Hotels in Poortgebouw dit jaar open met ruim 300 kamers | De Utrechtse Internet Courant Hotels in Poortgebouw dit jaar open met ruim 300 kamers | De Utrechtse Internet Courant

Hotels in Poortgebouw dit jaar open met ruim 300 kamers

Hotels in Poortgebouw dit jaar open met ruim 300 kamers
Het Poortgebouw.
De hotels in het Poortgebouw, het middelpunt van Hoog Catharijne, gaan dit jaar open. Halverwege juni zal Hampton by Hilton openen met 193 kamers en eind dit jaar ook het Crowne Plaza met nog eens 142 kamers. Ook komen er vergaderzalen en een restaurant in het gebouw.

De hotels in het Poortgebouw, het middelpunt van Hoog Catharijne, gaan dit jaar open. Halverwege juni zal Hampton by Hilton openen met 193 kamers en eind dit jaar ook het Crowne Plaza met nog eens 142 kamers. Ook komen er vergaderzalen en een restaurant in het gebouw.

Madeleine van der Pauw, sales-directeur voor beide hotels, zegt dat het Hampton by Hilton deze zomer al open zal gaan en voor het eind van het jaar ook het andere hotel. “Ze zijn natuurlijk al wel begonnen in het Crowne Plaza, maar het duurt nog wat langer voordat de gasten daar kunnen overnachten.” De hotels zitten boven elkaar in het Poortgebouw, met Crowne Plaza in de top.

Het is volgens Van der Pauw bijzonder dat deze twee hotels een pand gaan delen. “Het Hilton (eigenaar van het merk Hampton) en InterContinental Hotels Group (eigenaar van het merk Crowne Plaza) zijn twee grote internationale ketens die nu samen een pand betrekken. Daarnaast is het Poortgebouw natuurlijk ook een heel bijzonder pand door de vorm en het uitzicht vanuit de kamers.”

Vergaderzalen en restaurant

Het Hampton by Hilton wordt een driesterrenhotel en het Crowne Plaza een viersterrenhotel deluxe. “Het concept van het Hampton is dat de kamerprijs voor de gasten inclusief ontbijt zal zijn. Bij het Crowne Plaza komt er ook een restaurant, bar en executive lounge bij. Daarnaast komen er ook een 7-tal vergaderzalen in het gebouw.” Het restaurant, de bar en de lounge zijn ook toegankelijk voor niet-gasten van het hotel.

De ingang van beide hotels zijn in het Hoog Catharijne te bereiken via de Stadskamer.

Gekoppelde berichten

17 Reacties

Reageren
 1. hilco

  Dus we hadden bij de herinrichting van dat gebied voor de groene optie gestemd, en nu wordt het hele stuk volgeplempt met beton en hotels zodat Utrecht dezelfde toeristen-overlast krijgt als Amsterdam?

 2. Erwin

  @hilco: ja

 3. Stadsie

  Inderdaad @hilco en @erwin, op een paar armetierige grassprieten na geen groen te bekennen en alleen bebouwing en asfalt…. #referendum #inspraakburgers

 4. M

  @hilco, ga maar vast een cursus chinees volgen.

 5. Inez

  Waar ligt de Stadskamer? En wat is het?

 6. Y

  Zo behoud je wel al het groen wat eromheen ligt.

 7. Marcel

  Het is griezelig lelijk als je deze foto’s ziet. Utrecht een oude stad die meedoet aan het lelijk worden van een oude stad. Dankzij bestuurders en commissie welstand en monumenten. Volkomen onmachtig sta je hier naar te kijken. Wederom haal je je schouders op, schrijft je mening hier op en dat is het. Te triest voor woorden.

 8. waldorff

  @hilco Maarten van Rossem legt t nog even uit wat er van die groene en laagbouw versie terecht is gekomen: https://www.youtube.com/watch?v=0Gz2KF7bBwQ

 9. Berk

  Goed voor de stad. “bijzonder pand door de vorm en het uitzicht vanuit de kamers.” Inderdaad een bijzonder uitzicht 🙂

 10. Rinke Doornekamp

  Marcel haalt me de woorden uit de mond. Het is om te huilen zo lelijk als het allemaal is geworden en ze zijn er nog trots op ook! Dat zogenaamde Poortgebouw lijkt op een uitvergroot stuk Engelse drop, totaal geen ruimtelijke visie. Het staat allemaal in het teken van het kapitaal en het kooplustige publiek.En het beloofde groen is in geen velden of wegen te vinden. Ik dacht toch dat groen Links de grootst partij was in Utrecht!

