Internationaal een succes, maar O’Tacos-restaurant in Utrecht failliet Internationaal een succes, maar O’Tacos-restaurant in Utrecht failliet

Internationaal een succes, maar O’Tacos-restaurant in Utrecht failliet

Internationaal een succes, maar O’Tacos-restaurant in Utrecht failliet
Met honderden vestigingen in Europa lijkt de internationale keten O’Tacos een succes, maar dat is het niet geworden in Utrecht. Het restaurant is failliet verklaard en de deuren zijn dicht. Met de locatie in Utrecht aan het Stationsplein wilde het bedrijf voet aan de grond krijgen op de Nederlandse markt.

Met honderden vestigingen in Europa lijkt de internationale keten O’Tacos een succes, maar dat is het niet geworden in Utrecht. Het restaurant is failliet verklaard en de deuren zijn dicht. Met de locatie in Utrecht aan het Stationsplein wilde het bedrijf voet aan de grond krijgen op de Nederlandse markt.

De horecaketen verkoopt, zoals de naam al doet vermoeden, taco’s met een Franse twist. Klanten kunnen uit verschillende ingrediënten kiezen om zo een broodje te maken dat ook wel op een burrito lijkt.

Het Franse bedrijf was jarenlang bezig aan een sterke opmars en wist honderden vestigingen te openen in Europa. O’Tacos kreeg de nodige aandacht waarbij zelfs The New Yorker een lange uiteenzetting schreef over ‘The Unlikely Rise of the French Tacos’.

Ondanks alle succes en aandacht is het avontuur met het restaurant in Utrecht aan het Stationsplein niet geslaagd. Het bedrijf is failliet verklaard en de deuren zijn dicht.

Toch is het eten van O’Tacos in Utrecht en Nederland niet helemaal van de markt. Het bedrijf is namelijk een samenwerking aangegaan met de Nederlandse hamburgerketen Johnny’s Burger Company. Dit bedrijf heeft eerder dit jaar de franchiserechten opgekocht. Frituurwereld meldt dat vanuit de keukens van het hamburgerrestaurant ook bestellingen van O’Tacos geleverd worden. In Utrecht zijn de taco’s dus gewoon nog voor bezorging te bestellen.

23 Reacties

Reageren
 1. W

  Dit pleit voor de smaak van de utrechters

 2. Abe

  De donkere, gesloten was ook niet uitnodigend en ligt niet in de looproute. Vaak langsgelopen voordat ik door had dat hier een fastfoodzaak zat. Ook geen reclame gezien voor deze zaak wat het idee gaf dat ze er hier nooit hebben geprobeerd ee hier iets van te maken

 3. Scherpschutter

  Franse taco’s…Mon dieu. Er zijn Fransen en Mexicanen voor minder gelynched.

 4. Cico

  Ik gruwelde al van de foto’s op het menu. Weinig te maken met taco’s of de ‘Franse keuken’. Het zijn wraps met gefrituurde opties erin, badend in saus. En te duur voor de doelgroep ‘oudere hangjongere’, je concurreert dan met de Mac en KFC

 5. Steve

  Volgens de gemeente zou dit een bruisend plein worden.
  Het is gewoon een kill tochtig plein met veel zwerfafval en overlastgevers.
  Het nodigt ook niet uit om daar ff te gaan zitten.
  Iedereen loopt daar gehaast door elkaar heen van HC naar het CS of vice versa.
  Bovendien zijn de roltrappen daar ook regelmatig kapot of staan stil door vandalisme.

 6. Knuppel

  Jammer voor alle liefhebbers van kleffe taco’s met knakworst, kipkrokantjes, mayonaise en friet! Nu moeten ze alles zelf bij de frietboer door elkaar prakken.

 7. Nlz

  Tja. dat dacht Five Guys ook op meerdere plekken in het land. In Rotterdam, Tilburg, Leidsche Rijn zijn ze met aardig wat bombarie geopend, maar blijken we daar toch te… tja, is het eigenzinnig, is het zuinig voor te zijn als Ollanders.

 8. R

  wilde ik net zeggen W

 9. Sjaak Wansmaak

  @W: Het is mooi om ergens hoop uit te putten in het leven, hoe hopeloos de werkelijkheid ook is.

