Espresso- en borrelbar Jolie gaat Café de Stadsgenoot aan Utrechtse Breedstraat overnemen Espresso- en borrelbar Jolie gaat Café de Stadsgenoot aan Utrechtse Breedstraat overnemen

Espresso- en borrelbar Jolie gaat Café de Stadsgenoot aan Utrechtse Breedstraat overnemen

Espresso- en borrelbar Jolie gaat Café de Stadsgenoot aan Utrechtse Breedstraat overnemen
Café de Stadsgenoot krijgt per 1 januari 2022 nieuwe eigenaren. In het nieuwe jaar opent de espresso- en borrelbar Jolie de deuren aan de Breedstraat in Utrecht.

Café de Stadsgenoot krijgt per 1 januari 2022 nieuwe eigenaren. In het nieuwe jaar opent de espresso- en borrelbar Jolie de deuren aan de Breedstraat in Utrecht.

Rik van Orsouw en Angela Hol worden de nieuwe eigenaren van de horecazaak. Na vele jaren in de horeca te hebben gewerkt, vonden ze de tijd rijp voor een nieuwe stap: een eigen bar openen.

Aan de bar

Jolie gaat drankjes en kleine gerechten serveren vanuit verschillende windstreken. Gasten kunnen hier heel de dag terecht voor goede espresso al banco, zoals de Italianen dat doen.

Verder staan er onder andere speciaalbieren, borrelplanken en zowel klassieke als trendy gerechtjes op het menu. Voorbeelden zijn gravad lax en huisgemaakte loaded dips. Ook aan de vegetariërs en veganisten wordt gedacht.

Uitstraling

Jolie betekent ook het einde van de bruine studentenkroeg Café de Stadsgenoot. Maar, zeggen Angela en Rik, de uitstraling blijft deels behouden. Die wordt in een nieuw jasje gestoken.

Voor het opzetten van Jolie hebben de nieuwe eigenaren een crowdfunding opgezet. De opbrengst willen ze gebruiken voor de overname, een keuken en nieuwe meubels. 

18 Reacties

Reageren
 1. Bert

  Zwaar zonde, stadsgenoot een van de normaalste kroegen in de stad. Leuke plek om te zitten en aardige gasten daar. Een van de laatste bruine kroegen omgetoverd naar een hipster koffiebar waar er al zoveel van zijn. Die gaan het absoluut niet redden!

 2. Erwin

  Fijn dat de stadgenoot verdwijnt. Rare kroeg met apart publiek.

 3. Roy

  Heel erg jammer, kwam hier meer dan goed voor me was in m’n studententijd. Altijd een goede sfeer en altijd lachen met Wilfred. Ga deze kroeg zeker missen!

 4. Realist

  Kennelijk is er geen markt meer voor een ouderwetse gezellige Hollandse kroeg. Ze maken langzamerhand allemaal plaats voor meer van hetzelfde. Desalniettemin wens ik de nieuwe uitbaters veel succes.

 5. Rob

  Er is een gezegde dat zegt!,
  Met zn alle vissen in de zelfde vijver.

 6. Rob

  Van alles een beetje dat is gedoemd om te mislukken met de vele specialisten in de directe omgeving.

 7. Utrechtsch

  Helaas. Het was een heerlijke ‘kalme’ kroeg. Waar je op de Neude last hebt van het gejammer van de studenten en internationals, was de Stadsgenoot bij uitstek voor Utrechtsch publiek. Spelletjes lagen aan tafel, buiten kun je naar een leuk pleintje kijken. Jammer zeg.

 8. Don Lombokko

  Een espresso al banco.

  Dat is dus staand aan de bar een espresso bestellen én drinken. Liefst met een zoet baksel erbij.

  Italianen snappen dat heel goed. Ik kom dan ook graag in Italie, jaarlijks. Maar gravad laks bij mijn espresso is nieuw voor mij. Zalm en koffie. Misschien zie ik het verkeerd, maar dat lijkt me niet het idee van espresso al banco.

 9. Dorine

  …maar ze hebben er wel jouw geld voor nodig.

 10. isabelle

  NOG meer koffie! Ik zit vol spanning te wachten op de dag dat koffie thuis drinken, verboden wordt in Utrecht. Dan snap ik het namelijk.

  En wat is er hip aan gerookte zalm en dipsaus?

 11. Wies

  ‘Loaded’ is het nieuwe ‘pulled’. Zijn we over twee jaar weer vergeten. 🙂

 12. P-trus

  @Isabelle:
  Wie heeft het hier over gerookte zalm? Gravad lax is gemarineerd, maar niet gerookt!

 13. Rob H.

  Grappig. Allemaal mensen die denken dat ze verplicht naar Jolie moeten.

 14. GeeWee

  Espresso al banco kost in Milaan 95 cent. Benieuwd of dat hier ook gaat lukken 🙂

 15. MtU

  Jammer, was een leuke kroeg. Wat gaat Wilfred nu doen?

 16. Piet

  Leuk! De Stadsgenoot was duidelijk aan vernieuwing toe. In het verleden kwam ik er graag. De aandacht voor gastvrijheid en de hygiëne van het café is de afgelopen jaren echter achteruit aan het hollen. Leuk dat er jonge enthousiaste ondernemers instappen en dat er geen groot concern achter zit zoals nu bij 3/4 van de Utrechtse horeca het geval is. Hopelijk slaagt de crowdfunding!

 17. Stamgast zoveel

  Jammer jammer jammer. We gaan deze topplek missen. Alternatieven zijn er bijna niet meer. We zaten hier wekelijks. Heerlijk sport kijken met de altijd vrolijke Wilfred. En bij uitstek een plek voor een altijd gezellige VrijMiBo. Stiekem best wel veel hoop dat het hele zooitje niet doorgaat of dat we de Stadsgenoot snel op een andere plek zien.

 18. M

  Mijn reactie toen ik las dat ze hun bedrijfskosten willen ‘crowdfunden’ was hetzelfde als de reactie van de vrouw rechts op de foto onderaan de crowdfundpagina.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).