De Nieuwe Garde Horeca Groep neemt Stan aan de Ganzenmarkt over en opent in juni het mediterraanse restaurant Maresia op deze locatie. De groep timmert al een tijdje aan de weg in Utrecht en heeft de afgelopen jaren het tapasrestaurant Sevilla en het Italiaanse restaurant Osteria Emilia geopend, en binnenkort komt daar ook het Franse Léo Léo bij.
De Nieuwe Garde Horeca Groep bestaat uit een verschillende horecaondernemers. “We hebben ooit gekscherend gezegd dat we vijf zaken in vijf jaar tijd willen openen. We zijn nu goed op weg. Tweeënhalf jaar geleden hebben we Sevilla geopend en binnenkort staat de teller op vier.”
Eerder deze week maakte de groep het nieuws bekend. “We hebben de locatie van Stan Utrecht overgenomen! Na tien jaar verdwijnt de naam Stan van de gevel, en wij staan te popelen om dit prachtige pand te transformeren tot een mediterranean wine & seafood bar”, schrijft de groep op sociale media.
Met dit idee vult Nieuwe Garde Horeca Groep naar eigen zeggen een gat in de markt. “We missen een mediterraans visrestaurant met de focus op verse vis en vegetarische gerechten. Dat is er nog niet naar ons idee en dat komt dus binnenkort op de Ganzenmarkt.” Als alles volgens planning verloopt opent Maresia in juni van dit jaar de deuren.
Stan
Stan opende ruim tien jaar geleden de deuren in het pand aan de Ganzenmarkt. “Vanaf 22 december 2024 zal Stan Utrecht niet langer geopend zijn. Na een mooie tijd op deze locatie hebben we besloten onze deuren te sluiten”, schrijft de overkoepelende organisatie.
14 Reacties
ReagerenEindelijk ondernemers met een visie en nieuwe energie in dit pand. Na de overname van Restaurant Company Europe (een private ecquity club die geld will verdienen met oa Happy Italy, Loetje en Stan om de hele groep vervolgens te verkopen) was de ziel uit de zaak.
Als ik het goed heb was STAN & CO een keten met meerdere vestigingen. Het was een best gezellige plek, redelijk groot, kwa inrichting meer zoals Amerikaanse bars.
Mooi initiatief! En hopelijk ook betaalbaar.
Een écht goed visrestaurant kan ik in Utrecht zeker waarderen!
Een niet te ingewikkeld concept, maar wel kwaliteit!
Ga eens kijken naar restaurant De Dagvisser aan de Tweede Haven Scheveningen, een fantastische zaak! Gezellig interieur en mooie schotels. En een geweldig wekelijks concept voor alleengaanden!
@max klopt, stan was van horecagroep Debuut (popo, Olivier, Stan, en meer). Debuut is enkele jaren overgenomen door een private ecquity die met een beperkt aantal concepten heel veel geld wil verdienen om de hele bups te verkopen. Stan Utrecht was geen franchise en had dus meer vrijheid om een eigen draai aan de zaak te geven dan de andere ‘Stannen’. Na de overname van RCE werd dit teruggedraait en verloor de zaak ziel.
Schaalvergroting, winstmaximalisatie en format/concept modellen lijken noodzakelijk om de overkill aan horeca levensvatbaar te maken. Maar op den duur is het ook voor die bedrijfstak de dood in de pot, omdat het rendementsdenken geen lange termijn visie toestaat.
Wat fijn, horeca en dan nog wel een groep met een vernieuwend concept, daar kunnen we niet genoeg van krijgen in Utrecht!
In de stad zit te veel te veel eettenten, je ziet door de bomen het bos niet meer.
Als er een mooie winkel de geest geeft, komt er een eettent voor in de plaatst, terwijl daardoor de winkel ervaring in de stad steeds verder afneemt.
Ik kom steeds minder in de stad, veel te veel van de zelfde winkels die elders ook zitten en dan ga je dus ook minder uit eten en ook minder lunchen buiten de deur en ik ben vast niet de enigste die er zo over denk. Ik zelf denk dat de concurrentie moordend is in de stad en een biertje van 18cl voor 3,70 is nou niet echt een koopje (dat is +/- 20 euro voor een litertje bier???).
ik merk dat er nogal veel ‘concepten’ neergezet worden: decor-inrichting die vaag moet doen denken aan waar het eten dan vandaan zou moeten komen, redelijke (??) keuken en inwisselbare oproep-studentjes in de bediening die bier amper van wijn kunnen onderscheiden en de hele avond fouten maken.
Ik vind dit nogal onpersoonlijk, en krijg het idee van een culinaire afwerkplek. Is dit waar Utrecht naar toe wil met de horeca: een paar ondernemers die alle horeca in handen hebben?
Los daarvan kan het eten best OK zijn hoor, maar willen we niet liever restaurants met de koks zelf als eigenaar ipv ketens/conglomeraten die recepten/concepten neerzetten en streven naar zoveel mogelijk restaurants ipv lekker en bijzonder eten?
Ga je toch lekker in je eentje thuis een biertje doen van Puffelen.
Een aantal malen gegeten bij het concept horeca in de stad.
Ik geloof best dat voormalig topvoetballers, acteurs, juristen, bankiers, op hoog niveau kunnen koken en uitgebreide productkennis.
Helaas staan ze nooit zelf in de keuken achter het fornuis, om klanten te verwennen met eigen culinaire hoogstandjes.
Het draait uitsluitend om hospitality en beleving.
Er loopt niemand die de hoogste kwaliteit wil leveren, zijn allemaal werknemers.
Het mag allemaal spic en span zijn, maar bediening die niets kan vertellen over wijn.
Het zijn moderne snackbars met fastfood als cashcow.
Karakterloze industriële wijze van horeca bedrijven
De eigenaar die aan je tafel zijn liefde voor het gerecht voor ons heeft gemaakt, ontbreekt, dat is een reden om terugkomen.
@WJM, dit kan ik alleen maar onderschrijven. Een mooi visrestaurant mist Utrecht al enige jaren. Helaas zal daar wel een reden voor zijn, maar ik hoop echt dat dit een succes wordt. De Dagvisser op Scheveningen kom ik ook graag.
Frank@@@ Dat doen we inderdaad steeds vaker bij familie en vrienden en steeds bij een ander en ik kan je zeggen dat het erg gezellig is en velen malen goedkoper en geen last van chagrijnige obers die niet eens een biertje kunnen tappen.
Beste Frank, als je geen leuke familie heb en geen vrienden, dan ben je inderdaad overgeleverd in jouw buurt liggende établissement.
@Van Puffelen. Als er teveel horeca is, waarom zitten de meeste zaken dan steevast vol? Zou het kunnen zijn dat andere mensen andere voorkeuren hebben, en dat dat gewoon okay is? Eet smakelijk!