Fieldlab Cafés Utrecht op eerste dag volledig volgeboekt Fieldlab Cafés Utrecht op eerste dag volledig volgeboekt

Fieldlab Cafés Utrecht op eerste dag volledig volgeboekt

Fieldlab Cafés Utrecht op eerste dag volledig volgeboekt
Ubica op de Ganzenmarkt. Archieffoto: DUIC
Alle tijdsloten voor de vijf cafés in Utrecht die meedoen aan Fieldlab Cafés zijn volgeboekt. De vraag naar cafébezoeken was zo groot dat de website woensdagmiddag tijdelijk overbelast raakte.

Alle tijdsloten voor de vijf cafés in Utrecht die meedoen aan Fieldlab Cafés zijn volgeboekt. De vraag naar cafébezoeken was zo groot dat de website woensdagmiddag tijdelijk overbelast raakte.

Hofman, de Beurs, Ubica, VinVin en ’t Oude Pierement doen mee aan Fieldlab Cafés. Van 14 tot en met 17 april mogen zij weer gasten ontvangen en tegelijkertijd wordt gekeken hoe de coronamaatregelen in deze context worden nageleefd.

Woensdagmiddag om 14.00 uur ging de website waar een tijdslot gereserveerd kon worden voor de cafés online en er ontstond meteen grote drukte. De website raakte tijdelijk overbelast maar gedurende de dag werden toch alle tijdsloten geboekt.

De website had in de korte tijd dat een reservering kon worden gemaakt ruim een half miljoen bezoekers. Ruim 3.000 mensen hebben daadwerkelijk een tijdslot kunnen reserveren.

Experimenten

Naast Fieldlab Cafés worden er april allerlei vergelijkbare experimenten gedaan. Zo gaan onder andere TivoliVredenburg, Spoorwegmuseum, Stadsschouwburg, Holland Casino, EKKO en De Helling weer tijdelijk open.

Gisteren werd overigens ook bekend dat de Rijksoverheid plannen heeft om, als de cijfers het toelaten, de horecaterrassen weer te openen vanaf 21 april.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Theo

  Als de horecaterrassen weer open gaan op 21 april, is dat dan voor passanten?
  Of moet je eerst reservere3n en een negatief testbewijs halen?

 2. Dora

  dank aan iedereen die meedoet met dit experiment. hopelijk heeft iedereen het naar zijn/haar zin EN is het experiment een succes!

 3. Theo

  Je hoeft zo’n test niet zelf te betalen.
  Kost € 100 per test; dit wordt door de overheid betaald.
  700 miljoen is er voor uitgetrokken.
  Zou je het zelf moeten betalen, dan zou de belangstelling wel minder worden.

 4. Bart

  @Theo: kost het nog steeds 100 euro per test?
  De inkoopprijs van een sneltest is momenteel rond de 8 euro. Als die PCR testen nog steeds 100 euro kosten moet de overheid er misschien eens over nadenken om meer met die sneltesten te gaan doen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).