Frites Atelier van Sergio Herman in Utrecht gesloten | De Utrechtse Internet Courant Frites Atelier van Sergio Herman in Utrecht gesloten | De Utrechtse Internet Courant

Frites Atelier van Sergio Herman in Utrecht gesloten

Frites Atelier van Sergio Herman in Utrecht gesloten
Het pand waar Frites Atelier gevestigd was.
De Utrechtse vestiging van snackbarketen Frites Atelier van topkok Sergio Herman is gesloten. Het concept zou niet werken in het pand aan de Steenweg. Volgens CEO Pieter Munten is het gebouw, waar de zaak in 2016 opende, te klein.

De Utrechtse vestiging van snackbarketen Frites Atelier van topkok Sergio Herman is gesloten. Het concept zou niet werken in het pand aan de Steenweg. Volgens CEO Pieter Munten is het gebouw, waar de zaak in 2016 opende, te klein.

Ruim drie jaar geleden ging de eerste zaak van Frites Atelier open in Den Haag. Het concept van topkok Sergio Herman gaat uit van fast-food, maar dan wel van topkwaliteit. Er openden meer winkels, waaronder in Utrecht, Arnhem en in de Belgische steden Antwerpen Gent en Brussel.

Snackbar

De zaak in de Utrechtse binnenstad ging in september 2016 open. Sinds deze maand is de snackbar weer gesloten. CEO Pieter Munten laat in een reactie weten dat het pand te klein was en dat daarom het concept niet goed tot zijn recht is gekomen. De grotere locaties in België zouden beter werken.

Op de website is te lezen: “Het resultaat van onze Belgische ateliers laten zien dat meer zitplekken en een breder assortiment zorgt voor een gezondere business case waarop we verder willen bouwen. Met onze grotere Belgische ateliers hebben we ons perfecte expansiemodel gevonden.”

Frites Atelier laat wel weten nog te zoeken naar een groter pand in Utrecht om weer een vestiging te openen.

36 Reacties

Reageren
 1. wollie

  topkwaliteit..? voor mij eens maar nooit meer. Die zaak op de vinkenburgstraat snapt het gelukkig wel.

 2. w

  zo’n concept doet het niet in een studentenstad, Beethovenstraat Amsterdam was beter geweest

 3. DeMens

  Zolang je lekkerdere friet en pindasaus kan krijgen bij de Febo of de Vinkenburgstraat verderop, tegen een normale prijs, gaat zo’n concept hier niet werken. Teveel studenten en nuchtere Utrechters voor zo’n omhooggevallen bakje patat.

 4. Trol

  Prijs kwaliteit is niet best. Maar met zitplaatsen is de beleving anders, dus wie weet. Ben er wel eens geweest, maar lachte toen per ongeluk het meisje achter de toonbank uit vanwege haar dappere poging de sausjes als iets bijzonders aan te prijzen.

 5. Bertje 030

  Overgewaardeerd bakkie friet, en inderdaad op de Vinkenburgstraat smaakt het stukken beter.

 6. Bertje 030

  Hudson Bay, plek zat!!!

 7. Henk

  Je kunt mensen maar zo vaak in de zeik nemen. Patat met een gouden vorkje prikken, blijft nog steeds een patatje.

 8. Scherpschutter

  Zonde. Op Heston Blumenthal’s patat na het beste patatje dat ik ooit at!

  Er is geen plek voor hoogvliegers in de tamelijk barbaarse culinaire Broodje Mario cultuur die Utrecht arm is…

 9. Joke

  Tussen 2 zaken in, die de beste frites van nederland verkopen, dat win je nooit, en dat is ook terecht!

 10. Hr. H. de Korte

  Er is m.i. maar één reden dat die patattent vertrokken is nl. het produkt was NiET lekker en dan ook nog die kouwe drukte!

 11. Patatzak

  Frites atelier 020…… Laat maar

 12. Robbert

  Tis friet…

 13. Van Puffelen

  Zonde. Wij hielden er vaak standing dinner met de familie tijdens de kerstdagen. Patatje Ree met Chocoladesaus en een Zinfandel wijntje. Puik tentje, zonde.

  Ps: Het werkt dus wel in Gent. Ook een barbaarse studentenstad. Maybe hebben die Belgen gewoon meer goesting in frieten.

 14. Patatje

  Veel te duur
  Veel te veel kruim
  Daar trapt Utrecht niet in

 15. Jelle

  De friet was prima, de sausjes waren lekker. Maar niet zo veel beter dat ik er drie keer zoveel voor wilde betalen als bij de andere, ook prima, friettenten in de buurt. Kwestie van vraag en aanbod.

 16. Roberto

  Jammer ik hoop dat je terug komt Aander plike hoop ik

 17. Jos

  Grappig dat hier allemaal mensen, die nu dus bewezen EN niet kunnen lezen EN niet kunnen nadenken (en het zijn de usual suspect reaguurders) allemaal vanuit eigen frustratie redenen bedenken waarom de zaak zou moeten sluiten. Nou, het is allemaal niet waar. Ze zoeken gewoon een beter pand. Blijven dus gewoon in Utrecht

 18. Frans b s

  Allee das te zeggen hee

 19. Angelique

  Ah jammer. Was inderdaad wel duur, maar vond het een aardige afwisseling op het aanbod.

 20. Hadek

  Wat? Geen Michelinpatat meer in Utrecht, hoe moet het nu verder?

 21. Gerwin

  Dat is 1, nu de ‘croquette boutique’ nog.

