Howie Roll brengt plantaardige sushi naar Vredenburg in Utrecht Howie Roll brengt plantaardige sushi naar Vredenburg in Utrecht

Howie Roll brengt plantaardige sushi naar Vredenburg in Utrecht

Howie Roll brengt plantaardige sushi naar Vredenburg in Utrecht
De nieuwe sushibar Howie Roll is sinds een week geopend aan Vredenburg in Utrecht. Hoewel veel mensen bij sushi meteen denken aan vis, is hier uitsluitend plantaardige sushi te bestellen. Sushi komt hier in een ‘fastfoodmandje’ en is binnen enkele minuten klaar om op te eten. 

De nieuwe sushibar Howie Roll is sinds een week geopend aan Vredenburg in Utrecht. Hoewel veel mensen bij sushi meteen denken aan vis, is hier uitsluitend plantaardige sushi te bestellen. Sushi komt hier in een ‘fastfoodmandje’ en is binnen enkele minuten klaar om op te eten. 

Eigenaars Selwyn Maan and Oscar Claessen hebben de deuren van Howie Rolls net een week geopend. “We worden goed ontvangen door de mensen die ons vinden”, vertelt Selwyn. “Je merkt dat er veel mond-tot-mond reclame is. Veel mensen worden doorverwezen door een vriend of vriendin.”

Bij Howie Roll vinden ze een zonnig gekleurde sushibar. Een bestelling plaats je op het scherm bij de entree. Enkele minuten daarna ligt de sushi klaar in een mandje. Daarbij schenkt Howie Roll de drankjes van het Nederlandse siropenmerk Saru Soda.

Drempel verlagen

Selwyn en Oscar hebben al eerder samengewerkt. “Wij hadden een winkel in de Foodhallen en een franchise in Deventer. Uiteindelijk hebben we de dat achter ons gelaten en zijn we hiermee begonnen. We willen de drempel voor plantaardig eten verlagen door het snel, gemakkelijk en betaalbaar te maken.”

Howie Roll serveert dus geen ‘all you can eat’ california rolls met veel vis en mayonaise, wat volgens de eigenaars voor sommige mensen even schakelen is. Selwyn: “Ik denk dat dit nog niet bij iedereen in het patroon zit, niet iedereen snapt wat er hier gebeurt. Alles wat wij serveren is in huis gemaakt, vers. Zelfs onze vegan ebi garnaal wordt in huis gemaakt.”

Black Jack

Selwyn: “Mijn favo is de ‘Black Jack’ roll. Deze bevat jackfruit en heeft iets weg van een makreelsalade. De jackfruit komt uit een voedselbos uit Oost Afrika, dat werkgelegenheid voor vrouwen in Oeganda creëert.”

Dat de sushi van Howie Roll geen vlees, vis en zuivel bevat, wordt ook niet van de daken geschreeuwd. “Het is gewoon sushi, van plantaardige ingrediënten. Niet iedereen deelt dezelfde mening dat het sushi is. Maar iedereen is welkom. Wat wij willen, is duurzaam en maatschappelijk betrokken ondernemen.”


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg maken samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode en hebben daarbij jouw hulp nodig! Lees hier meer en bestel alvast een boek.

12 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Als je heel goed luistert, dan kun je tijdens het lezen van dit bericht de duizenden jaren oude ziel van het prachtige Japan nu zachtjes horen snotteren en wenen op de achtergrond…

 2. Hugo Aylva

  Dat mag zijn Scherpschutter, maar ik wens deze ondernemers baggervette winsten toe!

 3. Koel Hoofd

  Die jackfruit uit Oeganda komt met de CO2/NOx stoomboot hier heen.

 4. Theo

  Dat boeit helemaal niets, beste Scherpschutter. Baggervette winsten binnenharken is immers het enige dat telt, toch? Of ligt dat bij deze goudeerlijke ondernemer anders?

 5. De count

  SS, je vergeet deze ondernemers succes te wensen, en moddervette winsten. Ik wens ze het in ieder geval toe, ook al vermoed ik dat dit een korter leven beschoren is dan de jumbo aan het vredenburg

 6. Wies

  … om een matige grap, ja.

 7. Utrechtvoorutrecht

  @SS Ik hoor alleen het gepiep van een vastgeroeste conservatief? We weten het: u bent wars van innovatie. U vindt een wereld zonder 6-litermoteren, zonder vlees en zonder het neerkijken op minderheden een truttige wereld. Dat is prima. En u wilt zo vaak als mogelijk benoemen dat uw comfortzone extreem klein is. Ook prima. Sneu, maar prima.

  En dan ga ik eens die plantaardige sushi uitproberen. Ben benieuwd!

 8. Leon

  Leuk.

  @Sluipschutter: Ik hoor niks door de oorverdovende ruis van de slachtmachines die dag en nacht draaien. Maar misschien staat de wind in Stadskanaal net anders dan hier in Utrecht.

 9. Scherpschutter

  @Utrechtvoorutrecht

  “En dan ga ik eens die plantaardige sushi uitproberen. Ben benieuwd!”

  Niets waar ik me zo over blijf verbazen als de totale culturele en culinaire onderontwikkeling van de Utrechter. Sushi (‘zure rijst’) is per definitie plantaardig, soepkip! ‘Plantaardige sushi’ is een ronde cirkel. Dit overigens in tegenstelling tot een ‘vegan garnaal’, hetgeen een vierkante cirkel is. Weet je nou werkelijk niets van de Japanse keuken of sushi?

  @De count

  “SS, je vergeet deze ondernemers succes te wensen, en moddervette winsten.”

  Ik krijg het niet uit mijn toetsenbord in dit geval. Dit is in mijn beleving een wel zo grove schending van de o zo belangrijke integriteit in de Japanse keuken, dat ik het niet over mijn hart verkrijg. Wie opent er nu een sushizaak zonder ook maar de basis van sushi te begrijpen?

 10. c.in de horeca

  Ze moet heeeel veel vega sushi daar verkopen om de circa €10K per maand huur te kunnen betalen voor dat pand.

 11. Statler

  @Leon: leuk bedacht, maar het “slachten” van vis gaat handmatig en is behoorlijk geruisloos.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 12. Koel Hoofd

  @Utrecht voor Utrecht
  Plantaardige sushi is sushi zonder vis of ei…
  Dus ingredientje minder en hoger prijsje want plantaardig klinkt net weer wat duurder ecovriendelijk dan vega.

  @Theo
  Baggervette winsten?
  Niet met de huidige energieprijzen want ook sushi zonder vis/ei moet gekookt en gekoeld worden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).