naar een tropische plek. Zo komen er palmbomen te staan, draait er swingende muziek, is er binnen een tiki bar en wordt er onder andere Jamaicaanse gekruide kip geserveerd.

Zoals de naam al verklapt, kan de bezoeker hier straks ook terecht voor rum. “We gaan dit benadrukken door meer dan 200 soorten rum te schenken, een van onze jongens of meiden tot rum-expert op te leiden die workshops en tastings kan geven en natuurlijk super lekkere rum cocktails te serveren.” Aan degenen die niet van rum houden is ook gedacht. Er wordt bijvoorbeeld ook gin, tequila en whiskey geschonken.

De Rum Club moet dit voorjaar gaan openen. Een precieze datum voor de opening is nog niet bekend.

11 Reacties

Reageren
 1. Emily

  Gemiste kans om dit de ‘Rummiclub’ te noemen 🙂

 2. Arjan Verhoeven

  En zand op de vloer, toch?

 3. Harm de Bruin

  Ik kan niet wachten op de terugkeer hier van de Bacardi Breezer en de bijbehoredende clientèle. Top idee!

 4. Frits

  Ik dacht dat er een horecastop was op die plek
  Afd vergunningen blijft maar met horeca vergunningen strooien
  Maling aan binnenstadsbewoners

 5. mark

  @ Harm: Bacardi breezer… die was ik helemaal vergeten, maar om Bacardi een rum te noemen….

 6. Cor

  Grappig. Mij benieuwen in hoeverre men de Caraïbische sfeer weet te benaderen. We gaan wel een keertje kijken.

 7. gerben

  Top! Hopelijk ook veel Carbische meids aanwezig!

 8. katja

  Alcoholontmoedigingsbeleid is in deze stad ver te zoeken.

 9. Rob H.

  @katja: Waarom zou de stad daar een ontmoedigingsbeleid op moeten voeren?

 10. Nlz

  @Rob H: Daar kunnen de “mag-nieters” niet zo goed tegen, als anderen (al dan niet met een rummetje er bij) een kans op een plezierige avond hebben 😉

 11. Arjan Verhoeven

  @katja, moet de stad zich nou ook al met “alcoholontmoedigingsbeleid” gaan bemoeien? Nou ja, het zou me niks verbazen als een raadslid jouw reactie leest en ermee aan de slag gaat. Een dag geen mensen lastiggevallen is een dag niet geleefd als je politicus bent.

  Een wethouder wist ooit te melden dat het inderdaad veel efficiënter en goedkoper zou zijn om afval centraal te scheiden, maar dat de mensen dan niet voldoende bewust zouden worden gemaakt. Alsof de kiezers een stel kleuters zijn die opgevoed moeten worden, in plaats van de baas en salarisbetaler van de wethouder.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).