 22. Herman

  Wat een flauwekul!
  Tegenwoordig pikken mensen veel en betalen gerust 5 euro voor een bakkie koffie, toch kun je soms je hand ook overspelen. Zoals deze kok die zichzelf ook zo graag in de belangstelling ziet.

 23. David

  De prijs even daar gelaten, de friet was lekker. Goede smaak van het gebruikte aardappel ras. De sausen waren zeker lekker. En ik ga Er vooralsnog vanuit dat ze dagelijks vers werden gemaakt. In tegenstelling tot de fabrieksrotzooi met te veel suikers en zout. En echte verse mayonaise heeft nml zo veel meer smaak. Alleen wel wat zuurder en zeker niet zo zoet als wat wij verstaan onder fritessaus of mayo. De pindasaus was ook veel beter dan de kant en klaar remia drap. Heerlijk die verse limoen rasp erover heen op het laatst. Maar goed ben dan ook een kok in opleiding en gefocust op smaak en verse producten. Wat mij erg tegenstond was dat er veel te weinig zit plaatsen waren. Nederlands en culinaire, dat gaat niet vaak samen. Ons uit eten cultuur is binnen 60min voor-/hoofd-/nagetecht naar binnen schuiven. We willen niet te lang wachten op ons eten dus verse bereidingen schieten erbij in. Mocht ik ooit zelf iets openen dan zal dat in de buurt van Parijs zijn, als ik een mijn Franse vriendin tzt daar gaan wonen. Daar staan elke dag rijen mensen (vanaf 19u) op de stoep te wachten voor goede restaurants. Tip voor de NLer in Parijs. Ga voor 7u een restaurant in of reserveer. Bon appétit.

 24. Yoshua

  Begrijp best dat die zaken in België storm lopen en gigantische omzetten maken.
  In België eten ze altijd al friet.
  Een frietzaak in Utrecht loop ik straal voorbij, je kan een paar meter verder gewoon een lekker patatje kopen.
  Denk dat ze het ook wel goed zouden doen in Limburg daar eten de mensen liever friet dan patat.

 25. Cico

  Ik ben opgegroeid nabij de Belgische grens en heb me altijd verbaast dat men boven de rivieren zo snel tevreden zijn met middelmatige, ingevroren fabrieksfriet. Of middelmatig, het is zo’n beetje het laagste niveau. Smakeloze aardappel en alleen knapperig vanwege een ‘speciale coating’. Allemaal gelige frites en een mierzoete fritessaus erop (aangelengde mayonaise).

  Terecht wordt er veel opgemerkt over de scheve prijs/kwaliteit verhouding van deze zaak en het gebrek aan zitplaatsen. Maar er is zeker plek in Utrecht voor goede frites, na het verdwijnen van zaken die hun eigen frites sneden (Broodje Ploff, Bram Ladage, Hollandsche Hoek).
  Vinkeburgerstraat en Manneke Pis zijn bij mijn weten de enige concurrenten in de hele binnenstad. Maar die eerste heeft nogal een kleine porties en ook geen zitplaatsen, de tweede serveert alleen die dikke ‘Vlaamse’ frites (persoonlijk niet mijn voorkeur).

 26. 19Bentje48

  Leuk geprobeerd, maar van te voren niet goed nagedacht.

 27. arbeider

  Lekkere patat hoor, ook de saus….iets te duur, maar goed dat krijg je door die torenhoge huurprijzen in de stad. Dat is uiteindelijk niet vol te houden.

  Van mij mogen ze terug komen in de binnenstad, maar wel met de naam:
  Frites Atelier 030!

 28. isabelle

  Tja, als je een halve aardappel wil verkopen voor 5 Euro, dan gaat dat inderdaad niet lukken Sergio!

  Enne…hele goede patat, biologisch, zelfde aardappel als van het peperdure Frites Atelier en de Vinkenburgstraat tref je ook aan bij Thijs op de Biltstraat. Met porties die zeker twee keer zo groot zijn als het minipuntzakje van de concurrent. Effe een stukje doorlopen. Is de moeite waard!!

 29. Rob H.

  Lekker frietje hoor, maar als ik er zoveel voor betaal, dan wil ik er ook wel een beetje netjes bijzitten. En dat kon daar niet. Dus hopelijk komen ze terug met meer zitplekken.

 30. Jantien

  Wat een tegenvaller , teveel verbrande aardappelsnippers.

 31. Fridta

  @ Jos

  Jajaja, naïeveling. Dat zeggen ze….

 32. bee

  ik maak zelf friet en daar kan geen 1ne zaak tegenop.

 33. peter R.

  Echte friet bak je in rundvet oftewel ossewit (te koop bij de Jumbo). Maar dat schijnt niet meer te mogen van de gezondheidsmaffia en ook Sergio durfde dat niet aan..

 34. w

  @Jos
  dus u neemt klakkeloos aan wat het bedrijf aangeeft als de reden van sluiting?
  en vervolgens verwijt u anderen dat zij niet nadenken haha!

 35. Pieter Martens

  Jammer, het was een mooie toevoeging aan het hele fritesspectrum. Ja, prijzig, maar als je dat er niet voor over hebt dan kun je gewoon verder lopen. Ik heb er geregeld genoten van een heerlijk bakje. Ik snap wel dat het te klein is. Wachten op een vrijgekomen plekje aan een tafeltje is niet prettig, evenals lopen eten ….

 36. John

  Concept is zeker goed. Voor een keertje dan, want wel gewoon duur voor een patatje. Maar prima zaak om eens iets verrassend anders te proeven.
  Reden om er niet vaker naar toe te gaan was juist de te krappe ruimte. Als ze een grotere zaak habben zou ik niet inzien waarom het geen succes zou kunnen zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).