Het Ketelhuis en De Zagerij openen half april in oude Pastoefabriek - De Utrechtse Internet Courant Het Ketelhuis en De Zagerij openen half april in oude Pastoefabriek - De Utrechtse Internet Courant

Het Ketelhuis en De Zagerij openen half april in oude Pastoefabriek

Het Ketelhuis en De Zagerij openen half april in oude Pastoefabriek
Twee horecazaken openen half april de deuren in de voormalige Pastoefabriek op Rotsoord. Het Ketelhuis opent op 11 april en De Zagerij opent iets later, op 18 april.

Twee horecazaken openen half april de deuren in de voormalige Pastoefabriek op Rotsoord. Het Ketelhuis opent op 11 april en De Zagerij opent iets later, op 18 april.

Bij Het Ketelhuis kun je vijf avonden in de week terecht voor diner met een vast en seizoensgebonden menu met bijpassende wijnen. De Zagerij zal zes dagen in de week geopend zijn voor lunch, diner en borrel. De dinerkaart van De Zagerij zal klein zijn en snel wisselen tussen gezonde gerechten.

In het monumentale pand uit 1893 werden zo’n honderd jaar designmeubelen gemaakt door Pastoe. Invloeden van de voormalige meubelzagerij zullen in ieder geval bij De Zagerij terug te vinden zijn, in bijvoorbeeld het industriële uiterlijk en de authentieke ramen en hoge plafonds van de fabriek. Ook zal er bij de inrichting gebruik worden gemaakt van oud meubilair van Pastoe.

Naast horeca biedt de oude Pastoefabriek kantoorruimte aan diverse bedrijven uit de creatieve sector, zoals bedrijven voor webdesign, grafisch ontwerp en softwareontwikkeling. Ook maakt de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) sinds januari vorig jaar gebruik van het pand.

Het Ketelhuis is een initiatief van de ondernemers achter restaurant Simple, dat voorheen aan de Lange Nieuwstraat was gevestigd.

De entree van de restaurants is nog volop in aanbouw

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Johan

  Een keer bij Simple geweest. Daarna niet meer. Ik wil geen vast seizoensgebonden menu. Ik wil mijn eigen keuze kunnen maken. In dat ketelhuis zal ik dus niet komen.

 2. Nicknakken

  Wat gaaf dat er een tweede vestiging van Simple komt. Fiets vaak langs de Pastoe en wat een gave locatie om daar een fine dining restaurant te krijgen. In ieder geval twee adressen waar je top kan eten in Utrecht.

 3. jochem

  @Johan en wat moet de lezer met deze informatie?

 4. Jeroen

  Ik ben een keer bij Paradijs op het Vredenburg geweest. Daarna niet meer. Ik wil geen Chinees eten. Ik wil mijn eigen keuze kunnen maken. Beste Johan, als je dat wilt waarom ben je dan in godsnaam bij Simple gaan eten? Genoeg zaken waar je a la carte kunt eten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).