Deze week meer duidelijkheid over horecazaak De Pomp aan de Croeselaan - De Utrechtse Internet Courant Deze week meer duidelijkheid over horecazaak De Pomp aan de Croeselaan - De Utrechtse Internet Courant

Deze week meer duidelijkheid over horecazaak De Pomp aan de Croeselaan

Deze week meer duidelijkheid over horecazaak De Pomp aan de Croeselaan
Het voormalige pompstation aan de Croeselaan. Archiefbeeld
Het voormalige benzinestation aan de Croeselaan staat nog steeds leeg, maar er lijkt na jaren van nieuwe plannen voorzichtig schot in de zaak te komen. NS, eigenaar van de grond, verwacht deze week een bruikleenovereenkomst te sluiten met de projectontwikkelaar.

Het voormalige benzinestation aan de Croeselaan staat nog steeds leeg, maar er lijkt na jaren van nieuwe plannen voorzichtig schot in de zaak te komen. NS, eigenaar van de grond, verwacht deze week een bruikleenovereenkomst te sluiten met de projectontwikkelaar.

Zodra deze overeenkomst is gesloten kan het pompstation worden omgedoopt tot horecazaak De Pomp. Ondanks deze positieve berichten is Marsja Meijer, één van de buurtbewoners en initiatiefnemers van De Pomp, sceptisch. “Al maanden worden dingen beloofd die uiteindelijk niet na worden gekomen. Toch probeer ik positief te blijven en te hopen op het beste.”

Ongeveer een jaar geleden koos de buurt voor het horeca-initiatief, en in april van dit jaar kregen omwonenden te horen dat ze konden beginnen met de invulling. Daarvoor moest alleen wel een bruikleenovereenkomst tussen NS en de projectontwikkelaar getekend worden.

Haken en ogen
“Zo’n overeenkomst is belastingtechnisch een administratief klusje met veel haken en ogen. Het kost tijd om dit zorgvuldig te doen, maar het is wel de verwachting dat we daar deze week een overeenstemming over bereiken”, zegt een woordvoerder van NS.

Deze week gaat NS weer om de tafel met de projectontwikkelaar. Ook Meijer heeft signalen ontvangen dat beide partijen vlakbij een overeenkomst zitten. De woordvoerder van NS zegt dat dit ook het streven is. “Het benzinestation heeft nu geen bestemming, en het moet gewoon een leuk ding worden.”

Ondertussen kijken de buurtbewoners nog steeds tegen een vervallen benzinestation aan. Meijer: “Het is frustrerend dat het zo lang duurt. Ik snap het ook niet, want De Pomp is maar een tijdelijke invulling van de plek.”

Het buurtinitiatief krijgt een vijfjarige vergunning voor de horecagelegenheid in het pompstation. Daarna moet de grond worden verkocht aan een projectontwikkelaar. Het voormalige benzinestation staat al jaren leeg, en het is net zo lang onderwerp van gesprek in de buurt.

D66

De gemeente zit aan tafel zit bij de overleggen tussen ontwikkelaar en initiatiefnemer, en speelt een faciliterende rol bij het mogelijk maken van het initiatief. Voor de Utrechtse afdeling van D66 duurt het nu wel heel lang voordat de buurtbewoners aan de slag kunnen. “Voor de initiatiefnemer van De Pomp is het noodzakelijk dat er nu op zeer korte termijn zekerheid komt.”

10 Reacties

Reageren
 1. Gerben

  Ik hoop dat het een hip koffietentje wordt met biologische hapjes.

 2. cas

  Ik denk dat de buurt wel blij is met die extra gratis parkeerplaatsen die er nu zijn.

 3. Monique

  Cas: je ziet inderdaad auto’s onder de overkapping staan, maar die zijn niet van de buurtbewoners, die zijn van het autoverhuurbedrijf dat naast het oude tankstation zit. Er kan niet geparkeerd worden door buurtbewoners.

 4. Simon

  @cas, vooral die autoverhuurder die daar zit.

 5. Jeroen

  Die parkeerplaatsen worden door de autoverhuur gebruikt, niet door de buurt

 6. cas

  Aah, oke, wist ik niet…

 7. Herman

  Dus als straks die hipsters op hun bakfiets in dat hippe koffietentje biologische koffie met een veganistische koek komen consuminderen dan moeten zij hun bakfiets ergens stallen?

  Zal we druk worden, want die autoverhuurder gaat zijn auto’s ook in de wijk parkeren als er een terras onder die overkapping komt.

 8. Simon

  @Herman, hipsters rijden op fixie’s.

 9. Cico

  Fixies zijn ook alweer mainstream geworden. Hipsters skaten nu op piepkleine Penny skateboards. Liefst van hout.

 10. Joerie te Vrede

  Een hip horecaconcept, met een vijfjarige vergunning. Die gaan ze niet uitzitten. Op een steenworp afstand zitten al tig hippe horecaconcepten, allemaal van doorgewinterde horeca-ondernemers. Waarom maken we er niet een tankstation van. De winstmarges liggen daarbij veel hoger. En als de buurt te hip is voor fosiele brandstof, dan maken we er toch een snellaadstation van..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).