 10. W

  Dan hebben ze het nog lang volgehouden. Het zat op een lullige plek en ik heb er twee keer gegeten. Eén keer kort na de opening en dat was eigenlijk best prima. De tweede keer was een grote bende en chaos in die zaak en liepen alle bestellingen in de soep. Afgaande op de Google Reviews later nog veranderde er weinig

 11. Ex five guys medewerker

  Was wel lekker, maar geen slimme ligging denk ik. Zie je wel vaker rond het stationsplein. Hoge huur, dus besparen op personeel en dure prijzen, waardoor iedereen gewoon lekker naar de appie loopt.

 12. BdV

  Nee, de sfeer was ver van vrolijk. Het bestelproces was een ongemotiveerde ondervraging over wat wel en wat niet, minder enthousiast dan bij het doen van een aangifte op het politiebureau. Ook het product was niet direct iets om voor terug te komen. Een soort halve baksteen van samengeperste ingrediënten.

 13. Claire Obscur

  Genoeg voorbeelden van internationale ketens welke wel even dachten de Nederlandse markt te penetreren met de houding van dat vreten ze wel en het niet gered hebben omdat er totaal geen vraag naar is. Deze kan ook weer bij het rijtje. En dóórrr.

 14. LvH

  De laatste keer dat ik dar binnen was, was er veel overlast van jongeren die daar binnen gingen hangen en speels vechten zonder iets te kopen.

  De taco’s werden volgepompt met saus.

 15. Wies

  Die hele wand lijkt op een mortuarium. Wie gaat daar nou eten. Sowieso loop ik zo snel mogelijk over dat drukke gribusplein naar de trein. Kennelijk vinden meer mensen dit. Is ook niet de eerste wisseling van eigenaar geloof ik.

 16. W

  Het stationsplein doet niet onder voor de patatstraat van weleer in Hoog Catherijne. Wat een ranzigheid! Tegenwoordig neem ik maar de uitgang aan het jaarbeursplein. Ook een treurigheid, maar iig beter dan dat bollendakplein

 17. M.a

  Voel me zeer onveilig op dat plein, ben daar zo snel mogelijk weg

 18. Passant

  Sorry het verbaast me niets wat een slappe vieze hap .patat in een bladerdeegje .met een snotterige saus .getver. en dan de. Prijs schandalig. Nee ik ga er geen traan om laten .

 19. Koel Hoofd

  Ranzig deprimerend gribusplein, zelfs als de zon schijnt.
  En dat is dan de ‘Welkom in Utrecht poort’ voor argeloze treinreizigers…
  Een goed mislukt peperduur visite kaartje.
  Well done

 20. Daniel

  De ongelukkige locatie zal er vast mee te maken hebben. Maar joh wat wil je met zo’n misleidende naam ook. Wat zou ik Utrecht toch een authentiek Mexicaans restaurant of ‘streetfood’ tentje gunnen. Dat hoeft niet dom junkfood te zijn zoals dit, maar simpele mais/bloem tortillas met verse kruiden en salsas. Ik lees nu dat O’Tacos oorspronkelijk uit de banlieus komen en dat verbaast me niks. Ik ben één keer dit zaakje binnengelopen en het had ook de sfeer van een sloppenwijk. Goed voorbeeld van (franchise)ondernemers die weinig geven om versheid en smaakvolle snacks (net als alle dertien-in-een-dozijn kebab zaken in Nederland; ga eens in de leer bij jullie Berlijnse equivalenten!)

  Anyway, opgeruimd staat netjes, nu de rest van dat trieste plein nog.

 21. W.

  @Daniel: Lucy Lou al eens geprobeerd? Dat is (in mijn ogen) in die keuken wel de beste optie in Utrecht. Verder vind ik Cibari wat dat betreft prima en, mocht je er onverhoopt verzeild raken en haast hebben, dan vond ik de Salsa Shop eigenlijk ook nog verrassend oke.

 22. Wim

  Bring back Wim’s Automatiek

 23. Krakend gebit

  Nederlandse consument wil het duidelijk niet. Wij zijn geen Amerikanen.
  Ik ken O Tacos niet maar de FG wel.
  Te dure hamburgers en dan werd alles met de losse friet samen in 1 zak geflikkerd. Dat is niet mijn ding.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).