Filiaal Urban Salad aan Stationspassage in Utrecht gaat sluiten Filiaal Urban Salad aan Stationspassage in Utrecht gaat sluiten

Filiaal Urban Salad aan Stationspassage in Utrecht gaat sluiten

Filiaal Urban Salad aan Stationspassage in Utrecht gaat sluiten
Bron: Google Maps
Het filiaal van Urban Salad aan de Stationspassage bij Utrecht centraal gaat sluiten. Door meerdere omstandigheden is het uitbaten van de horecazaak, vooral bekend van salades en wraps, niet meer rendabel. Wanneer de deuren sluiten, is nog niet duidelijk; er moet eerst nog een nieuwe huurder gevonden worden.

Het filiaal van Urban Salad aan de Stationspassage bij Utrecht centraal gaat sluiten. Door meerdere omstandigheden is het uitbaten van de horecazaak, vooral bekend van salades en wraps, niet meer rendabel. Wanneer de deuren sluiten, is nog niet duidelijk; er moet eerst nog een nieuwe huurder gevonden worden.

Eigenaar van Urban Salad, Jasper van Wieren, vertelt waarom waarom het filiaal sluit. “We willen dicht. Na de coronaperiode zijn tijden veranderd. De omzet is onvoldoende weer op gang gekomen.”

Daar bovenop komt nog wat Van Wieren de ‘perfect storm’ noemt. “De hele mkb-sector heeft er last van. Het personeelstekort en de aanhoudende stijgende kosten over de hele linie van je bedrijf. Alles bij elkaar betekent het dat de Urban Salad aan de Stationspassage niet meer rendabel kan draaien.”

Voordat de vestiging echter definitief de deuren kan sluiten, moet nog wel een nieuwe huurder voor het pand worden gevonden. “Het zijn onzekere tijden, dus het vinden van een nieuwe huurder zal nog wel even kunnen duren. Daarom is er een kans dat we er voorlopig nog wel zitten”, aldus Van Wieren.

21 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Hoewel de ondernemer valide punten heeft, denk ik dat hij een heel belangrijke oorzaak over het hoofd ziet; niet alleen zijn salades eenvoudigweg niet voedzaam en in essentie gewoon ongezond (teveel plantaardig voedsel is zeer ongezond omdat het menselijke lichaam het nauwelijks kan verteren), het smaakt over het algemeen ook nergens naar. Je doet maar bitter weinig mensen een plezier met een gemiddelde salade. Zo simpel is het.

  Was een BBQ tent begonnen. Stonden ze 3 rijen dik voor de deur.

 2. alex

  Ik ben niet verbaasd. Niemand zit op sla te wachten als je al gedoemd bent met het OV te reizen. Het enige wat reizen met de trein enigszins draaglijk maakt is een broodje doner of zak patat. Helaas voor de ondernemer maar een salade is niet comforting genoeg.

 3. VincentZ

  Ik denk ook dat het bieden van dit soort voedsel niet werkt op deze plek. Mensen op reis hebben doorgaans ‘lekkere trek” dat wil zeggen: makkelijk verteerbaar voedsel en behoefte aan een snel gevulde maag. Daarbij willen ze ook even ontsnappen aan al het discomfort en zijn reizigers op zoek naar wat consumptietatief geluk. Dat vindt men niet snel in salade. Hoezeer het een doorn in het oog is voor sommige: niet voor niets verkoopt men in en rond stations fastfood en snoep daar is behoefte aan. Behoeftes die van nature niet aanwezig zijn laten zich moeilijk opdringen. Zo blijkt maar weer.

 4. AlexJ

  Jammer, dit was voor ons met regelmaat de plek om in de pauze onze lunch te halen. Het was een welkome afwisseling tussen het witte broodje salami en een Donner van een van de buren.
  Enig bezwaar wat ik soms had was dat het bereiden niet heel snel gaat. Met een rij van zes mensen bij de deur liep ik dan al vaak door.
  Wat mij betreft is het verdwijnen een gemis voor de kans op een gezonde lunch variant. En aan Jasper, bedankt voor alle keren dat ik hier mijn eten kon halen. Ik zeker nog terug voor jullie weg zijn.

 5. Rob H.

  @VincentZ: op zich zit ik wel eens met een salade in de trein, maar dat is een voorverpakte, van de AH (oid). Het moet super gemakkelijk zijn. Iets dat nog (min of meer) bereid moet worden, daarvan is het lastig in te schatten hoe lang het duurt en dus of je tijd genoeg hebt, om het te bestellen en je trein nog te halen.

  Het idee is niet gek, de uitwerking matcht niet met de haastende reiziger (even mijn n=1 veralgemeniseren)

 6. Wies

  Plantaardig eten is gezond. RAUW plantaardig voedsel is voor sommigen lastiger te verteren. Of plantaardig voedsel ergens naar smaakt, hangt af van je kookvaardigheid. En dan heb ik het nog niet eens over het voordeel dat je dierenleed beperkt door plantaardig te eten.

 7. Binnenstadbewoner

  Misschien vergeet hij de concurrentie als oorzaak op te noemen … Gemiddelde prijs voor een salade is circa 10 euro. Bij de AH (5 vestigingen in het stationsgebied!) koop je kant en klare salades met wegwerpbestek voor de helft van de prijs en regelmatig in de aanbieding. Nederlanders benne zuunig … Dus ja ..

 8. fsfsd

  @binnenstadbewoner

  Dat is zeker waar maar die maaltijdsalades smaken ook eigenlijk allemaal nergens naar. Als je iets om de smaak geeft kan ik me voorstellen dat je toch iets anders kiest. Als ik naar de reviews kijk van Urban Salad deden ze toch iets goed. Maar blijkbaar toch niet genoeg klanten dan.

