Grieks restaurant Rhodos sluit na 38 jaar: ‘De koek is op’ | De Utrechtse Internet Courant Grieks restaurant Rhodos sluit na 38 jaar: ‘De koek is op’ | De Utrechtse Internet Courant

Grieks restaurant Rhodos sluit na 38 jaar: ‘De koek is op’

Grieks restaurant Rhodos sluit na 38 jaar: ‘De koek is op’
Het Griekse restaurant Rhodos gaat na 38 jaar sluiten. Het restaurant zit aan de Oudegracht naast Stripwinkel Blunder. De familie zegt dat de koek op is. 

Het Griekse restaurant Rhodos gaat na 38 jaar sluiten. Het restaurant zit aan de Oudegracht naast Stripwinkel Blunder. De familie zegt dat de koek op is. 

Rhodos laat op Facebook weten dat de sluiting van het restaurant met pijn in het hart is. De kok en eigenaar, Lakis, is drie jaar geleden ziek geworden. Hij werd wel beter en was weer als kok aan het werk, maar hij was niet meer zo fit als hij ooit was.

“Deze periode heeft ook zijn tol geëist van de rest van de familie, de koek is op”, schrijven Lakis, Sofia, Debbie en Kosta in een gezamenlijk bericht. “Daarom hebben wij met pijn in ons hart besloten om het restaurant te sluiten.”

Er komt een nieuw restaurant in plaats van Rhodos. De laatste dag van het restaurant is zondag 31 maart.

7 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Wie gaat er nou dan ook naar de griek om koek te eten. De giros is op, dat zou beter passen. Souflaki, Souzouki, Baklava. Maar geen koek 🙂

 2. Binnenstadbewoner

  Ben benieuwd wat er nu komt. Misschien een hip speciaalbier cafe. Zou wel leuk zijn.

 3. Leon van den Berg

  Wat erg! Deze mensen koken met liefde en dat is ook te merken aan de kwaliteit en de smaak van het eten. Nergens in Utrecht beter! En ook lieve mensen die je echt het gevoel geven dat je bij hun in de huiskamer eet. Als ik in Utrecht moest zijn at ik altijd daar. Zal dit restaurant missen. Die pijn in het hart dus ook bij hun klanten! Liefs voor julle allen en een mmoie toekomst nog samen!

 4. Hans

  Wat jammer!! Een authentiek Grieks restaurant sluit zijn deur. Bijna veertig jaar geleden was dit een van de restaurants die de duffe Utrechtse eetcultuur opfriste en leven in de brouwerij bracht! We zijn de Griekse restaurants van het eerste uur veel dank verschuldigd want zij hebben de weg bereid, samen met de eerste Italiaanse – en op de Balkan geinspireerde eetgelegenheden, tot een rijkere eetcultuur in onze stad. Waarbij aangetekend moet worden dat je je bij ‘de Griek’ altijd extra welkom voelde wegens het traditionele glaasje ouzo vooraf, ‘on the house’. Ik wens de eigenaars van Rhodos veel goede herinneringen toe aan deze mooie periode en natuurlijk een goede gezondheid!

 5. JdV

  @binnestadbewoner: Ja want cafe Belgie aan de overkant heeft tenslotte alleen maar Heineken.

 6. Buitenwijkbewoner

  @Binnenstadbewoner
  Biercafe? Ik ben meer op zoek naar wijnen! Sterker nog, spannende wijnen lijkt mij een gat in de markt!!

 7. Katja

  @JdV; kun je niet wat gevoeliger reageren ?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).