Horecazaak in Utrechtse binnenstad opende illegaal de deuren; eigenaar beboet Horecazaak in Utrechtse binnenstad opende illegaal de deuren; eigenaar beboet

Horecazaak in Utrechtse binnenstad opende illegaal de deuren; eigenaar beboet

Horecazaak in Utrechtse binnenstad opende illegaal de deuren; eigenaar beboet
Bron: Instagramaccount Toezicht 030
Een horecazaak in de Utrechtse binnenstad was afgelopen week geopend voor bezoekers, terwijl dit vanwege de huidige coronamaatregelen niet is toegestaan. Agenten en handhavers hebben de eigenaar van de onderneming beboet.

Een horecazaak in de Utrechtse binnenstad was afgelopen week geopend voor bezoekers, terwijl dit vanwege de huidige coronamaatregelen niet is toegestaan. Agenten en handhavers hebben de eigenaar van de onderneming beboet.

Om welke zaak het precies gaat is niet bekend. Bij de politie kwam een melding binnen over een illegaal geopend horecabedrijf. Toen agenten samen met collega’s van handhaving poolshoogte gingen nemen troffen zij verschillende personen aan in de zaak.

Er werd onder andere gedronken en waterpijp gerookt. Toen de controle plaatsvond hadden twee bezoekers zich verstopt op het toilet. De eigenaar van de horecazaak kan binnenkort een boete verwachten.

Horecabedrijven mogen momenteel alleen geopend zijn voor afhaal.

31 Reacties

Reageren
 1. HArry

  Ik zeg Crowdfunding voor de verzetsheld van deze zaak! Zo triest dat ze verraden zijn. Oude tijden herleven.

 2. veer

  gewoon alles open gooien

 3. Anna

  Beetje vreemd, horeca mag niet open
  Maar het restaurant in het ziekenhuis mag wel open??
  je mag ook zitten aan tafeltjes om te eten en te drinken?
  Waarom mag dat wel, maar de gewone horeca niet, ik vind dat niet eerlijk?
  Alles open of alles dicht!!!

 4. Joop

  Integendeel HArry en veer.
  Flinke boete en de tent enkele maanden sluiten. Lastig doen over vergunningen.

 5. Repelstelen

  Wel een idee welke dit is. Die had sowieso al gesloten mogen worden.

 6. Binnenstadsbewoners

  Geef horeca een pink,,,ze trekken je arm uit de kom

 7. Lombokker

  Volkomen terecht, de regels zijn duidelijk genoeg. En dan ook nog zo’n smerige waterpijp, dan weet je zeker dat je wat oploopt als er ook nog anderen op zitten te sabbelen.

 8. Lava

  Wat Joop zegt. Dit soort lui zorgt er juist voor dat het nog langer gaat duren voor we weer met zijn allen open kunnen gaan. Zij zijn dus de verraders. Sluiten die hap, rechten verspeeld.

 9. Joop

  Niet alle maatregelen zijn helemaal logisch ten opzichte van elkaar, Anna. Maar dat heeft niets te maken met eerlijk of oneerlijk. Onze maatschappij zit nu eenmaal ingewikkeld in elkaar en je krijgt het nooit 100% “eerlijk” geregeld. In het geval van deze “horeca”gelegenheid ligt het helemaal duidelijk: die mag niet open. Bij overtreding dus boete en vergunning heroverwegen.

 10. Scherpschutter

  Wat een schande. Alsof er zieke 70+’ers in een shisha lounge komen…. Gooi open die handel.

 11. arjan S

  “Om welke zaak het precies gaat is niet bekend.”
  Wat is dat nou weer voor zin? Natuurlijk is dat gewoon bekent. Ik geef toe dat ik het nog steeds niet weet, maar zeg dat gewoon!
  Moet er eerst onderzoek gedaan worden om er achter te komen welke agenten waar en wanneer een horeca gelegeheid binnen zijn geweest?
  Zeg dan gewoon dat de locatie wordt niet bekent wordt gemaakt.

