Horecapaviljoen op het plein van Zijdebalen is klaar | De Utrechtse Internet Courant Horecapaviljoen op het plein van Zijdebalen is klaar | De Utrechtse Internet Courant

Horecapaviljoen op het plein van Zijdebalen is klaar

Horecapaviljoen op het plein van Zijdebalen is klaar
Het horecapaviljoen op het plein aan de Jongeneelwerf in Zijdebalen is opgeleverd. Het moet volgens de ontwikkelaars de blikvanger van de wijk worden. Er wordt nog gezocht naar een exploitant voor het paviljoen.

Het horecapaviljoen op het plein aan de Jongeneelwerf in Zijdebalen is opgeleverd. Het moet volgens de ontwikkelaars de blikvanger van de wijk worden. Er wordt nog gezocht naar een exploitant voor het paviljoen.

“Het paviljoen zal als eyecatcher een centrale ontmoetingsplaats in Zijdebalen worden en de levendigheid op het plein verder vergroten”, aldus Rogier Middelburg en Coen Klijsen, ontwikkelaars namens Hurks en Van Wijnen. Naar een exploitant wordt nog gezocht.

De achterzijde van het paviljoen is voorzien van historische kaartbeelden van de vroegere Bemuurde Weerd en het voormalige landgoed Zijdebalen. Het paviljoen is op het nieuwe plein aan de Jongeneelwerf, in het hart van de nieuwe woonwijk Zijdebalen.

Naast het horecapaviljoen komt er ook horeca in de voormalige Lubro-bakkerij. DUIC schreef eerder al over de plannen van horeca en kantoren in de voormalige broodfabriek van circa 1.250 m2.

Update vrijdag 10.00 uur: Enkele reacties onder dit artikel stellen dat Herbivore de exploitant zal worden van het paviljoen. Hoewel hier eerder inderdaad over is gesproken is dat van de baan. Er wordt dus nog gezocht naar een exploitant.

Gekoppelde berichten

18 Reacties

Reageren
 1. Joop

  Maar wanneer gaat het plastic folie er af?

 2. Dakhaes

  Hoe denkt men al die horeca vol te krijgen?

 3. Tim

  Leuk pandje, maar die grijze deuren zijn geen gezicht.

 4. Gerard Brugmans

  Ha, gelukkig weer wat nieuwe horeca erbij, was even bang dat we zonder kwamen te zitten. Nog even en er is voor elke binnenstadbewoner een eigen koffietentje, ben benieuwd wie dit nu weer tegen beter weten in gaat proberen te exploiteren…

 5. w

  toko mitra

 6. Count

  Folie? Dat is schaduw

 7. Gerben

  Ik hoop op een steakhouse! Vleesch!

 8. Robert

  Perfect idee, toko Mitra

 9. Coenraad V

  Hopelijk een zaak die veel vleesgerechten verkoopt.
  Broodjes braadworst met uitjes, varkens aan het spit, gegrilde kippetjes, salami worsten, satéstokjes, balletjes gehakt ….

 10. Koekfabriek

  Ziet er net uit als de ingang van een parkeergarage, maar voor de rest altijd leuk als er ook wat meer te doen is buiten het oude centrum.

 11. dorine

  Ziet er erg leuk uit, ook de zijkanten met historische afbeeldingen vind ik heel goed gedaan. Ik kan me voorstellen dat dit een fijne gelegenheid voor de buurt kan worden, met groot terras eromheen in het groen.
  Maar een horecavergunning zit er (nog) niet op, ik kon alleen de bouwvergunning vinden.

 12. Bas

  Is dit niet de verkeerde volgorde?

  Eerst bouwen en dan maar zien wie er in trekt.
  Zou mij niet verbazen als de eerste die er in komt niet heeft nagedacht over de locatie maar alleen het paviljoen en er dus na een korte tijd uitmoet wegens gebrek aan klandizie.

 13. Bill

  Erg leuk pandje, maar uit betrouwbare bron vernomen dat de huurprijs exorbitant hoog schijnt te zijn. En ja, zie er dan maar een toegankelijk horecatentje te plaatsen…

 14. Ties

  @Dorine. In het groen zeg je. Een paar hele hoge bomen zou mooi zijn, gezien de flats die er omheen staan……..CU2050.

 15. Dorine

  @Ties er staat een aantal plantenbakken, dat gaat wel groen worden als het een beetje doorgroeit. Ik ben niet veel weelderig groen gewend, dus ik vind een plantenbak al heel wat 🙂

 16. Fred

  3.000 euri’s p.m. excl. btw. Dat zijn heel wat kopjes koffie die je terug moet verdienen.

 17. Steve

  Is dit de ingang van het 1e metrostation in Utrecht?

 18. Bill

  @Ties: Flats? Wat hogere bebouwing, ja. Flats staan in Overvecht en Kanaleneiland.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).