Horecazaak Kauai opent in House Modernes in Utrecht Horecazaak Kauai opent in House Modernes in Utrecht

Horecazaak Kauai opent in House Modernes in Utrecht

Horecazaak Kauai opent in House Modernes in Utrecht
De internationale horecaketen Kauai opent de deuren in House Modernes aan de Lange Viestraat in Utrecht. Kauai serveert gezonde fastfood, zoals smoothies, salades, bowls, wraps en rauwe sappen voor ontbijt, lunch en diner.

De internationale horecaketen Kauai opent de deuren in House Modernes aan de Lange Viestraat in Utrecht. Kauai serveert gezonde fastfood, zoals smoothies, salades, bowls, wraps en rauwe sappen voor ontbijt, lunch en diner.

Op het menu onder andere een Acai Smoothie Bowl, Thai Crunch Wrap en Spicy Avo Bowl. Bedrijfsmanager Terrence Bos laat weten: “Wij begrijpen dat de Utrechter niet altijd zin of tijd heeft om te koken, maar wel graag goed en voedzaam wil eten. Kauai streeft ernaar gezond en lekker eten toegankelijk te maken voor iedereen.”

Kauai zat tot juli op station Utrecht Centraal, maar besloot daar dicht te gaan. House Modernes is de afgelopen tijd volledig gerenoveerd en verschillende ondernemingen hebben er de deuren geopend. Zo gingen eerder SoLow en Jamin open. Ook is er een grote fietsenstalling van de gemeente Utrecht met plek voor 900 rijwielen. Op een later moment moet ook nog de Aldi er de deuren openen.

26 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Ik zie dat ze diverse aanbiedingen hebben voor ontbijt. Dus dan gaan ze om een uur of 7 open? Of is dat meer voor millenials-ontbijt, zo vanaf half 10 of zo?

 2. Erwin

  Had liever gezien dat de toko weer zijn intrek had genomen in het gebouw.
  Wat moet een mens met al die smoothies. Bovendien kunnen ze wsl toch geen personeel vinden

 3. Mark Ramen

  Ik mis Toko Mitra!

 4. Scherpschutter

  Ik begrijp werkelijk niet hoe je jezelf een ‘health food concern’ kan noemen, als je vrijwel niets anders lijkt te serveren dan plantaardige rommel, aangevuld met koolhydraten (suikers). Inferieure brandstoffen voor het menselijk lichaam…Neem zo’n smoothie. Die bevat genoeg fructose om de suikerspiegel van een olifant op hol te doen slaan. Extreem ongezond.

  Maar goed. Ieder z’n ding natuurlijk. Of dit concept gaat werken in Utrecht vraag ik me wel hardop af. De marges zijn baggervet natuurlijk met al die goedkope ingredienten, maar er zijn echt maar een handjevol Macbook-Tesla hipsters te vinden in Utrecht die gevoelig zijn voor dit soort tentjes…

  Hoe dan ook; bonne chance en op naar baggervette winsten! Als altijd zal de markt oordelen, fair en genadeloos als ze is in al haar pracht.

 5. Erwin

  @jvd: de kift..?

 6. Baadmuts

  Lekker rauwe sappen!!!

 7. Massegast

  @Erwin — Ja, die toko was ok. Zullen we verder, als Utrechters onder elkaar, afspreken het gewoon Galeries Modernes te blijven noemen. Met dat House Modernes vliegt m’n tong steeds uit de boch, waor.

 8. JdV

  @Erwin: Nee hoor, van harte gegund. Zolang er ook maar niet zal worden geklaagd dat er geen geld overblijft voor woonlasten nadat de smoothies van 7 euro en de broodjes van 8 euro het stuk zijn betaald.

 9. Binnenstadsbewoner

  Toko mitra,,toko mitra ,,die wil ik terug

 10. Wim

  De toko minnaars zijn jullie al in de toko in het HC geweest daar kan je alles krijgen wat jullie harde begeerd, of zijn jullie allergies voor die plaats

 11. Meneer Harmsen

  @Wim: ja ik ben zeker alle toko ‘s afgestruind. Echter is de
  Kwaliteit niet te vergelijken met die van Mitra. En dat geld voor veel van die foodketens. Verder heeft HC niet meer te bieden dan sportzaken en wat doorsnee kledingketens inclusief kille sfeer. Jammer.

 12. Erwin

  @Wim: zit je nou werkelijk de “restaurants” in HC van vliegveldcateraar HMShost (eigenaar: het Italiaanse Autogrill) te vergelijken met een authentiek Indonesisch restaurant..?!?!
  Overigens ben ik niet allergisch voor HC maar probeer ik deze plek wel degelijk te vermijden. Naast mij blijkbaar nog vele anderen want zo geweldig loopt het daar niet.

 13. Koel Hoofd

  Er zit goeie toko op Croeselaan.

