Geen enkel Utrechts restaurant in de top 100 van de Lekker500 - De Utrechtse Internet Courant Geen enkel Utrechts restaurant in de top 100 van de Lekker500 - De Utrechtse Internet Courant

Geen enkel Utrechts restaurant in de top 100 van de Lekker500

Geen enkel Utrechts restaurant in de top 100 van de Lekker500
Vito Reekers aan het werk in de keuken van Karel 5. Foto: Archief DUIC / Robert Oosterbroek
Het culinaire tijdschrift Lekker heeft vandaag een lijst van de honderd beste restaurants gepubliceerd. Er blijkt geen Utrechts restaurant te zijn opgenomen in de top 100.

Het culinaire tijdschrift Lekker heeft vandaag een lijst van de honderd beste restaurants gepubliceerd. Er blijkt geen Utrechts restaurant te zijn opgenomen in de top 100.

Utrecht heeft ook al sinds 2012 geen restaurant met een Michelin-ster meer. Destijds was het Karel 5 dat voor het laatst een ster voor Utrecht binnenhaalde.

Later wordt de volledige lijst met vijfhonderd restaurants bekendgemaakt. Het is de veertigste editie.

DUIC stelde vorig jaar nog de vraag aan een aantal betrokkenen: Kun je in Utrecht nog op niveau eten?

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Op zich vreemd. Er zijn toch echt wel een paar (oke, niet veel) restaurants in Utrecht die zich goed kunnen handhaven op hoog niveau. Wellicht dat Lekker wegens de stadsboulevard er niet in is geslaagd Utrecht in te komen 🙂

 2. Ben

  Pijnlijk! Toch zijn (en waren, zoals vaartse rijn) er een aantal plekken waar je lekker kan eten en goed bediend wordt. Maar de spoeling is dun.

 3. Dirk

  Wat er eigenlijk aan de hand is: geen enkel Utrechts restaurant heeft het tijdschrift Lekker betaald om opgenomen te worden in de selectie en om dus kans te maken om in de top 100 te komen.

 4. Johan

  Dorre culinaire woestijn, die studenten- en startersstad.

 5. gerben

  Ik denk dat Heron, Podium en het Ketelhuis zeker top-100 materiaal zijn. Vaartsche Rijn was dat ook. Nou ja. Voor wat het waard is…

 6. Lin

  Eigenlijk zou alleen Podium in aanmerking kunnen komen. Gedurfde keuken niet overal geheel geslaagd en uitstekende bediening. Daarnaast zijn er een paar zeer acceptabele (Jardin, WT, Simple o.a.).
  Helaas is de realiteit dat Utrecht ver achter blijft qua smaakbeleving en originaliteit en zeker ook in de bediening. Het is, langzaam, aan het verbeteren maar bijvoorbeeld het door iemand op Facebook genoemde Fico is op zijn best een ok restaurant met potentie.

 7. W

  @Lin helemaal eens. Over Fico dat vraagt ook op zijn best 1/3 van de prijzen van een top100 restaurant. Dat is een keuze en geen ambities in de richting van Lekker top100, erg verstandig denk ik in het Utrechts bestedingspatroon.

 8. W.H.de Groen

  Teveel goudzoekers in een branche waar liefde voor het vak voorop moet staan.
  En wanneer je daarbij je gasten serieus wil bedienen zijn hier sociale vaardigheden voor nodig die je niet even uit een boekje gaat halen.
  En wanneer je prijs en kwaliteit icm met die vaardigheden weet te combineren ben je een winnaar.En daar heb je geen Michelin sterren voor nodig.

 9. Lachende Frans

  En El Quaterijne Mariaplaats dan?? Hoog nivo en uitstekende bediening.

 10. Raggende Hans

  Goed punt Frans! Vergeet ook restaurant De Oaseboom niet, een onderschat staaltje Utrechtse haute cuisine. Waarom die niet in de top 100 staat is echt een volslagen raadsel.

 11. Rob

  Laatst in Concours geweest,was niet verkeerd!

 12. Piet

  Tja het landschap is te middelmatig en daar steken er een paar iets bovenuit. Maar zeker niet genoeg om in de top100 van een lekker terecht te komen.
  Een Concours en Heron zijn prima als net boven het gemiddelde maar de enige echt culinaire toppers zijn L’ami Jac en Podium zelfs Wilhelminapark is niets bijzonders meer en kookt alleen voor zoveel mogelijk omzet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).