Broers maakt na 25 jaar plaats voor nieuwe zaak | De Utrechtse Internet Courant Broers maakt na 25 jaar plaats voor nieuwe zaak | De Utrechtse Internet Courant

Broers maakt na 25 jaar plaats voor nieuwe zaak

Broers maakt na 25 jaar plaats voor nieuwe zaak
Broers. Foto: DUIC / Marlot van den Berg
Het café en restaurant Broers gaat sluiten. Wes Schreutelkamp en Joost Bergsteijn van WT Urban Kitchen zijn vanaf 1 december de nieuwe eigenaren van Broers aan het Janskerkhof. Tot 21 januari blijft Broers bestaan in de huidige vorm, maar in de eerste week van maart 2018 opent daar een nieuwe zaak onder een nog geheime naam.

Het café en restaurant Broers gaat sluiten. Wes Schreutelkamp en Joost Bergsteijn van WT Urban Kitchen zijn vanaf 1 december de nieuwe eigenaren van Broers aan het Janskerkhof. Tot 21 januari blijft Broers bestaan in de huidige vorm, maar in de eerste week van maart 2018 opent daar een nieuwe zaak onder een nog geheime naam.

“Het concept dat we gaan introduceren is vernieuwend, zoiets kennen we in Utrecht nog niet”, vertelt Schreutelkamp. “Het wordt iets totaal anders dan wat het nu is. Wel behoudt het de middag- en avondfunctie zoals we dat van Broers al 25 jaar gewend zijn.”

Het pand zal tijdelijk sluiten om vijf weken lang verbouwd te worden. “Sommige elementen zullen blijven, sommige zullen gaan. Het is een prachtige locatie en een prachtig pand, en die willen we eer aandoen.”

Wat er precies voor in de plaats komt, houden de heren nog even geheim – dat maken ze in de loop van de komende weken bekend.

27 Reacties

Reageren
 1. Luuk Upuuk

  Kan ik dan weer met mijn kinderwagen met kleine erin normaal over de stoep lopen? En hoeft zij dan geen nicotinedampen meer in te ademen? O ja en voor de verslaafde rokers en drinkers die nu boos willen reageren; waarom zou IK ergens anders moeten gaan lopen?

 2. Berk

  Rustig maar Luuk

 3. Jos

  Haha ok

 4. Jaap

  Hmmmm… Asian streetfood en festivalfood zijn de nieuwe trends dus gok op 1 van die 2 ontzettend ‘vernieuwende’ ideeën. Wel erg fijn dat broers eindelijk weggaat, wat een ellendig slechte zaal is dat!

 5. Frank

  @ Berk, dat is precies wat Luuk bedoelt, boze reacties op een normale vraag..

 6. JdV

  @luupk upuuk; omdat het een door de gemeente toegestaan terras is en geen openbare ruimte? Je mag daar ook je caravan niet stallen of een plantenbak neerzetten bijvoorbeeld. Dus lopen doe je over de stoep en niet over een terras. Als je het er niet meen eens bent dat precies daar een terras ligt moet je de gemeente aanspreken. Zolang als het een terras is wordt het exact gebruikt zoals bedoeld, namelijk voor roken en drinken. Overigens pleit ik voor een kinderwagen en bakfiets verbod binnen de singels wegens het gebruik van asociaal veel ruimte te opzichte van normale gebruikers maar dat terzijde.

 7. BdV

  De doorstroming van het voetgangersverkeer wordt daar inderdaad behoorlijk gehinderd. Je zal er maar zitten, als schuldbewuste terrasbezoeker.

 8. WvR

  @Luuk Upuuk:
  Ik hoop het voor je.
  Dan kan je kleine eindelijk weer frisse uitlaatgassen inademen.
  Yumyum!

  En ik wil niet zo zeer rokers verdedigen, maar het argument “waarom zou IK ergens anders moeten gaan lopen” snijdt niet echt veel hout, en kan door iedere willekeurige deelnemer aan de discussie worden aangevoerd. Openbare ruimte enzo.

 9. Jarno Trulli

  Had Zussen een tijd geleden ook niet een revolutionair/onbekend in Utrecht/volledig vernieuwend/hypermodern concept? Iets met overdag en ‘s avonds bestellen waar je zin in had ofzo.

  Ik verwacht van de buren eerlijk gezegd ook 98% marketingpraat, 2% creativiteit. En dat zou nog een meevaller zijn.

 10. Berend

  Beter binnen blijven, Luuk. Overal giftige dampen. Als ze niet van rokers afkomstig zijn dan wel van al dat enge gemotoriseerde verkeer.

 11. Katja

  Ik vind het wèl jammer, fijne atmosfeer.
  Zal wel weer eens wat trendy inkomen, ipv kwaliteit (ze bestaan niet voor niets 25 jaar).

 12. Bert

  @luuk

  Omdat die horeca uitbater een terras vergunning daarvoor heeft en daar flink voor heeft betaald.

 13. Simon

  Top! De mannen van WT Urban Kitchen staan erom bekend zielloze commerciele concepten door de strot van Utrechters te douwen. Weer een plek waar ik niet heen hoef, scheelt weer keuzestress.

 14. BdV

  @JdV – Luuk heeft wel een punt wat betreft ‘lopen doe je over de stoep en niet over een terras’. Op deze locatie is het juist zo dat de stoep zich in het midden van het terras bevindt, tussen die twee rijen tafeltjes met stoeltjes. Daarbuiten begeef je je, al dan niet met kinderwagen of rollator, op fiets- en autogebied.