 12. Hans

  Okay Harry, trek jij je portemonnee maar. Wat een onzin zeg, de horeca mag gewoon nog steeds niet open om meer dan geldige redenen. Als ondernemers dan hun zaak toch open gooien dan is dat compleet voor eigen rekening, het is gewoon een vorm van wetsovertreding die de volksgezondheid in gevaar brengt en die dus werkelijk niets te maken heeft met ‘verzetsheldendom’.

 13. P. M.

  Ziekenhuishoreca ook sluiten en beboeten, door deze open te houden creëert men een rechtsongelijkheid terwijl in de grondwet staat dat iedereen gelijk is.
  Joop, je kan het wel 100%eerlijk krijgen door de regels voor iedereen gelijk te maken.
  Harry en Veer, alles open ok maar dan geen aanspraak maken op medische zorg in geval van besmetting met corona.

 14. Joop

  “Opengooien” betekent een flink deel van de bevolking ophokken omdat het dan voor hen gevaarlijk wordt.

 15. Hans

  P.M. Ziekenhuishoreca is wezenlijk andere koek. De afgelopen twee maanden kom ik door familiale omstandigheden regelmatig in een kleiner streekziekenhuis. Tijdens de bezoekuren is het restaurant inderdaad open, dit om het bezoek, wat dikwijls van heinde en verre komt, in de gelegenheid te stellen om even kort en zakelijk iets te eten en te drinken. Met recreatieve horeca heeft dit werkelijk niets te maken. Er is ook geen sprake van ‘aanzuigende werking’ want vrijwel niemand gaat graag naar een ziekenhuis om daar even een broodje te eten. Het is allemaal even functioneel. Het gaat hier doodgewoon om te kunnen voorzien in een noodzakelijke levensbehoefte. De grondwet heeft hier geen bal mee te maken.

 16. Realistisch

  Laten we de boel opengooien en dan gewoon iedereen die ziek wordt niet meer behandelen op de ic,dan krijg je op natuurlijke wijze wat meer ruimte in dit land.

 17. W

  Mijn moeder heeft mij geleerd als iemand v de brug, spring om er niet achteraan te gaan..
  Dus ook niet achter de volgzame kudde aan rennen zoals nu
  Maar de meeste die doen dat hier wel.
  Denken niet, na doen wat, ze opgedragen worden.
  Het is maar een dodelijk virus kinderen.. Leercer mee leven sluit je op als je vol met angst zit.. En ga leven als het, bedoelt is..
  Luister niet na kinderen zoals rutten die een landje runnen en geen enkele levens ervaring heeft
  Omg jullie behoren tot het zelfde soort als ik.
  Mens

  Shame on y

 18. Blondi

  Harry,

  Als oude tijden herleven hadden ze nu in de trein richting het oosten gezeten.

 19. Vak K

  De meeste reguurders zijn al gehypnotiseerd door de Rutte Doctrine, bang maken, onrust zaaien en vooral de media gebruiken in ruil voor scoops en natuurlijk publieksgeld.

  In Duitsland kwam pas naar buiten dat men met een strategie bezig was om de bevolking zo bang mogelijk te maken om de burgers er onder te houden. In Frankrijk is de minister van gezondheid voor hetzelfde voor de rechter gesleept.

  Ik hoor niemand waarom er een jaar na dato nog steeds geen extra corona ziekenhuizen zijn opgetuigd en extra medisch personeel word opgeleid, immers we horen al een jaar dat de ziekenhuizen het niet aan kunnen en we daarom op slot zitten!

  Of vind iedereen het wel best zo? makke en domme schapen zijn de meeste geworden.

 20. Bernhard

  @Joop: Klopt. Dat zou de juiste weg zijn. Het minste leed voor het grootste aantal mensen.

 21. Jankanerwatvan

  Wellicht die tent op achter clarenburg, naast de oude toko tegenover perry sport?

 22. jan

  Omdat Hugo de jonge 2000 mensen in het ziekenhuis veel vind moeten er 17 miljoenen mensen thuiszitten. De horeca moet perse kapot en hele gezinnen en huishoudens lijden financieel en psychisch onder het beleid. Het is idioot. Deze man die zijn zaak weer open heeft gedaan heeft groot gelijk.

 23. Katja

  Bij GYS op de ASW-Bethlehemweg kun je eten en drinken afhalen, maar vervolgens gaat iedereen op de muurtjes zitten er vlakbij. Hetzelfde geldt voor BUNK, er zijn tafels buiten, en ook daar dus. Buitenterrassen moet kunnen, maar dan wel de helft minder.

