‘IJskoude’ bezorgservice The Cool Market opgestart vanuit Utrecht ‘IJskoude’ bezorgservice The Cool Market opgestart vanuit Utrecht

‘IJskoude’ bezorgservice The Cool Market opgestart vanuit Utrecht

‘IJskoude’ bezorgservice The Cool Market opgestart vanuit Utrecht
De Utrechtse start-up ‘The Cool Market’ gaat vanaf 25 augustus ingevroren restaurantmaaltijden bezorgen. Door gerechten van de betere restaurants in te vriezen, kunnen ze door heel Nederland geleverd worden.

De Utrechtse start-up ‘The Cool Market’ gaat vanaf 25 augustus ingevroren restaurantmaaltijden bezorgen. Door gerechten van de betere restaurants in te vriezen, kunnen ze door heel Nederland geleverd worden.

Tom van der Wagen kreeg het idee voor de ‘ijskoude’ bezorgservice toen hij in zijn eigen vriezer keek. Daar bewaart hij vaak verschillende maaltijden. “Altijd makkelijk om in het drukke gezinsleven in te zetten.”

Van der Wagen is echter teleurgesteld in het aanbod van diepvriesmaaltijden in de supermarkt en online. Het zet hem aan het denken: wat als je een diepgevroren maaltijd van een goed restaurant kan bestellen? Het blijft lang goed en smakelijk, en logistiek is het makkelijker dan vers eten.

Landelijk

The Cool Market kan de restaurantmaaltijden dan ook door heel Nederland bezorgen. De eerste 170 proefpakketten vlogen in de voorverkoop de deur al uit. Vanaf 25 augustus gaat de website officieel live.

Wil je nu al spieken op de website van The Cool Market, dan kan dat hier.

15 Reacties

Reageren
 1. Eet smakelijk

  Aardig aan de prijs
  Lijkt sterrenrestaurants prijzen

 2. Lotte van der Ende

  Wat een goed idee, count me in!

 3. Scherpschutter

  Allemachtig, wat geniaal…Ik wou dat ik het bedacht had. Dit wordt op zeker een immens succes! Zeker gelet op de vriendelijke prijzen die ze hanteren. Een tientje voor een fatsoenlijke restaurantwaardige curry? Dat is bijna gratis! Een troeppiza van een fastfoodketen kost al snel het dubbele…

  Hier ga ik beslist eens even inslaan!

 4. WvR

  @Eet smakelijk:
  “Sterrenrestaurant prijzen”? Werkelijk?
  Ongeveer de prijs van een Big Mac Menu per persoon.
  Alleen dan echt voedsel.

  Het mag ook echt niks kosten voor sommige mensen…

 5. Koel Hoofd

  @WvR
  65 euro voor 4 tweepersoons vega maaltijden = ruim 8€ voor een portie groenten.
  Dat is wel duur.

  Maar verder wel eens met scherpschutter, een geniaal concept!

 6. Katja

  Al dat bezorggedoe is niet best voor het milieu. Ga zelf koken !

 7. WvR

  @Koel Hoofd:
  ruim 8 euro inderdaad per maaltijd voor 2 personen, 4 euro per persoon.
  En daar hoef je dan zelf niet over na te denken wat te eten, je hoeft er niet voor te shoppen, nauwelijks voor te koken, vrijwel niks af te wassen, en het wordt thuis bezorgd. Dat is het gemak waar voor je betaald.

  Je snapt neem ik aan dat het altijd duurder zal zijn dan alle voornoemde handelingen zelf verrichten.

  Hoeveel mag het dan maximaal kosten voor jij bovenstaande goedkoop vindt?

 8. Stamgast

  Is geen geniaal concept …Bestaat al eeuwen…. Even Google !
  Dus genoeg aanbieders om uit te kiezen.

 9. WvR

  @Katja:
  DUIC is niet best voor het milieu.
  Ga iets nuttigs doen.

 10. Hoera

  @WvR, ik ben het met je redenatie eens maar niet met je rekentalent. 65 euro voor 4 tweepersoonsmaaltijden is toch echt ca. 8 euro per persoon. Hoewel duurder dan 4 euro is het nog steeds een prima bedrag.

 11. WvR

  @Hoera:
  Hahahaha, ik ben het helemaal met je eens 🙂
  Blijkbaar in m’n enthousiasme een keer te vaak door 2 gedeeld, dank voor de correctie.

  En eens: Nog steeds een prima prijs wat mij betreft, en nog steeds goedkoper dan een Big Mac Menu EN gezonder.

 12. Arne Hilberts

  Het in natuurlijk zijn dat het bij deze aanbieder totaal anders is, maar wat ik tot nu toe ben tegengekomen is dat een “tweepersoons” maaltijd doorgaans ongeveer genoeg is voor 1 persoon. Het lijkt erop dat ze er vanuit gaan dat je zelf nog een mandje brood, een voorgerecht en een nagerecht erbij maakt

 13. Hoera

  @Arne:
  Tsja, dat vind ik lastig te beoordelen als ik de portionering nog niet ken van deze aanbieder. Dus je voorzichtige aanname is wat voorbarig. Daarbij is het juist goed om niet al te grote porties te eten, je kent de redenen waarschijnlijk wel.

 14. Bart van den Nieuwenhuizen

  Overheerlijk eten. Alles wat ik tot nu toe geprobeerd heb, is fantastisch lekker. De butter chicken, de pastasaus met eekhoorntjesbrood en truffel en de pulled beef springen er helemaal uit. Ruime porties, mooie gerechten en prima geprijsd. Grandioos idee.

 15. Cico

  De rekenwonders hierboven negeren het feit dat in een restaurant het vers voor je wordt bereidt, vervolgens opgediend op servies, kunstig opgemaakt en naar je tafel gebracht door een mens die daar speciaal voor is ingehuurd. Oh en je zit ook in een een decor dat speciaal voor jouw ervaring is ingericht, met schone toiletten etc. Dat soort details zijn in de prijs meegerekend en zorgen voor de ‘restaurant ervaring’.

  Linksom of rechtsom, dit is een diepvriesmaaltijd, in bulk gemaakt. Ik ben zeker geïnteresseerd, maar voor mij is dan 10-12 euro echt de max. En ik ga al helemaal geen ribeye of zoiets bestellen, want dat wordt uiteraard een droge lap aangezien je met vriezen altijd vocht verliest. Maar kom maar op met die stoofpotjes, hopelijk ook meer bijzondere gerechten en geen doorsnee lasagna’s en stamppotten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).