Historisch Sluiswachtershuis aan Amsterdam-Rijnkanaal wordt horeca | De Utrechtse Internet Courant Historisch Sluiswachtershuis aan Amsterdam-Rijnkanaal wordt horeca | De Utrechtse Internet Courant

Historisch Sluiswachtershuis aan Amsterdam-Rijnkanaal wordt horeca

Historisch Sluiswachtershuis aan Amsterdam-Rijnkanaal wordt horeca
Beeld: gemeente Utrecht
Het Sluiswachtershuis aan de Oude Vleutenseweg in Leidsche Rijn wordt herontwikkeld tot horeca. Momenteel is het nog een woning, maar de gemeente zoekt een ondernemer die er horeca in wil beginnen.

Het Sluiswachtershuis aan de Oude Vleutenseweg in Leidsche Rijn wordt herontwikkeld tot horeca. Momenteel is het nog een woning, maar de gemeente zoekt een ondernemer die er horeca in wil beginnen.

Het Sluiswachtershuis is een cultuurhistorisch gebouw in Leidsche Rijn, aan het Amsterdam-Rijnkanaal, en eigendom van de gemeente. Het witte huis, met een stuk grond erachter, is omsingeld door bomen. Tijdens de bouw in 1937 was het huis nog aan de rand van Utrecht, maar door de komst van Leidsche Rijn ligt het huis nu centraal in de stad.

De cultuurhistorische en karakteristieke elementen van het huis moeten worden behouden. Het huis, samen met de nabij gelegen 19e eeuwse boerderij Roodnoot aan de Oude Vleutenseweg 33, is inmiddels de enige historische bebouwing in dit gedeelte van de nieuwe wijk Leidsche Rijn Centrum. Plannen van horecaondernemers kunnen worden ingediend tot 12 september 2018.

9 Reacties

Reageren
 1. Steve

  Ik zeg een sexclub met een sauna inclusief een restaurant voor de hongerige magen.
  Goede locatie voor deze branche en Utrecht heeft dan ook weer eens wat op dit gebied.
  Wie durft?

 2. Fred

  Leidsche Rijn zullen sommigen rekenen tot een buitenwijk van Utrecht, maar alleen vastgoedhandelaren zouden die locatie centraal in de stad durevn noemen.

 3. William Poutsma

  Zuidelijker, aan de Groenewoudsedijk lijkt een vergelijkbaar maar niet gewit sluiswachtershuis te staan…

 4. Simon

  Fred, geografisch gezien is het aardig in het centrum.

 5. Wim B.

  @Simon En dan staat de Domtoren zeker in een buitenwijk als we jouw redenatie volgen.

 6. Berk

  @Wim B Het centrum van de stad hoeft niet per se het geografische centrum te zijn…

 7. Simon

  Wim,

  Door de uitbreiding van de stad naar het westen is het geografische missen van de stad ongeveer bij de Douwe Egberts fabriek. Bijna 65 % van de Utrechters woont nu ook aan de westkant van CS. 1 van de grootste redenen dat de gemeente ook zo inzet op het uitbreiden van het centrum aan de Jaarbeurs kant. En het maken van een tweede hoofdingang aan die kant van Utrecht CS

 8. Cico

  Haha ‘centraal in de stad’. Wat een enorme makelaarspraat

 9. Gregor

  Je zit met de auto vanaf daar binnen 10 minuten op de Neude. Iedere zichzelf respecterende stad zou dat gedeelte gewoon tot centrum rekenen. Wat bekrompen om het centrum enkel binnen de singels te laten zijn. We zijn toch geen dorp meer?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).