Internationale investeringsmaatschappij neemt belang in Utrechts horecabedrijf Debuut - De Utrechtse Internet Courant Internationale investeringsmaatschappij neemt belang in Utrechts horecabedrijf Debuut - De Utrechtse Internet Courant

Internationale investeringsmaatschappij neemt belang in Utrechts horecabedrijf Debuut

Internationale investeringsmaatschappij neemt belang in Utrechts horecabedrijf Debuut
Popocatepetl in Utrecht, een van de zaken van Debuut
Het internationale Waterland Private Equity neemt een belang in het Utrechtse horecabedrijf Debuut. Dit bedrijf heeft 29 horecazaken in Nederland met Stan & Co, Olivier, Den Draeck en Popocatepetl in Utrecht.

Het internationale Waterland Private Equity neemt een belang in het Utrechtse horecabedrijf Debuut. Dit bedrijf heeft 29 horecazaken in Nederland met Stan & Co, Olivier, Den Draeck en Popocatepetl in Utrecht.

Sinds de start van Debuut met de eerste locatie, Café Zeezicht aan de Nobelstraat, in 1982 door Ruud van Rietschoten groeide Debuut door de jaren heen uit tot een leidende restaurantgroep met 29 locaties. In de geschiedenis van het horecabedrijf komen tal van bekende Utrechtse zaken voor: Fellini, theehuis Rhijnauwen, K-Sjot, Mad Mick & Big Mamou en Café de Zaak.

In de periode van 36 jaar zijn meerdere horecazaken gekocht, verkocht en getransformeerd Tegenwoordig werken er rond de 1000 mensen bij het Utrechtse bedrijf.

Marktleider

Debuut maakt bekend dat investeringsmaatschappij Waterland Private Equity een belang neemt in het horecabedrijf. Oprichter Ruud van Debuut vertelt: “Het aantrekken van Waterland als partner is een logische volgende stap voor ons bedrijf. Waterland levert ons de expertise en het nodige kapitaal om onze ambitie, de onbetwiste Nederlandse marktleider te worden in all-day restaurants, waar te maken. Ik heb jarenlang met veel plezier met het huidige managementteam gewerkt en nu is het tijd voor mij om een stap opzij te doen. Ik heb het volste vertrouwen dat het managementteam de gestelde ambities waar kan maken.”

Waterland heeft kantoren in Antwerpen, Bussum, München, Düsseldorf, Manchester, Kopenhagen en Warschau, en beheert momenteel een gecommitteerd vermogen van 6 miljard euro.

“Voor Waterland past de investering in Debuut perfect in onze strategie om te investeren in groeiende en goed geleide ondernemingen die de ambitie hebben om hun leidende positie in hun sector te versterken”, aldus Wouter Roduner, Partner van Waterland Private Equity Investments.

De transactie is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt.

2 Reacties

Reageren
  1. Gerard Brugmans

    In het vastgoed heeft de Gemeente Utrecht al jaren niets meer te vertellen, en op deze manier wordt de horeca langzamerhand ook een maatje te groot voor onze arme stadsbestuurders!

  2. G.H.

    Tijd voor een overzicht met onafhankelijke horeca-ondernemingen.
    Zodat je weet of je geld naar een zelfstandig ondernemer gaat, of dat je een investeringsmaatschappij rijk zit te eten en te drinken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).