 9. W.

  Jammer, een van de weinige plekken waar je een verse, redelijk gezonde maaltijd kon krijgen als je onderweg was. Ik vond het altijd erg lekker. Gelukkig is het inmiddels iets beter geworden, maar het is nog steeds vooral vette hap dat de klok slaat op het station.

 10. passalacqua

  de enige vaste klant was een konijn genaamd Nijntje…

 11. MtU

  Ik heb juist vandaag een wrap besteld via Thuisbezorgd en ervan genoten. Was dit de laatste keer? Dat zou ik jammer vinden.

 12. Paul

  @ alex, totaal achter haalde visie ! File loos in 30 minuten op Schiphol, in 45 minuten op het strand…..zonder enig parkeer probleem. Met de ICE snel in Frankfurt, ongeacht drukte of weer type…En geen klimaat belasting want alles rijd op groene stroom…je reist relaxed.

 13. Jasper

  @scherpschutter
  Ik ben ook geen fan van fastfood en dat is alom vertegenwoordigd. Maar ja dat heeft smaakversterkers en toevoegingen zodat het lekker weg knaagt voor de mens. Is dat goed voor je ? Persoonlijk zou ik voor een salade gaan alleen geef ik toe dat dat op reis onhandig is.

 14. Scherpschutter

  @Jasper 08:37

  “Ik ben ook geen fan van fastfood en dat is alom vertegenwoordigd. Maar ja dat heeft smaakversterkers en toevoegingen zodat het lekker weg knaagt voor de mens. Is dat goed voor je?”

  Nee, maar dat is de kwestie hier helemaal niet…

  “Persoonlijk zou ik voor een salade gaan alleen geef ik toe dat dat op reis onhandig is.”

  Grote salades zijn extreem ongezond. Het menselijk spijsverteringssysteem is niet gebouwd op het verteren van grote hoeveelheden planten. We zijn geen koeien… Een klein handje plantaardige voeding bij een rijke maaltijd vol gezonde dierlijke vetten kan wel.

 15. Koel Hoofd

  “Na de coronaperiode zijn tijden veranderd”
  Dat somt het eigenlijk allemaal wel op.

 16. Moniek

  @Alex,
  Als ik in een treincoupé zit samen met iemand die aan een broodje döner of een zak patat begint, zoek ik gauw een andere zitplaats verderop. Dergelijke geuren kun je medereizigers echt niet aandoen en er kunnen tegenwoordig geen raampjes meer open.

 17. peter R.

  Te duur misschien? Er zijn grenzen, hoewel de mensen voor de gekste dingen bereid zijn veel te veel te betalen. Bubble Tea bijvoorbeeld op het station, 6 of 7 euro voor een beker met thee en wat bolletjes erin, veel gekker moet het niet worden.

 18. Moniek

  @Scherpschutter
  Een verantwoord samengesteld vegetarisch of zelfs veganistisch dieet (met enige toevoeging, zoals van vit. B) is wetenschappelijk gebleken niet ongezond te zijn. Persoonlijk hang ik een dergelijk dieet niet aan, maar uw gebarbecuede dikke gemarmerde steaks laat ik maar liever wél staan.

 19. P-trus

  @Alex:

  ‘Gedoemd’ om met het ov te reizen?! Lekker met je auto in de file (veroorzakend, zeker beter!? Of ga lekker met de (elektrische) fiets.
  Wat het reizen met de trein zeker minder dragelijk maakt voor de medereiziger, is de stankoverlast door mensen met verse Mac D, KFC, Burger King, of andere snelle snack.

  @Losse Flodder:

  Nonsens dat het eten van (veel) groente ongezond is, i.t.t. het eten van veel vlees.. Bovendien zijn er steeds meer vleesvervangers die én goedkoper én minder milieu-verpestend zijn, én nog gezond(er) ook, schijnt. Tel uit je winst.
  U leeft nog in de middeleeuwen.

 20. Jasper

  @Scherpschutter: ben u specialist in voeding? Nee hè? Ik wel. Afgestuurd voedingsdeskundige aan de Wageningen Universiteit. Een mens kan heel goed leven op een plantaardig dieet. Het enige waar opgelet moet worden is de inname van (extra) vitamine B12. Er zijn miljoenen en miljoenen mensen in b.v. Azië die door hun geloofsovertuiging plantaardig eten. Wist je dat die mensen veel gezonder zijn én ouder worden dan wij met ons Westers-dieet. Brallen dat een plantaardig dieet niet voedzaam zou zijn en/of niet of nauwelijks verteerd kan worden, is klinklare onzin.

 21. Scherpschutter

  Jasper

  De Universiteit Wageningen zal u met goede reden hebben afgestuurd.

  Ten eerste omdat u heel slecht leest. Ik stel nergens dat de mens niet KAN leven op een plantaardig dieet. Dat KAN de mens namelijk wel. Wat ik stel is dat het NIET GEZOND is om op een plantaardig dieet te leven en wat ik óók stel is dat het lichaam grote hoeveelheden plantaardig voedsel heel slecht verteerd, waar wel zo ongelofelijk veel studies naar zijn verricht dat ik eerlijk gezegd geen ene bal geloof van uw studiepretenties. Basale menselijke fysiologie toont al aan dat ons spijsverteringsstelsel niet gemaakt is voor grote hoeveelheden plantaardig voedsel. We zijn geen koeien met 4 magen onmisbaar in het verteringsproces van planten.

  Het menselijk lichaam is gemaakt om op (superieure dierlijke) vetten te lopen. Plantenvoer in een mensenlijf is als diesel in een benzineauto.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).