  @Scherpschutter
  “maar een handjevol Macbook-Tesla hipsters te vinden in Utrecht die gevoelig zijn voor dit soort tentjes…”
  Je weet toch dat de vrije markt door kapitaal gedreven wordt?
  Het zit er hier vol mee en er komen er ook steeds meer bij.
  Macbook-Tesla hipsters betalen ook grof geld voor de Utrechtse ouwe huisjes… de hipsters van toen zijn intussen al mid-career.

 14. bawang putih

  toko mitra, ik mis m niet, laffe smaken, ik ben indo en in Utrecht is geen goed authentiek indonesisch restaurant te vinden! de keuken is overal aangepast, veel milder en veilig, zodat mensen terug blijven komen.
  overigens was toko mitra meer een rumah makan, een toko is een winkel,
  zoals op croeselaan bijv.

 15. Wies

  @Meneer Harmsen: er zit een prima Aziatische supermarkt in HC: Amazing Oriental. Tevens te vinden aan de Straatweg. Overstijgt het niveau van de gemiddelde toko m.i.

 16. bawang putih

  in indonesie heb ik nog nooit een eetgelegenheid gezien die toko heet, behalve uit de tempodoeloe tijd, zoals toko oen in semarang, dat is hier in nl een beetje blijven hangen, een eetgelegenheid toko noemen, daardoor verwarren mensen bijv een toko op de croeselaan, met een eetgelegenheid, zoals ik hierboven veelvuldig lees.

 17. GeeWee

  Warung Anisah , Achter Clarenburg, is best een goed alternatief voor Mitra. En er staat naast Warung ook nog TOKO op de gevel 🤭

 18. Joey

  Bawang altijd het hoogste woord mbt indonesisch eten.
  Lieverd. ‘Indonesisch’ eten bestaat niet.
  We hebben weet ik veel hoeveel eilanden met zoveel andere eetculturen en gewoonten en gewassen etc.

 19. bawang putih

  @Joey
  onzin, in jouw geval zou er dus ook geen Italiaanse keuken zijn? die verschilt namelijk ook sterk per regio.
  een doorsnee Indonesisch restaurant IN nederland heeft vaak een mengelmoes van gerechten van verschillende eilanden, de rendang van Sumatra, de soto ayam van Java, de babi van Bali, enz enz, in die zin bedoel ik indonesisch, zoals het HIER wordt gebruikt, door de horeca met name

 20. Scherpschutter

  @bawang putih

  Honig zal het wel niet in het assortiment hebben, dus voor de Utrechter bestaat de fenomenale en ronduit unieke ‘Indonesische’ keuken niet.

  Utrecht. Capitol of the culinarian and cultural barbarians of the world.

 21. bawang putih

  @scherpschutter
  wow we zijn het zowaar met elkaar eens ;-), een unicum!
  de culinaire kennis gaat vaak idd niet verder dan conimex en honig…
  en Utrecht is culinair gezien een woestijn, uitzonderingen zijn op 1 hand te tellen..

 22. Cico

  @JDV: Millenials werken meestal, aangezien deze generatie 30-40 jaar oud is. Die hebben daar geen tijd voor.

 23. Cico

  Klopt, er is inderdaad geen Italiaanse keuken. Wel een Toscaanse keuken, Siciliaanse, Romeinse, etc. En dit was een argument -tegen- het versimpelen van Indisch eten. Wat een verwarring wederom op deze site.

  Maar het gaat zoals altijd om sentimentele nostalgie naar vRoEgEr. Dus Toko Mitra is de beste ooit, iedere naamswijziging is maar niks, jonge mensen zijn afschuwelijk. Ook al vieren ze de zegeningen van het kapitalisme met hun Apple-Tesla machines, dan is het nog niet goed. Ze drinken immers smoothies. Ongezond als appelmoes! Vroeger bekend als ‘appelenmoes’, wat uiteraard veel lekkerder is.

 24. Joey

  Bawang,

  Je begrijpt toch hoop ik wel dat de gewassen, eilanden, afstanden, culturen toch ook wel heel anders zijn in Indonesie tov Italie?

  En overigens klopt het ook nog redelijk, risotto is bv vooral in het noorden en zo nog meer meer dingen.
  Dit zeg ik als indo die 5 jaar in italie heeft gewoond 😉

  Maar ik kom ook gewoon graag bij blauw bv hoor, lekker eten hoeft voor mij niet onder een bepaalde noemer te vallen.
  Hoogstaand misschien niet, maar gewoon leuk/lekker

 25. W.

  Toko Mitra is zeker een gemis in het centrum maar wat betreft smaak prijs- kwaliteit verhouding komt het niet in de buurt van https://www.indonesia-asli.nl/
  op de Biltstraat kortom 10 min verder lopen 😉

 26. bawang putih

  @Joey
  ik ben in indonesie geboren en getrouwd met een italiaanse, je snapt niet helemaal wat ik bedoel met italiaans, het was maar een voorbeeld, het had elk land kunnen zijn, ik bedoel dat je bijna geen enkele keuken kan scharen onder het hele land, veel plezier bij blauw!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).