 15. Levensgenieter

  Er zijn normen voor de doorgankelijkheid van de openbare weg, in dit geval de stoep, voor voetgangers: breedte 1.5 mtr, geen hindernissen, veiligheid gewaarborgd. Dat laatste klopt wel bij Broers. De eerste twee absoluut niet. VHT zou moeten handhaven maar VHT is het verlengstuk van Citymarketing, de belanghebbende wethouders en horeca Utrecht. Beleidsmakers, uitvoerders, toezichthouders en handhavers zitten allen in een grote Darkroom waar vieze spelletjes gespeeld worden met de niet wetende en onmachtige burger

 16. Stephanie

  Een gezellige roker is geen onruststoker…. zeker niet op een terras met een lekker biertje! Azijnzeikende import die hun normatieve zogenaamde gelijk op anderen in de stad neer moeten leggen helaas wel…

 17. Bea

  Denken jullie er aan dat ik niet op de tocht zit s.v.p.?

 18. JdV

  Chapeau Stephanie ! Als niet-roker ben ik het helemaal met je eens.

 19. BW

  Even los van de discussie over roken (want roken is erg ongezond mensen!), het is natuurlijk best een aparte discussietechniek van ons Luuk om op voorhand vast geïrriteerd te zijn omdat er wellicht mensen zijn die boos op je zullen reageren. Iets met self fulfilling prophecy enzo…

  On topic: ben erg benieuwd naar dat vernieuwende concept wat we in Utrecht nog niet kennen. Het zal dan wel geen horeca zijn, want het schijnt dat dat al in Utrecht is.

 20. JdV

  @BW: Alcohol is ook erg ongezond, maar het gaat niet eenvoudig worden om als vernieuwend horeca concept geen alcohol te verkopen. Alhoewel dat juist wel weer het wereldschokkende vernieuwende deel kan zijn. Waarvan ik verwacht dat ze dan snel failliet zullen gaan. Wat dan wel weer het probleem van Luuk oplost want een failliet en gesloten horeca concept neemt geen terrasruimte in waardoor Luuk gewoon met bakfiets en kinderwagen schaamteloos al die open ruimte kan innemen.

 21. Pietjepaf

  @ Stephanie

  Nee, ware het niet dat al die rokers de godganse dag rook uit aan het blazen zijn die de rest van de wereld maar moet inademen, zeker als je achter een roker aanloopt of door een rookgordijn heen moet. Voor die mensen is het erg ongezond. En die mensen zitten daar vaak ook niet op te wachten. Daarnaast stinkt rook (en rokers vaak ook gigantisch). Ik ken genoeg mensen die niet naast een roker willen zitten. Rokers hebben dit vaak niet door, maar de rest van de wereld ruikt de hele tijd hoe erg vies rokers ruiken. Vanuit de mond, de poriën. Bah.

  Laten we het nog maar niet over rokers met kinderen hebben, die thuis roken. Dikke kindermishandeling en zo zou dit in mijn ogen ook berecht en bestraft moeten worden. Het is bewezen dat kinderen van rokers een (erg) verhoogde kans op astma en andere luchtaandoeningen hebben (over bloed- en vaatziekten nog maar te zwijgen).

 22. BdV

  Als groot liefhebber van het nuttigen van een hapje en een drankje, terwijl de rook van de buren in mijn gezicht waait, wil ik er even op wijzen dat in het commentaar van “Levensgenieter” eigenlijk alles staat wat er in deze stoep versus terras discussie ter zake doet, in tegenstelling tot diverse andere commentaren.

 23. JdV

  BdV: Het nuttigen van een hapje of drankje kan prima in een prachtig overdekte ruimte met tafels, stoelen en bestek. Bij de kenners ook wel bekend onder de naam restaurant. Daar hoef je absoluut geen enkele vrees te hebben voor blootstelling aan allerlei giftige stoffen zoals rook, uitlaatgassen of de adem/parfum/deodorantlucht van pietjepaf.

 24. BdV

  @JdV – Ja, dat klopt, in bepaalde gevallen een prima optie. Alleen zal dat met name bij aangenaam weer weinig veranderen aan de wat minder strategische ligging van het terras aldaar.

  Ik laat de giftige dampen discussie even aan anderen over.

 25. Kattenfan

  Wat gaat er met die kat gebeuren?

 26. Bas

  Nieuw concept; lekker roken binnen!!!

 27. WvR

  @Pietfjepaf:
  Ik ken genoeg mensen die zonder sigaret stinken. En daar niet eens moeite voor hoeven te doen, noch enige poging doen, of aspiratie hebben daar verandering in te brengen. Een adem die een gemiddeld zoogdier in coma kan doen raken, een lichaamsgeur die een nasaalplug nog helemaal niet zo gek doet klinken, en dat gewoon allemaal bij “normale” mensen.

  Moet ik weer door zo’n geurgordijn heen. God verhoede dat ze nog gaan lachen ook terwijl ik de buurt ben, daar wordt doorgaans een buitengewoon grote hoeveelheid niet te verteren lucht de wereld in geholpen. “H”-woorden zijn ook een geduchte opponent.

  Zijn er meer dan je denkt, en zeer zeker veel meer dan ik voor mogelijk had gehouden.

  Misschien ben jij er wel één.

  Zit ik helemaal niet op te wachten.

  En misschien ben ik er wel één, voor iemand anders.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).