Er komt een Japanse karaokebar in werfkelders onder supermarkt Boon’s: Duke of Tokyo | De Utrechtse Internet Courant Er komt een Japanse karaokebar in werfkelders onder supermarkt Boon’s: Duke of Tokyo | De Utrechtse Internet Courant

Er komt een Japanse karaokebar in werfkelders onder supermarkt Boon’s: Duke of Tokyo

Er komt een Japanse karaokebar in werfkelders onder supermarkt Boon’s: Duke of Tokyo
De beoogde locatie in de tunnel van Ganzenmarkt naar de Oudegracht. Foto: Janneke Mooij
Duke of Tokyo gaat een karaokebar openen in de werfkelders aan de Oudegracht onder supermarkt Boon’s. De bar heeft al een vestiging in Amsterdam en gaat de kelders nu verbouwen met crowdfunding tot een heuse karaokebar. Eerder moest hier Bar Broker komen, maar dat ging niet door.

Duke of Tokyo gaat een karaokebar openen in de werfkelders aan de Oudegracht onder supermarkt Boon’s. De bar heeft al een vestiging in Amsterdam en gaat de kelders nu verbouwen met crowdfunding tot een heuse karaokebar. Eerder moest hier Bar Broker komen, maar dat ging niet door.

De organisatie achter Duke of Tokyo nam de werfkelders in de tunnel, van de Oudegracht naar de Ganzenmarkt, over van Bar Broker.

Bezoekers aan Duke of Tokyo kunnen hun zangkunsten oefenen in één van zeven booths die hiervoor afgehuurd kunnen worden. De booths krijgen ieder een geheel eigen inrichting, gebaseerd op de straten van Tokyo. Verwacht dus veel neonlampen en anime.

Ook is het natuurlijk mogelijk om alleen wat te gaan drinken aan de bar. Hier zullen Japanse biertjes, cocktails en shotjes saké geserveerd worden. “Duke of Tokyo is een plek waar iedereen zich kan wanen in het magische en mysterieuze nachtleven van Japan, vol lichtborden, smalle straatjes en Japanse verrassingen”, aldus de organisatie.

De Utrechtse vestiging moet in de twee leegstaande werfkelders komen. De verbouwing moet nog gefinancierd worden en de organisatie hoopt daarvoor minimaal 150.000 euro op te halen met crowdfunding.

De crowdfunding is inmiddels gestart, maar het is niet duidelijk wanneer het precies opengaat.

7 Reacties

Reageren
 1. wollie

  hopelijk hoef je niet per se in het japans te bestellen… anders ben ik lost in translation

 2. w

  is dat in de werfkelders van het vroegere Fellini?

 3. JdV

  Er komt WELLICHT een …..
  Tenslotte is het vorige goedbedoelde alternatief wat hier op DUIS werd aangekondigd ook niet gelukt. Ben benieuwd waarom er 150k aan crowdfunding nodig is en of die er gaat komen. Als het een goed, levensvatbaar idee met een solide bedrijfsplan zou zijn staan banken toch te trappelen om geld uit te lenen?

 4. James

  Ik zou in dat geval dan toch voor Tokyo kiezen.

 5. Edward Tol

  Graag wil ik uw artikel over de “tunnel” met werfkelders een beetje verduidelijken.
  De overkluisde straat heet officieel Het Wed niet te verwarren met ‘t Wed iets verderop de Oude Gracht. In een boek met monumenten(1980) in en rond Utrecht van Jan Bouwman staat een schets van het straatje.

 6. Coenraad V

  Jammer dat het geen Filippijnse Karaoke Bar is.
  Karaoke is volgens mij een Filippijnse uitvinding, daarnaast wel leuk als je dan ook balut kan bestellen.
  Daarnaast is tagalog beter te doen dan japans.
  Gemiste kans !!

 7. Cico

  Crowdfunding komt vaak neer op een private lening met woekerrente. Maar dan met een hippe internetnaam. Niet alle vormen van crowdfunding zijn zo, maar de meeste wel. Het raakt in ieder geval steeds verder verwijdert van het oorspronkelijke bottom-up principe dat particulieren andere particulieren ondersteunen voor een bescheiden tegenprestatie. Steeds vaker komt het neer op hyperkapitalisme: mensen met kapitaal die op zoek zijn naar de hoogste rendement, waardoor de ondernemers krom moet liggen om dat rendement waar te maken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).