 11. w

  het lijkt wel of de cs- en jaarbeurszijde expres extra lelijk is gemaakt om de historische binnenstad er nog mooier op te maken, die missie is geslaagd haha, ik blijf maar lekker binnen de singels.. 😉

 12. thomasje

  Beste Inez,

  De Stadskamer van Utrecht is van eigenaar Klépierre en verbindt Hoog Catharijne met de historische binnenstad.

  Ofwel het hoge glazen gedeelte met twee roltrappen en de watereilanden waaronder de singel straks doorstroomt en waar de horeca terrasjes heeft. Waar je door een draaideur naar binnen kunt gaan als je vanaf Tivoli-Vredenburg komt en waar je naar binnen moet gaan als je via de nachtroute op het station wilt komen.

 13. WP

  Om maar even een tegengeluid te geven. Ik vind het allemaal best mooi en stijlvol! Het poortgebouw is bovendien helemaal niet zo hoog.

 14. jan scherjon

  Oerwoud van vormloze gebouwen ,geen enkele aan sluiting bij de oude binnenstad.
  En dan die dildo, als die toren nou 140meter hoog was dan was het een beetje
  spannend.

 15. G.H.

  Wat een negatieviteit zeg. Ik vind het er enorm op vooruitgegaan. Tot aan waar de oude bebouwing begint is het fris, open en het poortgebouw is een eyecatcher wat mij betreft vanwege de unieke vormgeving en inpassing.
  En ach, de Eiffeltoren werd na oplevering door de meerderheid ook afschuwelijk lelijk gevonden, en er gingen luide stemmen op om hem weer af te breken na de wereldtentoonstelling. Soms heeft een vernieuwend bouwwerk even tijd nodig om door het volk te worden geadopteerd ?

 16. bee

  er is groen verwijderd met de belofte dat er groen zou terug komen.
  het was weer te mooi voor woorden en nu kan er zelfs geen cactus meer geplaatst worden.
  alles op en in elkaar om zoveel mogelijk winsten te genereren meer is het niet.

 17. Cico

  @G.H. Een generiek hotel zal nooit iets unieks als de Eiffeltoren worden. Scheve vergelijking. Het is een blob met hokjes erin, geen baanbrekende technische vooruitgang (staal) met een iconische vorm (Eiffeltoren) naar aanleiding van een bijzonder evenement (2e wereldtentoontstelling)

  Voorts is de ‘negativiteit’ is terechte kritiek. Het groen in het referendum is verdraaid tot het water in de gracht. Wordt ook als groen gezien door de plannenmakers/lobbyisten.

  Het is een super-kapitalistisch pleziercentrum gericht op vreten, entertainment, hotels en shoppen voor toeristen. Het is typerend dat de architectuur zich 95% richt op het interne van Hoog Catharijne, aan de buitenzijde is er letterlijk nauwelijks iets verandert. Blinde plint blijft blinde plint, het is nog altijd een gure plek na 20 jaar.

  Vrijwel niets blijft er over voor de Utrechters zelf. Als ze de trein willen pakken is Hoog Catharijne met het kuierende publiek een grote belemmering. De voorzieningen voor de stad zijn systematisch eruit gesloopt, want ze geven geen winst voor de verhuurder. Lokale ondernemers? Nauwelijks meer aanwezig, alleen maar (buitenlandse) ketens met diepe zakken en een beursnotering.
  Dat armetierige parkje aan Smakkelaarsveld is nog erger geworden: geen parkje, maar een chaotische fietsenstalling. De bibliotheek is een fiasco geworden. Dus wat hebben we gekregen? Een spaghetti-brei aan infrastructuur met hoogbouw: beton en asfalt ipv groen.

  Die Stadskamer is een specifieke belediging, het heeft niks te maken met de stad en betekent niks voor de Utrechter. De stad is een decor geworden voor de reiziger en we moeten daarvoor applaudisseren?

  Voor mijn studie heb ik ooit artikelen geschreven over Bredero en Hoog Catharijne. Ik zie met lede ogen een grote herhaling van de stadsgeschiedenis met precies dezelfde fouten. Alleen zijn er dit keer geen monumentale gebouwen die verdwijnen, maar een interne verbouwing van een shoppingmall op kosten van de gemeenschap.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).