 24. W.

  @Vak K: Die noodhospitalen zijn destijds voor heel veel geld opgetuigd en niet altijd gebruikt. Ons eigen UMC Utrecht heeft overigens gewoon een calamiteitenhospitaal klaarstaan voor als dat nodig is, maar dat is nog niet het geval gebleken in de tweede golf.

  Dat we al een jaar horen dat de ziekenhuizen het niet aankunnen klopt bovendien niet. Er is in het begin van de crisis een piek geweest waarin reguliere zorg is afgeschaald en de IC capaciteit korte tijd in het geding kwam, maar dit is toen vrij rap hersteld. Een dergelijke piek hebben we dit najaar in mindere mate wederom gehad, maar ook nu lijkt de reguliere zorg weer steeds meer doorgang te vinden.

  Prima als je kritisch bent, graag zelfs, maar houd verwijten over domheid en bangmakerij alsjeblieft voor je als je voorbij gaat aan dit soort basale feiten.

 25. Utrechter

  Ben benieuwd hoe deze mensen reageren als ze ook familie verliezen aan corona. Plotseling ziek opname in ziekenhuis geen bezoek meer mogen ontvangen en in eenzaamheid sterven. Kijken of ze het nog steeds over een held hebben en crowd funding willen starten en het over psychisch leiden hebben van thuiszitters. En wat zal jullie mening zijn als je zelf of een familie lid opgenomen moet worden met corona.

 26. Kadoendra

  De overheid heeft een voorbeeldfunctie en daarom geeft de overheid zeer slechte signalen af door zelf geregeld wetten te overtreden.

  O.a bij de kinderopvangtoeslag.

  Bij de VVD is het inmiddels al jaren geaccepteerd dat zij stelselmatig de wet overtreden bij het financieren van hun partijkas.

  Zelf neem ik alle corona maatregelen zeer serieus, maar in hoeverre kan je andere burgers verwijten maken als zij de wet overtreden als er in Den Haag elementen zijn die zelf geregeld de wet overtreden?

 27. Bas hovers

  Nee scherpschutter. Er komen vast geen 70+ in de lounge. Maar wel jongeren die daarna weer naar huis gaan en daar ouders en grootouders besmetten. Het percentage mensen met Corona op de ic met een niet westerse achtergrond is al enorm groot. Hoe zou dat komen?

 28. Vak K

  @ K

  Als dat zo is als jij stelt, dan is er toch paniek om niets? en kunnen we veel meer versoepelen? en niet steeds de ziekenhuis en IC kaart trekken om maar in en lockdown en zelfs avondklok te blijven.

  Is niet kritisch, maar gewoon realistisch en gezond verstand gebruiken. Veel mensen prkken onderhand door de berichten vd Overheen heen!

 29. W.

  @Vak K: Hoezo? Het is toch problematisch als reguliere zorg niet door kan gaan en operaties uitgesteld moeten worden die (soms indirect) het verschil kunnen maken tussen leven en dood? De reguliere zorg is nu herstellende en ik kan mij best voorstellen dat je die beweging tenietdoet als je te snel weer versoepelt.

 30. Uw naam

  Ik chillde daar zo vaak, heel gezellig, laat je niet gek maken schaapjes 😁

 31. Jasper

  Het gaat er niet om hoe vol ziekenhuizen zijn, het gaat erom of het huidige zorgpersoneel het aan kan. Die zeer hardwerkende mensen kunnen niet meer aan dan dit en dat al meer dan een jaar. Als het gewone zorgpersoneel beter wordt betaald, hoi Rutte en consorten, dan was daar geen tekort ontstaan en had eventueel de reguliere zorg door kunnen gaan. Je zal maar meer dan een jaar moeten wachten op een nieuwe heup…

  En voor de mensen die het nog steeds zien als “het is maar een griepje”, waarom is bijkans de hele wereld dan in lockdown? Voor de lol? Mensen gaan dood, mensen raken banen kwijt, mensen hebben last van mentale problemen, etc., etc. en dat allemaal voor de lol. zeker.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).